Dark: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας - και του Netflix

Dark: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας - και του Netflix

Έκανε πρεμιέρα την 1η μέρα του Δεκέμβρη και οι χρήστες του Netflix το υποδέχτηκαν ως το «Stranger Things για ενηλίκους» - Είναι ένα γερμανικό sci-fi θρίλερ δέκα επεισοδίων, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση δύο παιδιών και οι παραγωγοί του βρίσκονται στα credits titles της περίφημης ταινίας «Οι Ζωές των Άλλων» - Spoilers για  δύσκολους λύτες

Dark: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας - και του Netflix
Το Netflix έχει πρόγραμμα και μια στρατηγική που θα ζήλευε ο Μέγας Αλέξανδρος. Θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Αποφάσισε λοιπόν ότι η πλατφόρμα πρέπει να επεκταθεί. Δημιούργησε το βρετανικό δράμα “The Crown”, το ιταλικό τηλεοπτικό θρίλερ με μαφιόζους “Suburra” και την γαλλική πολιτική σειρά “Marseilles”. Αποφάσισε να επενδύσει στην τοπική αγορά για να γεμίσουν τα αμερικάνικα ταμεία της. Το 2016 κυκλοφόρησε περίπου 126 πρωτότυπες σειρές και ταινίες. Εννοείται η online βιβλιοθήκη της ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλο κανάλι. To 2017 η πολυεθνική Netflix μέτρησε 109,25 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Λογικό να θέλει να προσελκύσει κι άλλους πέρα από τους 52,77 εκατομμύρια συνδρομητές στην Αμερική. 

Ανέθεσε λοιπόν στον σκηνοθέτη Μπαράν μπο Οντάρ που έφερε περισσότερα από έξι εκατομμύρια δολάρια στα κινηματογραφικά ταμεία της Γερμανίας το 2014 με το χιτάκι «Who I Am?», το cyber θρίλερ με τους βερολινέζους χάκερς που έγινε επιτυχία, να σκηνοθετήσει την πρώτη γερμανική τηλεοπτική σειρά του Netflix. Το "Dark" - "Σκοτάδι" ελληνιστί -μιας και η πλατφόρμα μιλάει πλέον ελληνικά- ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα γυρίσει άλλα δέκα επεισόδια και όσοι ήδη μυήθηκαν στις γερμανικές σπηλιές που σε γυρίζουν πίσω στο 1986 δεν μπορούν να περιμένουν την δεύτερη σεζόν. Οι δημιουργοί Μπαράν μπο Οντάρ και Τζάντζε Φρις έχουν συνεργαστεί επίσης στη βραβευμένη ταινία "Who Am I" και μιλούν σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους στον Independent για τα θεολογικά ερωτήματα, τις φιλοσοφικές αναζητήσεις τους σχετικά με το ταξίδι στον χρόνο και τα γραπτά του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Δεν είναι σίγουρα το επόμενο Stranger Things.

Κλείσιμο




Υπόθεση:
Εν έτει 2019, η εξαφάνιση ενός αγοριού προκαλεί τρόμο στους κατοίκους του Βίντεν, μιας μικρής γερμανικής πόλης, με μια περίεργη και τραγική ιστορία. Κάπως έτσι πείσθηκαν οι τηλεθεατές ότι θα δουν ένα νέο Stranger Things αλλά οι επιφανειακές ομοιότητες -ευτυχώς- σταμάτησαν μετά το πιλοτικό επεισόδιο. Οι binge watchers, οι νέοι τηλεθεατές που έμαθαν να καταναλώνουν ασταμάτητα σειρές και περιμένουν το Ozark να γίνει το νέο Breaking Bad ίσως το βρήκαν βαρετό. Είναι λιγότερο ποπ και περισσότερο ενήλικο ως προϊόν το Dark. Είναι ευρωπαϊκό. 

Is this?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dark Netflix (@darktvseries) στις



Ένα μικρό αγόρι χάνεται και τέσσερις οικογένειες που συνδέονται κάπως μεταξύ τους ψάχνουν εναγωνίως να το βρουν σε μια επαρχιακή πόλη που τίποτα δεν συμβαίνει πέρα από το κλισέ κέρατο του μπρατσαρά αστυνομικού στην αφρατούλα μάνα των τριών παιδιών του με την χήρα του χωριού. Ναι, κάτι σου θυμίζει και το έχεις προφανώς ξαναδεί. Τηλεόραση κάνουν και προφανώς πατούν σε επιτυχημένα μοτίβα στο Netflix. Παρελθόν και παρόν σμίγουν περίεργα, προκαλώντας έντονη σύγχυση και όταν ξεκινούν τα υπαρξιακά των σεναριογράφων η σειρά θυμίζει περισσότερο το The Killing, το δανέζικο ψυχολογικό θρίλερ παρά τον Stand By Me. Βοηθάει και η απειλητική ατμόσφαιρα που επιτυγχάνει ο διευθυντής φωτογραφίας με την βοήθεια ενός άγριου δάσους που πάντα βρέχει. Σε πονούν τα κόκαλα σου από την υγρασία βλέποντας τη σειρά, τόσο ρεαλιστική απεικόνιση της γερμανικής εξοχής. 

Helge. Tick-tock. Tick-tock.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DARK (@darknetflix) στις



Τι πραγματικά συμβαίνει στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας; Τι θα ανακαλύψει ο Γιόνας όταν διεισδύει στα σκοτεινά βάθη του σπηλαίου; Ποια οικογενειακά μυστικά κρύβει ο Ούλριχ; Spoilers δεν κάνουμε, αμαρτία είναι. Σε ποιον ανήκουν τα δυο παραμορφωμένα πτώματα αγοριών που βρέθηκαν το 1953 θαμμένα σε εργοτάξιο; Πόσα πτώματα πουλιών μπορέσατε να μετρήσετε; Αλλά, μια σειρά που ξεκινάει με την αυτοκτονία του πατέρα του Γιόνας το 2019 αφού εμπιστεύτηκε μια αποστολή στην γιαγιά του Γιόνας που πρέπει να διαβαστεί στις 4 Νοέμβριου στις 10:13 μμ, σε γεμίζει προσμονή ότι δεν θα κάνεις scroll down στα social αλλά θα παρακολουθήσεις προσεκτικά την σειρά. 

Jonas. His father's death takes his life.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DARK (@darknetflix) στις



Αν σου αρέσουν σειρές επιστημονικής φαντασίας με ταξίδι στο χρόνο, θα το δεις. Υπάρχει μια μηχανή του χρόνου που σε γυρίζει 33 χρόνια πίσω. Αν ξέρεις την θεωρία για του Στίβεν Χόκινγκ για τις μαύρες τρύπες, τις πύλες για τις άλλες διαστάσεις και σύμπαντα, θα το δεις. Αν σε συναρπάζει η παρουσία ενός «Ξένου» στις σειρές μυστηρίου που ίσως κρατά την λύση του αινίγματος ίσως είναι και ο Doctor Who, θα το δεις. Αν σε ενδιαφέρει μια γερμανική σειρά με ομοφυλόφιλο παντρεμένο που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο ως εκδιδόμενη τραβεστί, μην το χάσεις. «Το χθες, το σήμερα και το αύριο δεν είναι διαδοχικά. Συνδέονται σε έναν κύκλο που δεν κλείνει ποτέ» σου λέει η φωνή του αφηγητή ξεκάθαρα και φυσικά είναι το διάσημο ρητό του εμπνευστή της θεωρίας της σχετικότητας. 

"Ich habe die Zukunft gesehen. Die Hölle ist leer und alle Teufel sind dort." @darknetflix Staffel 2 kommt.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netflix DE (@netflixde) στις



Αν δεν μπορείς μετά την δουλειά να παρακολουθήσεις περίπλοκες σειρές και οι έφηβοι Γερμανοί ηθοποιοί σου φαίνονται το ίδιο πρόσωπο στο παρόν, δες το The Crown. Πιο ωραία τα φορέματα. Δεν είναι εύκολο το πέρασμα από παρελθόν σε παρόν και μέλλον με προβληματική χρονομηχανή. Επίσης, αν στο άκουσμα της φράσης αλληγορικής δυστοπίας βγάζεις φλύκταινες και σε πιάνει Τουρέτ, καλύτερα να μην το δεις. Δεν σου ταιριάζει το υπερφυσικό σασπένς. Κάνοντας την Κασσάνδρα προβλέπω μια δεύτερη σεζόν που θα χει την τύχη του Lost. Ασυναρτησίες που δεν θα εξηγηθούν ποτέ. Στα καλά νέα αν ήσουν στο live της Soap and Skin πέντε χρόνια πριν στο Gagarin θα χαρείς όταν την ακούσεις στο soundtrack της σειράς. 



Σύνοψη: Οικογένειες με πολλά κρυμμένα μυστικά ζουν μια ανέλπιδη μουντή και τρομακτική ζωή σε μια μονίμως εχθρική μικρή πόλη με μοναδικό όπλο μια ελαττωματική χρονομηχανή που ίσως καταφέρει το ανέφικτο, να διορθώσει το μέλλον... 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης