Κορωνοϊός: Τι προκύπτει από τον δείκτη θετικότητας στο 2ο κύμα της πανδημίας

Κορωνοϊός: Τι προκύπτει από τον δείκτη θετικότητας στο 2ο κύμα της πανδημίας

Το ποσοστό των θετικών τεστ είναι υψηλότερο από εκείνο που είχε καταγραφεί κατά τη δεύτερη εβδομάδα του lockdown

koronoios_emvolio_0
Το υψηλό ποσοστό των θετικών τεστ κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες επιβεβαιώνεται από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 11,88%, και υπολογίζεται επί του συνολικού αριθμού των μοριακών ελέγχων και των rapid test.

Χθές ανακοινώθηκαν 6.105 τεστ μοριακού ελέγχου και 4.421 rapid test. Ωστόσο, το ποσοστό των θετικών τεστ είναι υψηλότερο από εκείνο που είχε καταγραφεί στα μέσα του περασμένου μήνα, κατά τη δεύτερη εβδομάδα του lockdown - στις 15 Νοεμβρίου ήταν 10,68% των τεστ θετικά επί του συνόλου των τεστ που είχαν ανακοινωθεί.

Ως επιστημονικά ορθή καταγραφή θετικότητας θεωρείται εκείνη που γίνεται με βάση την ημερομηνία λήψης δείγματος, αναφέρουν πηγές του ΕΟΔΥ. Ο οργανισμός καταγράφει τα θετικά αποτελέσματα με βάση την ημερομηνία λήψης δείγματος όπως φαίνεται στον πρώτο πίνακα που δημοσιεύει το protothema.gr αλλά καταγράφει και το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων με βάση τα τεστ που ανακοινώνονται, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα δεν ενσωματώνονται την ημέρα της λήψης του δείγματος.
ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ-1
ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ-2

Ειδήσεις σήμερα

Συγκινεί ο οκτάχρονος μέσα από τη ΜΕΘ του Ρίου: «Πείτε στον Άγιο Βασίλη να κρατήσει το δώρο μου μέχρι να βγω»- Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει να υποχρεώσει τις φαρμακευτικές να παραδίδουν τα εμβόλιά τους κατά προτεραιότητα

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ακόμα και την Παρασκευή το εμβόλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ