Ελβετίδα και επίσημα η Τίνα Τάρνερ

Ελβετίδα και επίσημα η Τίνα Τάρνερ

Εγκατάλειψε επίσημα την αμερικανική υπηκοότητα η γνωστή τραγουδίστρια - Για «παραίτηση» κάνει λόγο η αμερικανική πρεσβεία

Ελβετίδα και επίσημα η Τίνα Τάρνερ

«"Ο θρύλος της soul", η Τίνα Τάρνερ, παραιτήθηκε της αμερικανικής υπηκοότητας», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικάνικης πρεσβείας που εδρεύει στη Βέρνη της Ελβετίας.

«Η εδώ και χρόνια κάτοικος της Ελβετίας, Τίνα Τάρνερ, βρέθηκε στην πρεσβεία στις 24 Οκτωβρίου 2013 για να υπογράψει τη σχετική "δήλωση εθελοντικής εγκατάλειψης της αμερικανικής ιθαγένειας, σύμφωνα με το άρθρο 349 (α) (1) του INΑ (Immigration and Naturalization Act)».

Η Τάρνερ, που γίνεται 74 χρονών σε μερικές εβδομάδες, αποσύρθηκε από τις μουσικές σκηνές, που την είχαμε συνηθίσει, το 2009. Ζει στην Ελβετία εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ τον περασμένο Ιούλιο παντρεύτηκε με τον 27χρονο σύντροφό της, Γερμανό μουσικό παραγωγό, Έρβιν Μπαχ. Η Τέρνερ είχε πάρει τον όρκο της ελβετικής υπηκοότητας στις 10 Απριλίου 2013, ενώ μιλά άπταιστα γερμανικά. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικάνικης πρεσβείας, «δεν έχει πλέον ισχυρούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από ό,τι αφορά στην οικογένειά της, και δεν έχει σχέδια να διαμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες στο μέλλον».

Η λέξη κλειδί στην έκθεση της πρεσβείας είναι, προφανώς, ο όρος «παραίτηση». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πως «δεν έχει αποκηρύξει επισήμως την αμερικανική υπηκοότητα της, σύμφωνα με το άρθρο 349 (α), (5) περί μετανάστευσης και ιθαγένειας, αλλά πήρε την ελβετική υπηκοότητα με την πρόθεση στη συνέχεια να χάσει την αμερικανική υπηκοότητα της». Σε αντίθεση με την επίσημη άρνηση της υπηκοότητας, που είναι και μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, με τον τρόπο που επέλεξε η Τάρνερ να το χειριστεί, δεν θα τύχει φόρου ή άλλων κυρώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης