Ελεονώρα Μελέτη: Από την τηλεόραση στην ευρωλίστα της ΝΔ

Ελεονώρα Μελέτη: Από την τηλεόραση στην ευρωλίστα της ΝΔ

Οι σπουδές και οι πέντε γλώσσες της δημοσιογράφου, η πρώτη ανάρτηση για την ενασχόληση με την πολιτική και το πρόωρο τέλος της εκπομπής που παρουσιάζει

eleonora-meleti
Μία από τις εκπλήξεις του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, αφορά στην υποψηφιότητα της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας, Ελεονώρας Μελέτη.

Όπως λέγεται, είχε δεχθεί κρούση και προ μηνών, όμως τότε η συζήτηση δεν είχε προχωρήσει. Έκτοτε, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε, ενώ και το κανάλι MEGA με το οποίο συνεργαζόταν, της διεμήνυσε ότι η εκπομπή της θα ολοκληρωθεί πρόωρα την 1η Μαΐου, λόγω των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το προηγούμενο διάστημα η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησε για την υποψηφιότητά της, με την ίδια να θεωρείται ένα άκρως συμπαθές πρόσωπο με βάση την πορεία της στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια.
6444_ELEONORA_MELETI_1412024
Οι σπουδές και οι 5 γλώσσες
Η 46χρονη δημοσιογράφος έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε τίτλο σπουδών στην Ιταλική φιλολογία από το πανεπιστήμιο της Φεράρα της Ιταλίας. Δημοσιογραφία σπούδασε σε ιδιωτική σχολή, ενώ σήμερα είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Αυτό που επίσης είναι γνωστό, είναι ότι μιλάει πέντε ξένες γλώσσες και πιο συγκεκριμένα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά.

Ο «Πρωινός Καφές»
Το 2000, η Ελεονώρα Μελέτη ξεκινάει να εργάζεται ως ρεπόρτερ και συντάκτρια, μεταφράζοντας παράλληλα επιστημονικά άρθρα και διεθνείς ειδήσεις.

Πέντε χρόνια μετά, οι τηλεθεατές τη συναντούν για πρώτη φορά, μέσα από την παρουσίαση της εκπομπής «Πρωινός Καφές», του ANT1. H παρουσιάστρια παρέμεινε στον ρόλο της παρουσιάστριας μέχρι και τον Απρίλιο του 2008, δηλώνοντας όμως παλαιότερα πως είχε περάσει άσχημα εκείνη την περίοδο.
200709191003090_0005_ELEONORA_MELETI_1892007
Στον «Πρωινό Καφέ» τον Σεπτέμβριο του 2007
Κλείσιμο
Όπως είχε αναφέρει στην εκπομπή «Έλεος» με την Αννίτα Πάνια και τον Ηλία Ψινάκη: «Υπήρχε μεσημεριανή εκπομπή, η οποία είχε καθημερινή ενότητα 45 λεπτά, το μπιπ της Μελέτη και έδιναν. Δεν ξέρω. Πουλούσε; Έκανε νούμερα τότε; Έχω δει την μητέρα μου να μην μπορεί να αναπνεύσει. Έχω πάει στο νοσοκομείο με κρίσεις πανικού και φωνάζαμε τους καναλάρχες σταματήστε το, δεν θέλουμε άλλο. Τέλος, πάρτε το και δώστε το κάπου αλλού. Δεν το θέλουμε αυτό που συμβαίνει».

Στην ίδια εκπομπή είχε δηλώσει: «Είχα πάει στο γραφείο του Μίνωα Κυριακού και τον παρακαλούσα γονυπετής να σταματήσω τον Πρωινό Καφέ. Ο άνθρωπος κατανοούσε και μου έλεγε κορίτσι μου πρέπει να φανείς δυνατή. Κάνεις μια επιτυχία αυτήν την στιγμή, είναι λογικό και θα περάσει. Πατρική φιγούρα σε αυτό το κομμάτι. Είχα στήριξη σε αυτό, αλλά το δικό κέντρο ελέγχου δεν ήταν δυνατό ακόμα. Μιλάω με όλους αυτούς κανονικά και κάποιοι μου έχουν ζητήσει και δημόσια συγγνώμη. Είναι στο παρελθόν όλα αυτά. Μιλάμε για 18 χρόνια πριν. Παραγράφονται. Εδώ παραγράφονται εγκλήματα μετά από 15 χρόνια».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cria20u7cv3t)

Μετά τη λήξη της συνεργασίας της με τον «Πρωινό Καφέ», συνέχιζε να συνεργάζεται με μεγάλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων, δελτία ειδήσεων και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Τα social media
Η Ελεονώρα Μελέτη είναι ιδιαίτερα ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με 523 χιλιάδες followers στο Instagram και 608 χιλιάδες στο Twitter. Η δημοσιογράφος αλληλεπιδρά καθημερινά με τα άτομα που την ακολουθούν στα social media και τοποθετείται συχνά, για θέματα της επικαιρότητας και διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Στο προφίλ της μοιράζεται επίσης στιγμιότυπα από την προσωπική της ζωή και την αγάπη της στον αθλητισμό, με τον οποίο ασχολείται πολλά χρόνια.

Τι είχε αποκαλύψει για τις προτάσεις που δέχτηκε να ασχοληθεί με την πολιτική
Η Ελεονώρα Μελέτη συνομιλεί αρκετά συχνά με τους διαδικτυακούς της φίλους, μέσω Q&A στο Ιnstagram, απαντώντας σε ερωτήσεις τους. Στα μέσα Ιανουαρίου η γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει πως έχει δεχτεί δύο προτάσεις, προκειμένου να ασχοληθεί με την πολιτική, μία στις δημοτικές εκλογές και μία στις ευρωεκλογές κι όπως είχε αναφέρει τότε, δεν είχε αποκλείσει τίποτα.

Σε ερώτηση για το αν έχει σκεφτεί να γίνει πολιτικός, η Ελεονώρα Μελέτη είχε απαντήσει: «Η αλήθεια είναι ότι μου είχε γίνει προσέγγιση στο παρελθόν για Δημοτική Αρχή και φέτος επίσης, μια αναγνωριστική για Ευρωβουλή. Αν νιώσω ότι η πρόταση γίνεται γιατί πραγματικά κάποιος πιστεύει στο βιογραφικό μου (ακαδημαϊκό και βιωματικό) και στις ικανότητές μου και όχι στη δημοτικότητά μου ως τυράκι, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά».
0172_ELEONORA_MELETI_THODORIS_MAROSOYLIS_842024
Η Ελεονώρα Μελέτη με τον σύζυγό της και επιχειρηματία, Θοδωρή Μαροσούλη - Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μία κόρη, την Αλεξάνδρα-Ωκεανίδα
Το πρόωρο τέλος της εκπομπής της
Η παρουσιάστρια είχε δηλώσει αρχές Απριλίου, ότι το «MEGA Καλημέρα» που παρουσίαζε, πλησιάζει στο τέλος του, καθώς οι Ευρωεκλογές απαιτούν την αναδιαμόρφωση του προγράμματος, χωρίς να επιβεβαιώσει τότε συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε όμως το είχε αρνηθεί. Όπως είχε σχολιάσει τότε ο Τάκης Χατζής στην εκπομπή: «Είχα ένα ρεπορτάζ πριν τα Χριστούγεννα που έλεγε ότι είχε γίνει μία προσέγγιση στην κυρία Ελεονώρα να κατέβει στις Ευρωεκλογές. Μαθαίνω ότι 1η Μαΐου η εκπομπή ολοκληρώνεται και είναι το σημείο αναφοράς για όσους θα κατέβουν στις Ευρωεκλογές. Τι συμβαίνει;».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0bxrpnq6fwp)

Η Ελεονώρα Μελέτη είχε απαντήσει τότε: «Να απαντήσω στα γαλλικά, στα ιταλικά ή στα αγγλικά; Εγώ δεν θα σε αδειάσω σε καμία περίπτωση. Το ρεπορτάζ σου έχει βάση. Τα της Ευρωβουλής θα τα συζητήσουμε και θα αποδειχτούν εν καιρώ. Δεν θέλω να το πιάσουμε τώρα αυτό. Για το τηλεοπτικό, ισχύει ότι η εκπομπή ολοκληρώνεται 1η Μαΐου και ισχύει ότι οι Ευρωεκλογές απαιτούν την αναδιαμόρφωση του προγράμματος - πόσο ωραία τα λέω - του Mega. Αυτό θα πούμε τώρα, δε θα πούμε κάτι άλλο και τα υπόλοιπα εν καιρώ».

Η παρουσιάστρια την ίδια ημέρα, είχε ευχαριστήσει τους συναδέλφους δημοσιογράφους για το ενδιαφέρον τους, μετά την είδηση ότι η εκπομπή ολοκληρώνεται και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε εδώ για να τα λέμε όλα μέσα από το βήμα του σταθμού. Όχι σε συνεντεύξεις στημένες ή μη στημένες, στα λεγόμενα πεσίματα που λέμε εμείς. Όντως χθες με απόφαση του σταθμού, που μας επικοινωνήθηκε σε πολύ ωραίο κλίμα σε όλους τους συντελεστές της εκπομπής, μας ανακοινώθηκε ότι για φέτος το MEGA Καλημέρα ολοκληρώνεται την 1η Μαΐου λόγω των απαιτήσεων των Ευρωεκλογών».

Ειδήσεις σήμερα:

Αριστοτέλης Μυστακίδης: Ο βασιλιάς του χαλκού έγινε τραπεζίτης και αγαπάει τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη

Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες οικοδομής: Φρενάρουν και οι ρυθμίσεις για τη δόμηση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα

Αυλαία για το Μουσικό Κουτί - Συγκινημένοι αποχαιρέτησαν το κοινό Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης