Διαβατά: Οι περισσότεροι πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον άτυπο καταυλισμό
Ολονύχτια επιχείρηση για να μεταφέρουν τους περισσότερους πρόσφυγες πίσω στις δομές και στα ξενοδοχεία που διέμεναν – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης για να εκκενωθεί πλήρως ο χώρος
Ολονύχτια επιχείρηση στήθηκε στα Διαβατά για την απομάκρυνση των προσφύγων που επί τρεις μέρες διέμεναν σε άτυπο καταυλισμό, μετά από μήνυμα που δέχθηκαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.
Περίπου 874 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν πίσω στις δομές και στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν πριν, μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία.
Σύμφωνα με το Grtimes.gr, που δημοσιεύει και το βίντεο, στον αριθμό περιλαμβάνονται τα άτομα που μετείχαν στη διαδικασία από το πρωί του Σαββάτου έως περίπου τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης
Μετά από τρεις ημέρες επεισοδίων, οι αρχές περιμένουν σήμερα να διαπιστώσουν πόσοι πρόσφυγες αρνήθηκαν να επιστρέψουν οικειοθελώς στο μέρος που διέμεναν. Στόχος είναι να διαπιστωθούν τα επόμενα βήματα.
Πάντως χθες, ο περιφερειακός συντονιστής για το προσφυγικό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε πως έως τη Δευτέρα, ο άτυπος καταυλισμός δεν θα υπάρχει. Ο ίδιος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης της Αστυνομίας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες να πειστούν να φύγουν εθελοντικά οι πρόσφυγες.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.