Τσίπρας: Ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη - Παππάς: Αναλαμβάνω την ευθύνη

tsipras_pappas_main1

Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - «Ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας- «Έκανα λάθη ύφους και ουσίας» «απολογήθηκε» ο Νίκος Παππάς

Να αναλάβει την ευθύνη για τα πεπραγμένα του και όσα αποκαλύπτονται μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή κάλεσε τον Νίκο Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Απαντώντας, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη

«Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας. Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να εδραιωθεί» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Με φόντο την υπόθεση Παππά, ο  Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες».

Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον Πρόεδρο και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».


Αναλυτικά, η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

Έναν μόλις χρόνο μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι αδύναμη να διαχειριστεί τη κρίση αλλά και τις συνέπειες των επιλογών της.

Οδήγησε την οικονομία σε ύφεση τον Οκτώβρη του 19, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της.

Και με την αδράνεια και ατολμία της να πάρει μέτρα στήριξης μετά τον κορωνοϊό, έχει ήδη επιφέρει ένα εφιαλτικό υφεσιακό τέλμα.

Η χώρα μπαίνει σε ένα βαθύ κοινωνικό και οικονομικό τούνελ και σε μία περίοδο θεσμικού εκφυλισμού και παρακμής που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας.

Και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Αποσκοπεί στο να κρύψει τα υπαρκτά και μεγάλα σκάνδαλα της ΝΔ, αποσκοπεί στο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το βασικότερο: να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, από την αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που πλέον ήδη αρχίζουν να γίνονται ορατά καθημερινά.

Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας.

Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να να εδραιωθεί.

Και διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα όλοι όσοι πίστεψαν ότι η δεξιά ήρθε στην εξουσία με ένα αλλαγμένο μετριοπαθές πρόσωπο.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά. Επιλέγει πολιτικές καταστροφής της κοινωνικής συνοχής, επιλέγει συνειδητά ψαλίδι στη διαφάνεια και στη δημοκρατία. Επιλέγει εν τέλει τη λάσπη για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους.

Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους.

Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες.

Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε.

Από εκεί και πέρα όμως δε πρέπει να παραβλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι το μείζον θεσμικό ζήτημα, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος.

Οι παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που έχει όμως ανασύρει ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους.

Σας καλώ λοιπόν στη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης μα δώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης.

Και ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δε θα επιτρέψουμε στη ΝΔ, στο κόμμα της χρεωκοπίας, της αδιαφάνειας και της ταύτισης με την ολιγαρχία, να κάνει το άσπρο μαύρο.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Προτείνω να εισηγηθούμε ομόφωνα στη ΚΕΑ να υιοθετήσει και επίσημα την προσθήκη του όρου «Προοδευτική Συμμαχία» στο όνομα του κόμματος και να σχεδιάσουμε το συνέδριό μας για το φθινόπωρο.

Οι οριστικές αποφάσεις και η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Επίσης η ΚΕΑ να πρέπει να αναθέσει στο Πολιτικό Συμβούλιο να συγκροτήσει Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου στο τέλος του καλοκαιριού.

Και να αξιοποιήσουμε το χρόνο του καλοκαιριού για να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα, να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της κρίσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Σε τρία χρόνια θα έχουν ανατεθεί όλα τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια


Σόιμπλε: Θα τα καταφέρουμε στην Ευρώπη, όμως πολλά θα αλλάξουν

Κρίση στη Λιβύη: Να φύγει από Σύρτη και Τζούφρα ο Χαφτάρ ζητά η κυβέρνηση Σάρατζ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (50)

Ελλην

Αυτό θα πει θράσος. Τους έπιασαν με την γίδα στην πλάτη και αντί να ντραπούν και να σιωπήσουν βγάζουν και γλώσσα και μας εμπαίζουν. Φανταστείτε να μην υπήρχαν και τα ηχητικά που όλοι ακούσαμε.

Τα είπε η Ζωή

Ακόμη και η Μαφία έχει κανόνες. Και αντί να μιλάνε λίγο τολμάνε να λένε προστυχιές για τον Πρωθυπουργό και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που ταιριάζουν μόνο στην δική τους διακυβέρνηση. Δεν βάζουνε μυαλό. Μιά ειλικρινής συγνώμη θα τους έδινε πλεονέκτημα ειλικρίνειας. Δεν βάζουνε μυαλό και ούτε υποπτεύονται οτι κάθε τέτοια δήλωση τους αφαιρεί ποσοστά σε μιά νέα δημοσκόπηση. Και μένει η ντροπή τους η μάλλον η ξεδιαντροπιά τους

Σιγά

Αδειάζει; Άδειασμα είναι αυτό να λέει ότι έχει δίκιο αλλά δεν... εκφράστηκε ευπρεπώς; Γιατί αυτό λέει. Σιγά μην τον αδειάζει. Δεν μπορείς να αδειάσεις τον εαυτό σου!

Δεν τσιμπάει κανείς πλέον σύντροφοι .

Από τότε που βγήκε η συγγνώμη , χάθηκε το φιλότιμο και η τσίπα .

Ο.Ε

Θέλεις να πεις και η τσίπρα, ασφαλώς!..

πασοκ ελ.

ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΣΑΣ ΕΔΡΑ , ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ , ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΜΑΣ , ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΖΩΞΗ ;;

Σουλα

Αλεξη γιατι βαφεις το μαλλι?

kasi

συννενοηθήκανε ο τσίπρας και ο παππάς για να σωθεί τώρα ο τσίπρας και μετά βλέπουμε.... το μαγαζί μαζί το είχανε, ο αλέξης με τον παντοδύναμο παππά που έλυνε και έδενε, και τις βρωμιές μαζί τις κάνανε οι δυο τους σε συννενόηση, ΠΟΤΕ δεν μάθαμε την αλήθεια για το ταξίδι του παππά με τον αρτεμίου στη ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ δήθεν για να πάνε σε σουπέρ μάρκετ... τι βρωμιές κάνανε και τι σκουπίδια μας κυβερνούσαν!!!!

make sence

Όταν είχαν απέναντι την ΕΕ θεώρησαν οτι είναι παραληρηματικοί και είπαν να τους καθησυχάσουν υποθηκεύοντας τη χώρα για 99 χρόνια.Όταν είχαν τον Σκοπιανό θεώρησαν οτι είχαν παραληρηματικό απέναντί τους και τον αναγνώρισαν ως Μακεδόνα για να τον καθησυχάσουν.Και πάει λέγοντας.Το λοιπόν είμαστε όλοι σε παραλήρημα και δεν ησυχάσουμε αν δεν πάτε στο 3%.Δεν θα πάτε μόνοι σας,εμείς θα σας πάμε καροτσάκι.

Γιάννης

Μπράβο πραγματικά έτσι ακριβώς δε θα ησυχάσουμε αν δεν πάνε στον πάτο.. Εκεί που αξίζουνε τα σκουπίδια..

Αγύριγο κεφάλι

Αφού ο Τσίπρας βλέπει ότι η όλη υπόθεση του Παππά είναι μία ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ, τον "αδειάζει" τον Παππά!___ΠΛΑΚΑ κάνουν!___Πλάκα κάνουν στην ΔΕΞΙΑ και οι δύο!..

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Δεν κανουνε πλακα στη Δεξια, αλλα πλακακια μεταξυ τους οι τσιπροπαπαδες, και απο τα 200 τοσα δις ευρω που χρεωσαν τον ελληνικο λαο, με τα αχρειαστα μνημονια, μερικα δις απο το λογαριασμο, θα βρηκαν τροπο να τα παραμερισουν και καθεστωτα και δικτατοριες να τους τα φυλαξουν, για τη ''στραβη'' στιγμη, που θα τους κυνηγησει ο εληνικος λαος! Ο Παπας ειναι μανουλα σε αυτα, και θα εχει ψαξει κρυψωνες σε ολο τον κοσμο!

Cosa syrizonostra

Omerta σύντροφοι. Κανείς να μην ξαναμιλήσει γιατί έχουμε εκτεθεί.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης