Αμέρικα Φερέρα: Περίμενε... μια κούκλα για να είναι υποψήφια για Όσκαρ

Αμέρικα Φερέρα: Περίμενε... μια κούκλα για να είναι υποψήφια για Όσκαρ

Από τις σειρές «Ungly Betty» και «Superstore» μέχρι την ταινία «Barbie» και την πρώτη της υποψηφιότητα για Οσκαρ, η ηθοποιός από την Ουρουγουάη έχει διανύσει πολύ δρόμο χωρίς να αλλάξει ούτε στιγμή τον εαυτό της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
ferera-arthrou
Η Αμέρικα Φερέρα έχει πολλούς λόγους να πιστεύει ότι το 2024 θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές της ζωής της. Στις 16 Ιανουαρίου βραβεύτηκε με το τιμητικό έπαθλο SeeHer στα Critics Choice Awards και έδωσε μια συγκινητική ευχαριστήρια ομιλία κάνοντας μια αναδρομή στην εικοσαετή πορεία της, που δεν ήταν ακριβώς στρωμένη με ροδοπέταλα λόγω της λατινικής καταγωγής και του σωματότυπού της που απέχει αρκετές καμπύλες παραπάνω από τα χολιγουντιανά πρότυπα. Πριν από λίγες μέρες, επίσης, κόντεψε να πέσει από το κρεβάτι της όταν έμαθε ότι είναι υποψήφια για Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Και όλα αυτά χάρη στην ταινία Barbie.
ferrera

Θα έλεγε κανείς ότι η Φερέρα περίμενε μια κούκλα για να της φέρει την επαγγελματική άνοιξη, παρότι και στο παρελθόν είχε βιώσει γλυκές στιγμές στην καριέρα της. Οπως στην πρώτη κινηματογραφική ταινία της «Οι αληθινές γυναίκες έχουν καμπύλες» του 2002, η οποία επιλέχθηκε το 2019 από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως πολιτισμικά σημαντική για να διατηρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των ΗΠΑ. Ή όπως όταν κέρδισε Primetime Emmy, Χρυσή Σφαίρα και βραβείο SAGA το 2017 για την ερμηνεία της στη σειρά Ungly Betty.

Κλείσιμο
Ολα αυτά τα χρόνια, όμως, η Φερέρα έβλεπε τον εαυτό της ως ηθοποιό β’ κατηγορίας, σχεδόν παρείσακτη στον κόσμο των ωραίων και λαμπερών σταρ. Και αυτό ήρθε η «Barbie» να το αλλάξει, ή μάλλον η νέα εποχή που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, για να μην πούμε ότι την προωθεί.

Η Φερέρα θα διεκδικήσει την εύνοια του θείου Οσκαρ με αντίπαλες δύο μαύρες (Ντανιέλ Μπρουκς και Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ), μία γκέι σε γκέι ρόλο (Τζόντι Φόστερ) και την Έμιλι Μπλαντ, που είναι η μοναδική που πληροί τις χολιγουντιανές προδιαγραφές. Και παρότι κανονικά θα έλεγε κανείς ότι θα πρέπει να κερδίσει η καλύτερη -αν και οι πέντε είναι υπέροχες-, στα φετινά Οσκαρ ίσως απλά να διακριθούν οι διαφορετικοί.

Σε κάθε περίπτωση, η Φερέρα, που επί χρόνια ένιωθε αδικημένη σε ρόλους και βραβεύσεις λόγω της εικόνας της -την οποία παρεμπιπτόντως δεν προσπάθησε ποτέ να αλλάξει-, νιώθει ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να βγουν στο προσκήνιο και εκείνες που μπορεί να στερούνται εμφανισιακών προσόντων και της «σωστής» απόχρωσης δέρματος, αλλά έχουν το ίδιο ταλέντο και τις ίδιες ικανότητες με τις τυπικές Χολιγουντιανές θεές. Ακόμα κι αν δεν σηκώσει το οσκαρικό τρόπαιο, πάντως, το κορίτσι από την Ουρουγουάη έχει ήδη σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης. Το νέο της μότο είναι «κάτω τα κλισέ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης