Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Ν. Παππά

Ισχυρίζεται σε αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά και προφορικά δια των δικηγόρων του ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του "White House"» €3 εκατ. από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC του Σαμέρ Χούρυ ως προκαταβολή για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016

thema-protoselido
Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να τον κάνουν «κόκκινο καναλάρχη» και τελικά τον κατέστρεψαν, φαίνεται ότι σιγά-σιγά αρχίζει να «δαγκώνει» αποκαλύπτοντας άγνωστα κεφάλαια της «συριζαϊκής διαπλοκής». Της προσπάθειας δηλαδή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα ελεγχόμενο Ι.Χ. σύστημα στα ΜΜΕ που θα διαιώνιζε την εξουσία τους. Τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.

Τι αποκαλύπτει σήμερα ο Καλογρίτσας; Για όλα, οι οδηγίες προέρχονταν από το «White House». Oι σχεδιασμοί να γίνει «καναλάρχης», αλλά και επιχειρηματικές συμφωνίες που θα του προσέφεραν την αναγκαία χρηματοδότηση - γιατί ο ίδιος δεν φαινόταν και πολύ «ανθηρός». Και ποιο ήταν αυτό το πολυπράγμον «White House»; Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνει μέσα από τις δικαστικές αίθουσες ο επιχειρηματίας. Πρώτο, γιατί αναμένονται και άλλα.

Ο Καλογρίτσας είναι βέβαιο ότι έχει κάνει πολλά και γνωρίζει πολλά. Ηταν σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διέθετε στενές επαφές με πολλά κορυφαία στελέχη του. Ομως το πρόσωπο που βρέθηκε κοντά του και τον «καθοδήγησε» στην πρόθεσή του να εισέλθει στα ΜΜΕ ήταν ο Ν. Παππάς. Ο αρχιτέκτονας των σχεδίων για τη διαμόρφωση μιας συριζαϊκής «διαπλοκής» στα ΜΜΕ.

Ενα σχέδιο που κατέληξε σε φιάσκο, αλλά μέχρι τότε φαίνεται ότι έγραψε απίστευτες ιστορίες για γέλια και για κλάματα στο «έπος» της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ιστορίες που σταδιακά έρχονται στη δημοσιότητα γιατί οι άνθρωποι έχουν μια ιδιότητα. Μιλούν. Κάποιοι, δε, έχουν και μια περίεργη συνήθεια: ενίοτε όχι μόνο μιλούν, αλλά και «γράφουν».

Μια τέτοια λαμπρή ιστορία λοιπόν προέκυψε την περασμένη Τετάρτη στις αίθουσες του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc κατά της εταιρείας Τοξότης του Χρήστου Καλογρίτσα. Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, που από τη δεκαετία του ’80 έχει έδρα την Αθήνα.

Προτού περιγράψουμε την ιστορία στις λεπτομέρειές της, η οποία αφορά απαίτηση πληρωμής ύψους 3 εκατ. ευρώ της διεθνούς εταιρείας από τον Καλογρίτσα, έχει ενδιαφέρον αυτό που ακούστηκε στην αίθουσα της Ευελπίδων και δίνει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον στην υπόθεση.

Η πλευρά Καλογρίτσα αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της επικαλούμενη ότι αυτά που έπραξε ήταν κατ’ εντολή του... «White House» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή που κατέθεσε ο Καλογρίτσας. Oλοι άκουγαν λοιπόν για ώρες για ένα «White House» που έδινε εντολή στον Καλογρίτσα, μέχρι που οι δικηγόροι της ξένης εταιρείας θέλησαν να πληροφορηθούν ποιο ήταν αυτό το περίφημο «White House».

Κλείσιμο
Για να μείνουν εμβρόντητοι από την απάντηση της πλευράς Καλογρίτσα: «Oταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά», απάντησαν οι δικηγόροι του. Σημειωτέον, ότι ο «κόκκινος» επιχειρηματίας καθόταν δίπλα στους δικηγόρους του όταν έριξαν τη «βόμβα» που σόκαρε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα της Ευελπίδων.

Πώς προέκυψε λοιπόν μόλις δύο εβδομάδες μετά από το «μαγαζί» που απολαύσαμε στους καταπληκτικούς διαλόγους του Ν. Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή να μεταφερθούμε στη μακρινή Ουάσινγκτον και τον «Λευκό Οίκο» του Ν. Παππά;

Πού πήγαν €3 εκατ.

Η υπόθεση σε γενικές γραμμές έχει ως εξής. Τον Αύγουστο του 2016 η πολυεθνική εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με τον Τοξότη του Χρ. Καλογρίτσα αναφορικά με υπεργολαβία για ένα mall που έχτιζε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα είναι οι γνωστοί επιχειρηματίες Σάμερ και Φουάντ Χούρυ.

Η εταιρεία Τοξότης πήρε 3 εκατ. ευρώ προκαταβολή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η αλλοδαπή εταιρεία προσέφυγε στο Ελβετικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων της. Τον Απρίλιο του 2019 η απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου δικαίωσε πλήρως την εταιρεία των Χούρυ, ζητώντας την επιστροφή των 3 εκατ. από τον Χρ. Καλογρίτσα. Το δικαστήριο της Τετάρτης, όπου ακούστηκαν όσα περιγράψαμε για τον «Λευκό Οίκο» και τον Νίκο Παππά, εξέτασε την αίτηση αναγνώρισης και κήρυξης εκτελεστής της αλλοδαπής διαιτητικής υπόθεσης.
APOKOMA-1
Πώς πήρε τα τα 3 εκατ. ο Καλογρίτσας: Στην αγωγή που κατέθεσε στο δικαστήριο αλλά και στην εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία της εταιρείας Τοξότης του Καλογρίτσα αναφέρεται καθαρά ότι όλα έγιναν σε συμφωνία με το «White House» με σκοπό τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Αυτά λοιπόν που επικαλείται η πλευρά Καλογρίτσα για να αποφύγει την πληρωμή των 3 εκατ. ευρώ είναι αποκαλυπτικά. Υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις ήταν «εικονικές», το κατασκευαστικό έργο πρόφαση και τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον επικείμενο διαγωνισμό Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Για να θυμηθούμε το περιβάλλον της εποχής, ο Χρ. Καλογρίτσας ήταν ο «κόκκινος εργολάβος». Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον περίφημο νόμο Παππά ήθελε διακαώς να ελέγξει τα τηλεοπτικά κανάλια, να ελέγξει τους «αρμούς» της ενημέρωσης και να προωθήσει τα «δικά του παιδιά». Ο Καλογρίτσας, έχοντας παραδοσιακές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαία στελέχη του, ήταν κάτι σαν το enfant terrible των απανταχού Συριζαίων. Ο «καναλάρχης» του «Λευκού Οίκου», του Μεγάρου Μαξίμου της εποχής, και ο «επίσημος αγαπημένος» του Νίκου Παππά, ο οποίος είχε αναλάβει την εργολαβία να διεκπεραιώσει το νέο τοπίο στα ΜΜΕ.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, ο «Λευκός Οίκος» εκείνη την εποχή αναλάμβανε full service για τους ευνοούμενους επιχειρηματίες όπως ο Χρ. Καλογρίτσας. Οχι μόνο φρόντιζε να τους εντάξει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά προσπαθούσε να τους διευκολύνει σε κάτι... μικρολεπτομέρειες. Οπως, για παράδειγμα, να βρουν χρήματα γιατί δεν διέθεταν την αναγκαία κεφαλαιακή επιφάνεια.
APOKOMA-2
Όλα τα κανόνιζε το «White House»: Στο εξώδικο αναφέρεται καθαρά ότι όλα έγιναν υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του «White House»

Ο τρόπος ήταν απλός. Πλησίαζαν μεγάλους επιχειρηματίες, τους έπειθαν να προσφέρουν τα «αναγκαία» και το σχέδιο προχωρούσε. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης κατήγγειλε δημόσια ότι ο Ν. Παππάς τον είχε προσεγγίσει για να χρηματοδοτήσει το κανάλι του Καλογρίτσα. Μια καταγγελία που ουδέποτε αμφισβητήθηκε από τον Παππά. Γιατί άραγε;

Και αν ο Μαρινάκης δεν δέχτηκε, άλλοι επιχειρηματίες εμφανίστηκαν πιο «συναινετικοί», όπως φαίνεται από την αντιδικία της οικογένειας Χούρυ με τον Χρ. Καλογρίτσα που αποκαλύπτουμε σήμερα.

Πλευρά Καλογρίτσα

Στη διαδικασία της Αίτησης Αναγνώρισης, η πλευρά Καλογρίτσα αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«1ον) η από 22.08.2016 υποτιθέμενη “συμφωνία» μεταξύ της εταιρείας μας - “ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.” και της 4ης εξ υμών –εταιρείας “AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC”, αναφορικά με υποτιθέμενη υπεργολαβία σχετιζόμενη με “έργο” που η 4η εξ υμών φέρεται να είχε αναλάβει στα Αραβικά Εμιράτα (κατασκευή του AL ZAHIA CITY CENTER MALL), είναι εικονική, καθώς η “σύναψη” αυτής προτάθηκε από μέρους του 3ου εξ υμών –Fuad Khoury – Οικονομικού Διευθυντή και εκπροσώπου της 1ης εξ υμών, προκειμένου να “δικαιολογήσετε” την εκταμίευση ποσού 3.000.000 ευρώ, το οποίο είχε συμφωνηθεί μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας “ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” και της 1ης εξ υμών, ήτοι της εταιρείας του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία “CCC-CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL” (μητρική της 4ης εξ υμών εταιρείας) όπως καταβληθεί από μέρους της 1ης εξ υμών ως μέρος της ανερχόμενης σε ποσό €25.000.000 συμμετοχής της στην αφανή εταιρεία της 1ης εξ υμών με την άνω ανώνυμη εταιρεία “ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΡΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.”, η οποία είχε συσταθεί σε συμφωνία με το “White House” με σκοπό την συμμετοχή στον διενεργηθέντα στην Ελλάδα κατά το καλοκαίρι του 2016 διαγωνισμό για την κατακύρωση τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (άδειας παρόχου ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής εθνικής εμβέλειας) και την οποία σε μεταγενέστερο χρόνο η 1 εξ υμών ακαίρως κατήγγειλε μην τηρώντας την άνω καταρτισθείσα συμφωνία, με αποτέλεσμα την άκαιρη διάλυση του εν λόγω επενδυτικού σχήματος και την εξ αυτού του λόγου απώλεια εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν επενδύσει σε αυτή τη συνεργασία η οικογένεια Καλογρίτσα και οι εταιρείες συμφερόντων της, οι οποίοι και έχουν επιφυλαχθεί της άσκησης όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους από τις άνω αιτίες.
KALOGRITSAS
Χρήστος Καλογρίτσας: Ο «κόκκινος» εργολάβος υποστηρίζει ότι οι συμβάσεις με τη CCC των Χούρυ ήταν εικονικές και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016

2ον) επί τω τέλει δε επίτευξης του άνω σκοπού, που είχε συνομολογηθεί μεταξύ αφενός της 1ης εξ υμών, εκπροσωπούμενης από τον 2ο εξ υμών –Samer Khoury και από τον Οικονομικό Διευθυντή της και 3ο εξ υμών Fuad Khoury και αφετέρου της συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα άνω μονοπρόσωπης ανώνυμης εταιρείας, υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του “White House”, το άνω ποσό €3.000.000 εμβάστηκε στην εταιρεία μας 1 με σκοπό η εν λόγω καταβολή να εναρμονίζεται με το σχέδιο, το οποίο είχε συλλάβει η 1η εξ υμών με την ενεργό συμμετοχή ιδία του 3ου εξ υμών για κατάρτιση εικονικής σύμβασης υπεργολαβίας μεταξύ της θυγατρική της 1ης εξ υμών και της συνδεόμενης με την άνω μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία εταιρείας μας –«ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» αμφοτέρων δραστηριοποιούμενων στο κλάδο κατασκευών, προκειμένου να παρακάμψετε τους ισχύοντες τραπεζικούς περιορισμούς και ελέγχους για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άρα να “δικαιολογήσετε” απατηλώς έναντι των Τραπεζών την οικεία εκταμίευση το άνω δε ποσό κατά την άνω μεταξύ όλων των πραγματικά συμβαλλομένων μερών αληθινή συμφωνία θα χρησιμοποιούνταν, όπως και πράγματι χρησιμοποιήθηκε, για τις ανάγκες έκδοσης ισόποσης εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στον ανωτέρω διαγωνισμό».

«Πλανητάρχης»

Με απλά λόγια, η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει ότι σε συμφωνία με το «White House» πήρε 3 εκατ. ευρώ για να καλύψει την εγγυητική επιταγή προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια στον διαγωνισμό Παππά. Και όπως εξηγεί η πλευρά των δικηγόρων της, ο «Λευκός Οίκος» ήταν το Μέγαρο Μαξίμου εκείνη την εποχή και ο «πλανητάρχης» αλά ελληνικά ο πανίσχυρος τότε υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Τώρα τι δουλειά είχε μια κυβέρνηση (και μάλιστα της «Πρώτης Φοράς Αριστερά») να παρεμβαίνει τόσο δραστικά στα ΜΜΕ, να προσπαθεί να δημιουργήσει τους δικούς της «καναλάρχες», να αναζητεί τρόπους για τη χρηματοδότησή τους, γιατί αρκετοί εξ αυτών, όπως ο Καλογρίτσας, δεν φημίζονταν για την κεφαλαιακή δύναμή τους, να πείθει άλλους επιχειρηματίες να συμβάλλον στον «ρεφενέ» και πολλά άλλα που ακόμη δεν έχουν έρθει στη δημοσιότητα δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Οπως επίσης είναι ανεξήγητο κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κατ’ επανάληψη πολυπράγμων Ν. Παππάς, να συμμετέχουν ενεργά κλείνοντας περίεργες «συμφωνίες» με επιχειρηματίες. Ασε που οι περισσότερες εξ αυτών κατέληξαν σε βατερλό. Στην περίπτωση του Σ. Μιωνή απολαύσαμε πριν από λίγες μέρες το ρεπερτόριο του «no-go» υπουργού. Στην περίπτωση Καλογρίτσα, ο επιχειρηματίας όχι μόνο δεν έγινε «καναλάρχης», αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, γρήγορα κατέληξε σε επιχειρηματικό ναδίρ.

Ομολογία ενώπιον του δικαστηρίου: το «White House» ήταν το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, η αποκάλυψη για το «White House», που έδινε τις εντολές και υποβοηθούσε τις συμφωνίες, και τον ρόλο του Ν. Παππά όχι μόνο περιέχεται στην αναφορά που κατέθεσε ο Καλογρίτσας στο δικαστήριο, αλλά ο ίδιος καθόταν δίπλα στους δικηγόρους του (Ανδρέα Λοβέρδο και Γρατσία Μαρία) όταν αποκάλυπταν την ταυτότητα του ελληνικού «Λευκού Οίκου».

Συγκεκριμένα, όταν οι δικηγόροι της CCC ρώτησαν τους δικηγόρους του κ. Καλογρίτσα τι εννοεί με τη φράση «White House», αυτοί απάντησαν (παρόντος πάντα του κ. Καλογρίτσα) ότι αναφέρονται στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Νίκο Παππά. Ο διάλογος αυτός είναι καταγεγραμένος στα πρακτικά του δικαστηρίου.
PAPPAS
Νίκος Παππάς Το alter ego του Τσίπρα την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που καθοδήγησε τον Καλογρίτσα στην προσπάθειά του να γίνει καναλάρχης. Σύμφωνα με τον Καλογρίτσα, η συμφωνία με τους Χούρυ ήταν υπό τον συντονισμό και την εποπτεία του «White House», δηλαδή του Μαξίμου

Και μια λεπτομέρεια για να αποδειχτεί ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και όλοι οι κύκλοι κάπου τέμνονται. Ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης του Καλογρίτσα ήταν ο Κυριάκος Τόμπρας, γιος του Θεοφάνη Τόμπρα, πρωτοπαλίκαρου του Ανδρέα Παπανδρέου και πανίσχυρου διοικητή του κρατικού τότε ΟΤΕ, ο οποίος είχε δώσει το όνομά του στο φαινόμενο του «Αυριανοτομπρισμού», όπως αποκαλούσε η αντιπολίτευση το σκοτεινό σύστημα του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής.

Από τον «Αυριανοτομπρισμό» στα σκοτεινά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά, τα οποία ευτυχώς προσέκρουσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατέπεσαν. Το «από τι γλιτώσαμε!» φαίνεται ότι δικαιώνεται ακόμη μία φορά.


CCC: Αραβικός κατασκευαστικός κολοσσός


Ο Βάελ και ο Σάμερ Χούρι μαζί με τον αδελφό τους Ταουφίκ κρατούν τα ηνία του μεγαλύτερου αραβικού κατασκευαστικού ομίλου με έσοδα άνω των 7 δισ. δολαρίων ετησίως και έδρα την Αθήνα. Πρόκειται για τον όμιλο CCC (Consolidated Contractors Company), τον οποίο ίδρυσαν ο πατέρας τους Σαΐντ Χούρυ και ο θείος τους Χασίμπ Σαμπάχ, παλαιστινιακής καταγωγής, στις αρχές του ’50 στον Λίβανο. Ωστόσο, μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στα μέσα της δεκαετίας του ’70 πήραν την απόφαση να καταφύγουν με τις οικογένειές τους αρχικά στο Λονδίνο και έπειτα στην Αθήνα, την οποία τελικά κατέστησαν βάση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους. Σήμερα ο όμιλος CCC απολαμβάνει τον χαρακτηρισμό «διαμάντι» του αραβικού κατασκευαστικού κόσμου.
Samer-Khoury_CMYK
ΣάμΕρ Χούρυ Ο ισχυρός άντρας και διευθύνων σύμβουλος του παγκόσμιου κατασκευαστικού κολοσσού CCC. Η «Τοξότης» πήρε 3 εκατ. ευρώ προκαταβολή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η CCC ζητά τώρα επιστροφή των χρημάτων της
fouad-khoury-CMYK
Φουάντ Χούρυ Ο οικονομικός διευθυντής της CCC, της εταιρείας που τον Αύγουστο του 2016 υπέγραψε σύμβαση με τον «Τοξότη» του Χρ. Καλογρίτσα αναφορικά με υπεργολαβία για ένα mall που έχτιζε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Είναι δε πολύ γνωστός για τα τεραστίων διαστάσεων πρότζεκτ που αναλαμβάνει, όπως το μήκους 60 χλμ. μετρό του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, ένα τεράστιο εκθεσιακό κέντρο στο Καζακστάν, αγωγούς φυσικού αερίου ή πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, αεροδρόμια, εργοστάσια ενέργειας, ύδρευσης και πολλά άλλα. Επίσης, το όνομά του είναι συνδεδεμένο με κάποια από τα εμβληματικά κτίρια στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, όπως το προεδρικό παλάτι στο Αμπού Ντάμπι. Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που παρέχει ο όμιλος στην επίσημη ιστοσελίδα του και αφορούν την οικονομική χρήση 2017, το σύνολο των εσόδων του ξεπερνούσαν τα 7 δισ. δολάρια. Επίσης, απασχολεί πάνω από 120.000 εργαζομένους στις περίπου 40 χώρες όπου δραστηριοποιείται και κατατάσσεται στην πρώτη εικοσάδα των μεγαλύτερων κατασκευαστικών ομίλων σε όλο τον κόσμο.

Ο Βάελ κατέχει τη θέση του προέδρου του ομίλου CCC, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θέση του προέδρου στο σκέλος των πετρελαίων και ορυκτών. Ο Σάμερ, από την πλευρά του, κατέχει θέση διευθύνοντος συμβούλου στον όμιλο CCC και είναι πρόεδρος του κατασκευαστικού σκέλους. Συμμετέχει ακόμη σε πολλά οικονομικά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο. Είναι πρόεδρος της ηλεκτρικής εταιρείας της Παλαιστίνης και διευθύνων του Palestine Investment Fund PLC. Επίσης, είναι μέλος σε 28 περιφερειακούς και διεθνείς γνωστούς οργανισμούς.

Οι δυο τους συνήθως αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας, σε αντίθεση με τον Ταουφίκ, ο οποίος με τη σύζυγό του Χάλα είναι γνωστοί στα αθηναϊκά κοσμικά σαλόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού παρουσία βουλευτών σε γλέντι στην Αλίαρτο

Δημοσιοποίησε «ροζ βίντεο» με την πρώην του επειδή δεν ήθελε επανασύνδεση

Γκισλέιν Μάξγουελ: Η κόρη του μεγιστάνα που έγινε μαστροπός του παιδόφιλου Επστάιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης