«Σφίγγει» ο κλοιός για Παππά και «White House» μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

«Σφίγγει» ο κλοιός για Παππά και «White House» μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Μητσοτάκης: Σαφέστατα πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη οι ύποπτες συναλλαγές - Στοιχεία φωτιά στη μήνυση Καλογρίτσα που αποδίδει ρόλο συντονιστή στον Νίκο Παππά - Αποκαλύψεις Τόμπρα για το σχεδιαζόμενο «κανάλι Καλογρίτσα» υπό την εποπτεία του «White House» - Συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

1kalogritsas-pappas-arthro
Την ανάγκη να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη και τις αρχές οι ύποπτες συναλλαγές σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που αποκαλύπτονται από την αγωγή και τη μήνυση Καλογρίτσα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «το 2016 επιχειρήθηκε μια προσπάθεια χειραγώγησης του μιντιακού τοπίου».

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε μιλήσει το 2016 για τα βοσκοτόπια προσθέτοντας ότι «αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρχαν θεσμικά αντίβαρα όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας».

«Υπάρχουν αποκαλύψεις πρωτοφανείς που πρέπει να απαντηθούν» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και για το ενδεχόμενο να υπάρξει εξεταστική επιτροπή μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για το πρόσωπο του Νίκου Παππά απαντώντας «δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω αν θα γίνει εξεταστική γιατί δν ξέρω αν και πώς θα φτάσει η υπόθεση στη Βουλή».

Μητσοτάκης για αποκαλύψεις Καλογρίτσα


Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο τέως πρωθυπουργός δεν δίνει απαντήσεις για τον στενό συνεργάτη του. Αυτό δυσκολεύομαι να το κατανοήσω. Ο κ. Τσίπρας οφείλει απαντήσεις και στους υποστηρικτές του» συμπληρώνοντας ότι «είναι μονόδρομος η αποπομπή Παππά αλλά αυτό αφορά τον κ. Τσίπρα».

Στοιχεία φωτιά στη μήνυση Καλογρίτσα: Έγγραφα,  ντοκουμέντα και email καίνε Παπά και «White House»

Στη μήνυση που κατέθεσε στη δικαιοσύνη ο Χρήστος Καλογρίτσας αποδίδεται ρόλος ενορχηστρωτή στον Νίκο Παππά αναφορικά με την υπόθεση της εικονικής σύμβασης των 3 εκατ. ευρώ αλλά και απόλυτη γνώση του άγριου παρασκηνίου της στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κλείσιμο
Με την μήνυση του ο επιχειρηματίας στρέφεται κατά λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC και των νομίμων εκπροσώπων της Σάμυ και Φουάντ Χούρυ, τους οποίους εγκαλεί για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης επί δικαστηρίω και της ψευδούς κατάθεσης. Όπως υποστηρίζει η λιβανέζική κατασκευαστική, εξαπάτησε το Διαιτητικό Δικαστήριο αλλά και το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Να σημειωθεί πως η CCC είχε δικαιωθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελβετίας τον Απρίλιο του 2019 και την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από το Μονομελές Πρωτοδικείο να κηρυχθεί εκτελεστή η απόφαση. Ωστόσο, τώρα ο κ. Καλογρίτσας στη μήνυσή του καταγγέλλει παραπλάνηση του ελληνικού δικαστηρίου, εφόσον η σύμβαση ήταν εικονική.

Συγκεκριμένα, στο πολυσέλιδο κείμενο της μήνυσής του, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως με πλήρη γνώση και συμφωνία με το «White House δημιουργήθηκε η εικονική, όπως επισημαίνει, σύμβαση υπεργολαβίας μεταξύ της εταιρείας συμφερόντων του «Τοξότης» και της CCC ώστε να του δοθούν 3 εκατ. ευρώ και να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πλέον, όμως όλων των άλλων στοιχείων στην μήνυση του ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρεται σε εικονικές εταιρικές διαδρομές, όπως και e - mail με ημερομηνία 27- 8- 2016, τα οποία και αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς ότι η εικονική σύμβαση «στήθηκε» με τις …ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ και ενορχηστρώθηκε από τον Ν. Παππά. Στα στοιχεία αυτά που επικαλείται συγκαταλέγεται και e - mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα. Από το μήνυμα αυτό, προκύπτει πως για την συμφωνία είχαν γνώση οι τότε κυβενητικοί παράγοντες. Συγκεκριμένα, το επίμαχο e mail έχει ως εξής:

«Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury <fkhoury@ccc.me> έγραψε:

Αγαπητέ Κυριάκο

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας».

Στη συνέχεια της μήνυσης του ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει τα εξής: «…Άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα –αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας [οράτε σχετική υπ’ αριθμόν 1/2016 Προκήρυξη του άνω Διαγωνισμού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Σχετικό 4.]».

Ο «συντονιστής Ν. Παππάς»

Ακολούθως ο Χρ. Καλογριτσας υποδεικνύει ως συντονιστή της προσπάθειας σύναψης της εικονικής σύμβασης τον Ν. Παππά. Επί λέξει αναφέρει: «…..σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους αυτής παρέπεισαν τον Χρήστο Καλογρίτσα, και άρα μέσω αυτού και την Οικογένεια Καλογρίτσα, την εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και την εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο, να υπογράψει η εταιρεία μας αυτές τυπικά, προκειμένου όπως μας είπαν να έχουν δικαιολογία έναντι των Τραπεζών και των Αρχών για την εκταμίευση ποσού 3.000.000, την οποία θα έκαναν για τις ανάγκες εκπλήρωσης της άνω υποχρέωσής τους για καταβολή ισόποσου μέρους € 3.000.000 της συμφωνηθείσας όπως ανέλθει σε ποσό € 25.000.000 συμμετοχής τους στο άνω επενδυτικό σχήμα, το οποίο είχαν συντονίσει και συμφωνήσει προεχόντως με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Νίκο Παππά, καθ’ υπόδειξη του οποίου άλλωστε αποφάσισε τη συμμετοχή της στο άνω επενδυτικό σχήμα και η Οικογένεια Καλογρίτσα, η οποία μέχρι τότε δεν γνώριζε, ούτε είχε και επαφή με τους αδελφούς … συμφερόντων των οποίων είναι ο Όμιλος CCC….. ».

Οι αποκαλύψεις Τόμπρα

Δεδομένου ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν διέθετε τα αναγκαία κεφάλαια, τη διαδρομή χρηματοδότησης του εγχειρήματος περιέγραψε δημόσια χθες ο οικονομικός του σύμβουλος, Κυριάκος Τόμπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ζώντας εκ του σύνεγγυς τα γεγονότα, ως πληρεξούσιος του κ. Καλογρίτσα, ο κ. Τόμπρας επιβεβαίωσε ότι η κωδική ονομασία «White House» αντιστοιχεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού έτσι είχε επιλεγεί να αποκαλείται από τους προηγούμενους ενοίκους του.

Υλοποιώντας τη σχετική επιθυμία της Ηρώδου Αττικού, ο κ. Τόμπρας εξήγησε πως το κανάλι Καλογρίτσα θα «χτιζόταν» σε δύο φάσεις μετά από τη συμφωνία του τελευταίου με τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC συμφερόντων Χούρι, εξασφαλίζοντας για το σκοπό αυτό 50 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη ροή των χρημάτων να κατευθύνεται σε δύο κύματα, η πρώτη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ περιλάμβανε την κατάθεση 3 εκατομμυρίων για την εγγυητική -εξασφαλίζοντας τη σχετική τηλεοπτική άδεια στην πλευρά Καλογρίτσα- και «τα υπόλοιπα 22 για να μπορέσει να στηθεί το κανάλι και την πρώτη δόση», ενώ στη δεύτερη φάση επίσης ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρούσε η λειτουργία της «επένδυσης», ανέφερε ο κ. Τόμπρας, βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Τόμπρας για Καλογρίτσα


ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για… μασάζ

Με τη «White Porscha» να στοιχειώνει την αξιωματική αντιπολίτευση, συνεδριάζει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποτιμήσει την υπόθεση και μαζί και τις δυνητικές πολιτικές προεκτάσεις της, ενώ οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ανεβάζοντας κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο.

Παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος έμεινε βουβή χθες μπροστά στον κυκεώνα των αποκαλύψεων αγοράζοντας πολιτικό χρόνο, το εσωκομματικό καζάνι βράζει στο υψηλότερο σημείο βρασμού, όταν μάλιστα ο κ. Παππάς έχει «παγώσει» κάθε του επικοινωνιακή κίνηση για την παροχή εξηγήσεων τις τελευταίες ώρες, έχοντας διαβεβαιώσει στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υφίσταται νέο υλικό που να εκθέτει με κάποιο τρόπο τη ηγεσία, αλλά και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζαχάρω: Πώς σκότωσε ο 86χρονος τον ίδιο του τον γιο - Τι κρύβεται από πίσω

Τουρκικά ΜΜΕ για αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Ξεπέρασε τα όρια με τη θρασεία του δήλωση

Τζίνα Αλιμόνου vs Παύλου Βαρδινογιάννη: H επιμέλεια των παιδιών στην «πολύ καλή μητέρα» Τζίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης