«A Letter to My Son» από τον Άντερσον Κούπερ - Ένα βιβλίο για την οικογένειά του, τη δυναστεία των Βάντερμπιλτ

«A Letter to My Son» από τον Άντερσον Κούπερ - Ένα βιβλίο για την οικογένειά του, τη δυναστεία των Βάντερμπιλτ

Θα το αφήσει παρακαταθήκη στον γιο του, για να γνωρίσει τις ρίζες του  - Αφηγείται την άνοδο και την πτώση της αυτοκρατορίας  του Κορνήλιους Βάντερμπιλτ

cooper
Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής του CNN Άντερσον Κούπερ έγραψε ένα νέο βιβλίο, το οποίο είναι πολύ προσωπικό. Το βιβλίο καλύπτει τη δική του οικογενειακή ιστορία. Ο Κούπερ γεννήθηκε στην περίφημη δυναστεία Βάντερμπιλτ.

Η μητέρα του ήταν η καλλιτέχνις, σχεδιάστρια, μοντέλο και κοσμική, Γκλόρια Βάντερμπιλτ και ο προ-προ-προπάππους του ήταν ο Νεοϋρκέζος εφοπλιστής, Κορνήλιους Βάντερμπιλτ. Ο Άντερσον Κούπερ δεν σχεδίαζε να καταγράψει αυτή την ιστορία, δηλαδή μέχρι τη γέννηση του γιου του, Γουάιατ Μόργκαν, τον Απρίλιο του 2020. «Ήθελα να γράψω ένα γράμμα στον Γουάιατ για αυτό το τρελό και ασυνήθιστο κομμάτι του παρελθόντος της οικογένειάς του» είπε ο Κούπερ στο People.

Η οικογένεια Βάντερμπιλτ ήταν κάποτε η πλουσιότερη στην Αμερική, λόγω της ναυτιλιακής και σιδηροδρομικής αυτοκρατορίας του Κορνήλιους Βάντερμπιλτ. Έχτισε αρχοντικά σε όλη την Ανατολική Ακτή και απέκτησε μεγάλη κοινωνική και φιλανθρωπική φήμη. Ωστόσο, η οικογένεια τελικά έχασε μεγάλο μέρος του πλούτου της και αναγκάστηκε να κατεδαφίσει πολλές από τις επαύλεις της ή να τα μετατρέψει σε μουσεία.

Το βιβλίο «A Letter to My Son» (Ένα Γράμμα στον Γιο Μου) κυκλοφορεί από τις 21 Σεπτεμβρίου και αφηγείται την άνοδο και την πτώση των Βάντερμπιλτ. Ο Άντερσον Κούπερ εξήγησε ότι το βιβλίο του θυμίζει εκείνο που έγραψε ο πατέρας του, Γουάιατ Έμορι Κούπερ πριν από τον θάνατό του το 1978. «Ο πατέρας μου έγραψε ένα βιβλίο πριν πεθάνει για την οικογένειά του που μεγάλωσε στο Μισισίπι. Και επειδή πέθανε όταν ήμουν τόσο μικρός, πολλά από τα οποία γνωρίζω για τον πατέρα μου προέρχονται από αυτό το βιβλίο» είπε ο Κούπερ.

Κλείσιμο
Όταν η μητέρα του Άντερσον Κούπερ, Γκλόρια Βάντερμπιλτ, πέθανε το 2019, άρχισε να ψάχνει τις κούτες στο διαμέρισμά της, βρίσκοντας κάθε είδους οικογενειακούς θησαυρούς και κομμάτια ιστορίας. «Υπήρχαν πολύ προσωπικά γράμματα από τη γιαγιά και τη θεία της και τη μητέρα της, και όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν γνώριζα πραγματικά, που δεν είχα γνωρίσει ποτέ, αλλά των οποίων οι φωνές ξαφνικά ζωντάνεψαν σε αυτά τα γράμματα» ανέφερε ο παρουσιαστής σημειώνοντας ότι το βιβλίο του έδωσε απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις για την οικογένειά του που είχε ο ίδιος ήταν μικρός και φοβόταν να τις υποβάλλει στη μητέρα του εκείνη την εποχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Χώρισαν ύστερα από 25 χρόνια γάμου λόγω... τσακωμών για το εμβόλιο κατά της Covid- 19!

Γιατί αναμένεται άμεσα έλλειψη σε κινητά, υπολογιστές, ταμπλέτες κλπ;

Στην Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στη Βουλή η ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης