Ένα Σχολείο με Παγκόσμιες Διακρίσεις και με Αποφοίτους στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και του Κόσμου

ADEVRTORIAL-2

Οι Νέες Τεχνολογίες αποτελούν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης να αναπτύξουν ένα τρόπο σκέψης μέσω του οποίου καλλιεργούν δεξιότητες, δυνατότητες και γνώσεις σε ένα πλούσιο φάσμα δραστηριοτήτων

Τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου – Εκπαιδευτική Αναγέννηση επενδύουν σε συνεχή και σταθερή βάση στην εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών στις Νέες Τεχνολογίες και στην επιστήμη της Ρομποτικής.

Ήδη από το Νηπιαγωγείο οι μικροί μαθητές και μαθήτριες κατακτούν σημαντικά γνωστικά πεδία:

  • Χειρίζονται ρομπότ με απλές εντολές
  • Δημιουργούν απλές κατασκευές εφαρμόζοντας βιωματικά τις αρχές της μηχανικής

3η-θεση-και-Επαινος-Καλυτερης-Μακετας-στον-Πανελληνιο-Διαγωνισμο-Εκπαιδε___

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με βιωματική και ευχάριστη μέθοδο διδασκαλίας και το παιχνίδι γίνεται το μέσο εκείνο που εισάγει τους μαθητές του Νηπιαγωγείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στις βασικές αρχές των Θετικών Επιστημών και των Νέων Τεχνολογιών.

Στο Νηπιαγωγείο οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το μάθημα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το διαδεδομένο προγραμματιζόμενο παιχνίδι Bee-Bot, το οποίο βασίζεται στις αρχές της γλώσσας προγραμματισμού Logo. Με παιγνιώδη τρόπο, εξοικειώνονται με τα σχήματα, τα χρώματα, τα γράμματα και αναπτύσσουν την ικανότητα προσανατολισμού και λογικής ακολουθίας.

Στο Δημοτικό η συμμετοχή των μαθητών στον Όμιλο της Ρομποτικής έχει ως στόχο τη γνωριμία τους με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, η οποία συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε διασκεδαστική δραστηριότητα και διεγείροντας το ενδιαφέρον του παιδιού για την επιστήμη, την πληροφορική και την τεχνολογία.

Οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν παίζοντας, να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτο WeDo της Lego. Η σειρά Lego WeDo και, εν συνεχεία, Mindstorms, συνιστά ένα ευέλικτο μέσο για σχεδιασμό και κατασκευές, καθώς προσφέρει, «οικοδομικά» υλικά (τουβλάκια, γρανάζια, τροχούς, τροχαλίες κ.ά.), αισθητήρες για τη μετάδοση δεδομένων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και εξωτερικές συσκευές (κινητήρες, λαμπτήρες κ.ά.).

Στη βαθμίδα του Δημοτικού μέσα από το πλαίσιο του Ομίλου Ρομποτικής οι μαθητές προγραμματίζουν και ελέγχουν ρομπότ, σχεδιάζουν τα δικά τους σύνθετα προγράμματα και εμπλουτίζουν τις γνώσεις που προσλαμβάνουν μέσω του σχολικού προγράμματος. Επιπλέον, μέσα από την εκπαίδευσή τους στο Εργαστήριο Ρομποτικής – Μηχανικής εξασκούν τη δημιουργικότητά τους μαθαίνοντας 3D σχέδιο, ενσωματώνοντας βιωματικά τις αρχές της μηχανικής και εφαρμόζοντας την εμπειρία της 3D εκτύπωσης.
4η-θεση-στην-Ολυμπιαδα-Εκπαιδευτικης-Ρομποτικης

Η συστηματική εκπαίδευση των μαθητών ήταν άλλωστε εκείνη που έδωσε τα εφόδια στις Ομάδες Ρομποτικής να εντυπωσιάσουν κοινό και κριτές με την εξαιρετική τους παρουσία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, για μαθητές Δημοτικού και να διακριθούν στην 3η θέση Πανελλαδικά ανάμεσα σε 1.177 συμμετοχές καθώς και να λάβουν τον Έπαινο Καλύτερης Μακέτας.

Στη βαθμίδα του Γυμνασίου και του Λυκείου οι μαθητές αξιοποιούν πλήρως το Εργαστήριο Τεχνολογίας – Ρομποτικής μέσα από το πλαίσιο των Ομίλων.

Οι μαθητές στο σύνολό τους εκτός από την εμπλοκή τους στους Ομίλους στελεχώνουν τις Ομάδες Ρομποτικής και Formula 1 in Schools που εκπροσωπούν την Εκπαιδευτική Αναγέννηση σε κάθε βαθμίδα στους Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς, στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα F1 in Schools.

Για παραπάνω από μια ολόκληρη δεκαετία οι Μαθητικές Ομάδες Ρομποτικής και F1 in Schools έχουν εξασφαλίσει πλήθος διακρίσεων σε αντίστοιχους Πανελλαδικούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς και έχουν συμμετάσχει σε επιμορφώσεις με αποκορύφωμα το 2014 στο Συνέδριο Νέων Τεχνολογιών και Ρομποτικής στην Πάντοβα της Ιταλίας καθώς και το 2018 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Τεχνολογιών και Επιχειρηματικότητας στη Σαγκάη της Κίνας.
κεντρικη-RoboticsLab_AnagennisiSchool

Οι Πανελλαδικές πρωτιές αλλά και οι υψηλές θέσεις των τελευταίων ετών οδήγησαν στις παγκόσμιες διακρίσεις του 2019 που αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για τις Μαθητικές Ομάδες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης:

  • Η Μαθητική Ομάδα Λυκείου Minders κατέκτησε την 4η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας το Νοέμβρη του 2019
  • Η Μαθητική Ομάδα Arrow Racers κατέκτησε το Βραβείο για το Γρηγορότερο Αυτοκίνητο στον Κόσμο (Fastest Car Award) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools που πραγματοποιήθηκε στο Abu Dhabi


Σημειώνεται ότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα Σχολείο που επενδύει διαρκώς σε υποδομές και σε σύγχρονο εξοπλισμό όπως LEGO EV3, LEGO WEDO, 3D Printers, σε εφαρμογές και κατασκευές Laser Cut.
Βραβειο-για-το-Γρηγοροτερο-Αυτοκινητο-στον-Κοσμο-_Fastest-Car-Award_-στον-Παγκοσμιο-Τελικο-F1-in-Schools

Όλα τα παραπάνω δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου να συμμετέχουν σε εμπειρίες ιδιαίτερα σημαντικές για τη μετέπειτα ενήλικη επαγγελματική ζωή τους, να αποτελέσουν μέλη μιας Ομάδας και να ενισχύσουν τα Soft Skills τους επενδύοντας στα 4C της Εκπαίδευσης:

Collaboration – Critical thinking – Communication – Creativity

Συνεργασία – Κριτική Σκέψη – Επικοινωνία – Δημιουργικότητα

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα Σχολείο που, καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Προνηπιαγωγείο - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο - Διεθνές Πρόγραμμα GCSE / GCE), δημιουργεί όλες τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε κάθε μαθητής να μπορέσει να εξελιχθεί στην «καλύτερη εκδοχή του εαυτού του».

Σε ετήσια βάση οι Απόφοιτοι της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσα από την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - με ποσοστά που ξεπερνούν το 96 %.

Μέσω του Διεθνούς Προγράμματος GCE A – Levels, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Λυκείου, οι Απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων φοιτούν σε Κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης και του κόσμου, όπως το University of Cambridge, Imperial College London, The University of Manchester, University of Glasgow, University of Southampton, UCL κα.
Ρομποτικη-Νηπιαγωγειο

Πληροφορίες – Εγγραφές : Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, Τ.Κ. 19014, Τηλ. 22950 – 29840, info@anagennisi.edu.gr , www.anagennisi.edu.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης