ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μια Κινέζα ηθοποιός θα παίξει τη Μουλάν

Μια Κινέζα ηθοποιός θα παίξει τη Μουλάν

Η επιλογή της Γιφέι θεωρείται νίκη των ηθοποιών του Χόλιγουντ με καταγωγή από την Ασία

Μια Κινέζα ηθοποιός θα παίξει τη Μουλάν
Μια νεαρή κινέζα ηθοποιό, τη Λιου Γιφέι διαάλεξε η Ντίσνεϊ για να παίξει την Μουλάν στην ομώνυμη ταινία που αναμένεται να γυριστεί το επόμενο διάστημα. 

Η επιλογή της Γιφέι θεωρείται νίκη των ηθοποιών του Χόλιγουντ με καταγωγή από την Ασία, μετά τις επανειλημμένες αντιπαραθέσεις που έχει προκαλέσει το whitewashing, η πρακτική δηλαδή της κινηματογραφικής βιομηχανίας των ΗΠΑ να βάζει Καυκάσιους να υποδύονται Αφροαμερικανούς, Ασιάτες, Ισπανούς, γεγονός που έχει χαρακτηριστεί από ορισμένους ως μορφή λογοκρισίας. 

Η απόφαση της εταιρείας να επιλέξει την Λιου Γιφέι μέσα από 1.000 υποψήφιες έλαβε επαίνους στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ακολουθεί την επιλογή της Beyonce για το ριμέικ του “Βασιλιά των Λιονταριών”. 

Κλείσιμο
Πριν την ανακοίνωση, είχε υπάρξει κινητοποίηση για ανάθεση του χαρακτήρα της Μουλάν σε κινεζικής προέλευσης γυναίκα. Περισσότεροι από 112.000 άνθρωποι υπέγραψαν ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για να προσληφθεί Ασιάτισσα στον ομώνυμο ρόλο. 

Πάντως, η επιλογή της Γιφέι δεν έγινε δεκτή με ανάλογα θετικά σχόλια στην πατρίδα της, στην Κίνα, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι υπήρχαν πολύ καλύτερες Kινέζες υποψήφιες για το ρόλο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης