Σώμα με Σώμα: Η μάχη των 100 - To αληθινό Squid Game
physical_100_longform_xr

Σώμα με Σώμα: Η μάχη των 100 - To αληθινό Squid Game

Στο νέο ριάλιτι του Netflix, οι παίκτες αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση σαν να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Το «Squid Game» είχε τεράστια απήχηση στο κοινό όταν κυκλοφόρησε στο Netflix γιατί η παραγωγή του ήταν άψογη. Η κεντρική ιδέα του σεναρίου, η οποία ήταν να μαζέψουν άτομα που είχαν φτάσει στην απελπισία, τα οποία δεν είχαν τίποτα να χάσουν και να τους δώσουν την ελπίδα να αλλάξουν τη ζωή τους μια για πάντα, κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Το «Σώμα με Σώμα: Η μάχη των 100» είναι σαν το «Squid Game», αλλά με ανθρώπους από την πραγματική ζωή που ανταγωνίζονται σε δύσκολες δοκιμασίες με στόχο το χρηματικό έπαθλο των 300 εκατομμυρίων γουόν (σχεδόν 2,5 εκατομμύρια δολάρια).


Physical: 100 | Sneak Peek | Netflix [ENG SUB]


Το «Σώμα με Σώμα: Η μάχη των 100» είναι μια ριάλιτι τηλεοπτική σειρά του Netflix που γυρίστηκε στη Νότια Κορέα και περιλαμβάνει εκατό αθλητές (άνδρες και γυναίκες) από όλη τη χώρα. Στη σειρά, διαγωνιζόμενοι από ένα ευρύ φάσμα αθλητικών κλάδων και επαγγελμάτων - όπως στρατιωτικοί, αθλητές, γυμναστές, ακόμη και αγρότες που έχτισαν το σώμα τους με χρόνια σκληρής εργασίας στα χωράφια - αναμετριόνται σε εξαντλητικές και σωματικά απαιτητικές δοκιμασίες.

Είναι παρόμοιο με το «Squid Game» κατά κάποιο τρόπο, αλλά ο θεατής μπορεί να αισθανθεί την ένταση των συμμετεχόντων κάθε λεπτό και αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix αυτή τη στιγμή.




Επίπονες δοκιμασίες για την ανάδειξη του νικητή

Ένα πράγμα που διακρίνει τους συμμετέχοντες από τους συνηθισμένους ανθρώπους, είναι η φυσική τους κατάσταση και η απόλυτη αποφασιστικότητά τους να ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η σειρά διαθέτει ένα ποικίλο και ευρύ καστ, όπως τον αθλητή αγώνων ΜΜΑ Choo Sung-hoon, τον επαγγελματία παίκτη του μπέιζμπολ Dustin Nippert, και πολλούς άλλους.

Αν και η πλειοψηφία των διαγωνιζομένων έχουν καλογυμνασμένα σώματα και άρτια φυσική κατάσταση, δεν υπάρχει η τέλεια σωματική διάπλαση για όλες τις δοκιμασίες του παιχνιδιού. Και εδώ είναι που αναδεικνύεται πόσο έξυπνη είναι η κεντρική ιδέα του «Σώμα με Σώμα: Η μάχη των 100».

Ενώ μπορεί κάποιες δοκιμασίες να φαίνονται άδικες για έναν διαγωνιζόμενο και να ευνοούν έναν άλλο, το παιχνίδι τους επιτρέπει να επιλέξουν μια αρένα με βάση τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο καθένας τους. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι αγώνες είναι δίκαιοι και η ένταση παραμένει αμείωτη σε κάθε αναμέτρηση. Επιπλέον, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι θα χάσουν, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους μέχρι τέλους, επειδή δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό μόνο για το χρηματικό έπαθλο, αλλά και για να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους όρια.



Το στοιχείο του απρόβλεπτου και οι συνεχείς ανατροπές

Η επιτυχία της σειράς μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι κανένα επεισόδιο δεν είναι ίδιο με το επόμενο. Κάθε δοκιμασία κρύβει εκπλήξεις, τα αντίπαλα ζευγάρια είναι τις περισσότερες φορές δίκαια και ενώ ο νικητής ορισμένων παιχνιδιών μπορεί να φαίνεται προφανής, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

Για να αυξηθεί η ένταση της σειράς, κάθε επεισόδιο έχει ένα αγωνιώδες φινάλε, αναγκάζοντας τον θεατή να θέλει να δει αμέσως το επόμενο. Επίσης, δεν αφιερώνει τόσο πολύ χρόνο στην παρουσίαση και την προβολή όλων των διαγωνιζόμενων και του ιστορικού τους, αλλά τους φέρνει στο προσκήνιο μόνο όταν ένας συγκεκριμένος αθλητής έχει σειρά για να αγωνιστεί.


Διασκέδαση και αθλητικό πνεύμα

Ακόμα και αν η σειρά είναι γεμάτη από προκλήσεις και καθηλωτικές αναμετρήσεις, καταφέρνει να έχει επίσης και μία αίσθηση ψυχαγωγίας. Το «Σώμα με Σώμα: Η μάχη των 100» αποδεικνύει ότι τα ριάλιτι μπορούν να περιλαμβάνουν χιούμορ με περιστασιακές ευχάριστες στιγμές.

Όσοι διαγωνιζόμενοι δεν αγωνίζονται παρακολουθούν τα παιχνίδια από το περιθώριο, κάνοντας ενίοτε θετικά σχόλια και τονώνοντας το ηθικό του συμμετεχόντων. Είναι σαν όλοι στο παιχνίδι να θέλουν οι διαγωνιζόμενοι να τα δώσουν όλα και να μην υπάρχει μια εύκολη νίκη. Χρειάζεται αληθινό αθλητικό πνεύμα για να τιμάς τον αντίπαλό σου αντί να προσπαθείς να τον εξευτελίσεις κατά τη διάρκεια ενός αγωνίσματος, και οι συμμετέχοντες το έχουν σε αφθονία.




Το «Σώμα με Σώμα: Η μάχη των 100» δεν είναι καθόλου βαρετό. Δεν είναι ακόμα ένα τυπικό τηλεοπτικό ριάλιτι και προσφέρει κάτι διαφορετικό από τις συνηθισμένες πρωτότυπες σειρές του Netflix στον θεατή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης