Φωτιά στο Μάτι: Τόσκα, Σκουρλέτη, Δούρου, Ψινάκη κι άλλους τρεις μηνύει η χήρα Φύτρου

mati_fwtia_kammena_arthro

Η Βαρβάρα Βουκάκη έχασε τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της από την καταστροφική πυρκαγιά - Κατηγορεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο Σκουρλέτη, Τόσκα, Δούρου, Ψινάκη, τους πρώην αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας μαζί με τον πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας

Μήνυση για τις αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και της εκθέσεως (κακουργήματα) κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η χήρα του Γρηγορίου Φύτρου, η οικογένεια της οποίας ξεκληρίστηκε κατά την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, στις 23 Ιουλίου.

Η κυρία Βαρβάρα Βουκάκη στρέφεται κατά του Δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψινάκη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νικολάου Τόσκα, του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, του πρώην αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριου Τερζούδη, του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Η χήρα του Γρ. Φύτρου δεν παραλείπει δε να αναφερθεί και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη γνωστή του δήλωση ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές. «Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει, ότι δεν υπάρχει «πολιτικοδικείο» στη χώρα, και δεν δικάζονται πολιτικές ευθύνες. Συνεπώς, η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός μεταφράζεται αυτομάτως σε ποινικές και διοικητικές ευθύνες των μηνυομένων, και οποιονδήποτε άλλων συνυπεύθυνων και συνυπαίτιων κρατικών αξιωματούχων» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, με την μήνυσή της η κ. Βουκάκη ζητεί την ποινική τιμωρία των παραπάνω προσώπων καθιστώντας τα ποινικά υπόλογα για το χαμό του συζύγου της Γρ. Φύτρου και των δυο παιδιών της: Της 13χρονης Εβίτας Φύτρου που βρήκε τον θάνατο όταν πήδηξε από γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες και του 11χρονου αδελφού της Αντρέα, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μαζί με τον πατέρα του.

Τα όσα αναφέρονται στη μήνυση της κυρίας Βουκάκη – την υπογράφουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Βασίλειος Καπερνάρο και Ηλίας Γ. Σιδέρης - συγκλονίζουν, καθώς όπως λέει πως ο θάνατος των μελών της οικογένειας της αλλά και των υπολοίπων συμπολιτών μας θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί ο αν ο κρατικός μηχανισμός και οι εντεταλμένοι λειτουργοί του, λειτουργούσαν, όπως ορίζει ο νόμος.

«Είμαι η σύζυγος του Γρηγορίου Φύτρου και η μητέρα των Ανδρέα και Ευδοκίας Φύτρου, οι οποίοι υπήρξαν θύματα της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, στο Μάτι, Δήμου Μαραθώνος, Ανατολικής Αττικής» αναφέρει η κυρία Βουκάκη και συνεχίζει: «Η πυρκαγιά υπήρξε καταστροφική για το περιβάλλον και φονική για δεκάδες συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων και της οικογένειας μου, ένεκα πράξεων και παραλείψεων των ανωτέρω αναφερομένων μηνυομένων, αλλά και όποιων άλλων προκύψει, από την εισαγγελική και ανακριτική έρευνα. Την ημέρα της καταστροφής, βρισκόμουν στην εργασία μου, στο κέντρο της Αθήνας και επικοινωνούσα συνεχώς με το σύζυγο μου, ο οποίος βρισκόταν με τα τέκνα μας, στην οικία μας στο Μάτι. Από κάποιο χρονικό σημείο και μετέπειτα δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί τους. Ώρες μετά, ο σύζυγος μου και ο υιός μου βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ η κόρη μου, βρέθηκε μέσα στη θάλασσα, όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, φλεγόμενη, πήδηξε από γκρεμό πολλών μέτρων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν το θάνατο τα 3 μέλη της οικογένειάς μου, περιγράφονται σε σωρεία δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, και είμαι πλέον βεβαία, ότι ο θάνατος τους, όπως και ο θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας, θα μπορούσε να αποφευχθεί, εάν ο κρατικός μηχανισμός και οι εντεταλμένοι λειτουργοί του, λειτουργούσαν, όπως ο νόμος ορίζει».

Οι ευθύνες

Στην πολυσέλιδη μήνυσή της η χήρα Φύτρου, αναφέρεται επακριβώς στις ευθύνες κάθε εμπλεκόμενου. Ενδεικτικά για τις ευθύνες του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη αναφέρει πως οι «υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι υπάλληλοι και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ομολόγησαν και αποδέχθηκαν ότι ήταν ανίκανοι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες στα διοικητικά όρια του Δήμου».

Επιπλέον, η χήρα Φύτρου αναφέρεται και στην επιτυχημένη εκκένωση από το Δήμο Αθηναίων των κατασκηνώσεων στον Άγιο Αντρέα από όπου απομακρύνθηκαν εγκαίρως και σώθηκαν 621 παιδιά και 50 πρόσκοποι. «Από όλα τα ανωτέρω, αποδεικνύεται, ότι σε αντιδιαστολή με το Δήμο Αθηναίων, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Μαραθώνος, αντιλαμβάνονται επιδερμικά την προστασία και πρόληψη δασών, περιβάλλοντος, κατοικιών και κατοίκων με τρόπο αχαρακτήριστα επιπόλαιο, αδιάφορο – με την έννοια της αποδοχής και επιδοκιμασίας της πραγμάτωσης του απειλουμένου κινδύνου», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Για την περιφέρεια Αττικής η κυρία Βουκάκη, υπογραμμίζει ότι «ήταν παντελώς απούσα τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς» και ότι αντίθετα τα όργανά της «συνεδρίασαν περί τις δύο ώρες μετά την καταστροφή και αφού πλέον δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνουν, αφού δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να βοηθήσουν».

Σε ό,τι αφορά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην μήνυση γίνεται λόγος για μια υπηρεσία που δεν προσέφερε απολύτως τίποτα για την αποτροπή της πυρκαγιάς και για τον περιορισμό των θυμάτων. «Πρόκειται για μια άχρηστη υπηρεσία που εδιοικείτο από παντελώς ανίκανους προϊσταμένους, όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε. Άμεσα προϊστάμενος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας είναι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

«Κανένα σχέδιο»

Η χήρα Φύτρου αναφέρεται όμως και σε ευθύνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνοντας μεταξύ άλλων, στη μήνυσή της: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχε σχέδιο διαχείρισης πυρκαγιάς της ευρύτερης περιοχής. Η περιοχή που επλήγη, δε, περισσότερο, το Μάτι, μια περιοχή ιδιαιτέρως δασώδης, δεν περιλαμβανόταν στο επιχειρησιακό σχέδιο για την θερινή περίοδο του 2018 Καμία υπηρεσία, ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια, ούτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν ενημέρωσε καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, ότι πρέπει οι ένοικοι να εγκαταλείψουν εγκαίρως τις εστίες τους, για να προστατευθούν. ...Μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς και ενώ πλήθος κόσμου είχε βγει με τα αυτοκίνητα του, για να κατευθυνθεί – άγνωστο προς τα ποια κατεύθυνση, αφού δεν υπήρχαν εντολές και οδηγίες – αποκλείστηκε η κυκλοφορία της Λεωφόρου Μαραθώνος. Λόγω της απόλυτης ασυνεννοησίας και σύγχυσης μεταξύ των αρμοδίων δημοσιών λειτουργών και υπηρεσιών, δεν αποκλείστηκε ο παραλιακός δρόμος που οδηγούσε από τη Ραφήνα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι. Σε αυτόν τον δρόμο κατευθύνθηκαν πολλά οχήματα, από την αποκλεισμένη Λ. Μαραθώνος, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια μου. Στο δρόμο αυτό, υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση ενώ η φωτιά μαίνονταν πολύ κοντά στο δρόμο .. Οι επιβάτες ενστικτωδώς εγκατέλειψαν τα οχήματα τους για να συνεχίσουν πεζοί προς τη θάλασσα για την προστασία τους. Εκεί η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους και τους κατέκαψε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία, βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ο σύζυγος μου και ο υιός μου. ..».

Ευθύνες υπουργών

Για τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων, η κυρία Βουκάκη υπογραμμίζει καταρχάς στη μήνυσή της πως στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Όπως λέει, «αρμόδιος υπουργός ήταν ο Παναγιώτης Σκουρλέτης και αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός «προστασίας του πολίτη», με την ευθύνη της πολιτικής προστασίας ήταν ο Νικόλαος Τόσκας. Ο δε, ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, Ιωάννης Καπακης, υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών».

Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι μηνυόμενοι, Νίκος Τόσκας, πρώην υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού και η παραίτηση του έγινε δεκτή. Επίσης, αντικαταστάθηκαν ο αρχηγός της Αστυνομίας Τσουβάλας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Τερζούδης, αφού προφανώς κρίθηκαν ανεπαρκείς εκ του αποτελέσματος. Όμως, το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενος και υπεύθυνος για τον συντονισμό και καλή λειτουργία όλων των ανωτέρω, Παναγιώτης Σκουρλέτης, δεν σημαίνει ότι δεν ευθύνεται στον ίδιο βαθμό με τους υπολοίπους παραιτηθέντες, υφιστάμενους του. Και τούτο, διότι, οι ευθύνες των δύο υπουργών προκύπτουν ξεκάθαρα από τον επιχειρησιακό ρόλο που ανέλαβαν εκ της θέσεως τους, στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής την 23.07.2018. Στις διαδοχικές συσκέψεις που διεξήγοντο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι δύο Υπουργοί, απεκδύθηκαν του πολιτικού τους ρόλου και ανέλαβαν επιχειρησιακά καθήκοντα. Μάλιστα, σε όλα τα δημοσιεύματα, γίνεται σαφής διαχωρισμός της «ενημέρωσης» που είχε ο Πρωθυπουργός στο κέντρο Επιχειρήσεων, από τον «συντονισμό στο έργο της κατάσβεσης» που είχαν αναλάβει οι δύο υπουργοί».

«Η Βουλή και οι ευθύνες πολιτικών προσώπων»

Μετά την κατάθεση της μήνυσης σε δηλώσεις του o κ.Καπερνάρος, έκανε λόγο για εγκληματικές ευθύνες αλλά και για αδιάσειστα στοιχεία που στοιχειοθετούν αδίκημα κημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.
Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο η μήνυση της οικογένειας θα ανοίξει τον δρόμο για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή.
«Καταθέσαμε μήνυση με στοιχεία που αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και τη συνυπευθυνότητα όλων των μηνυομένων από εμάς μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Σκουρλέτης και ο πρώην υπουργός Τόσκας». Όπως ανέφερε ο κ. Καπερνάρος την Δευτέρα η μήνυση αμελλητί σύμφωνα με το Σύνταγμα θα διαβιβαστεί στη Βουλή. «Έχουμε συγκεντρώσει πάρα πολλά στοιχεία ότι όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι», σημείωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ (89)

Τέλειωσε η συμμορία τσίπρα

Επειδή οι ευθύνες ειναι αυταπόδεικτες και πολύ βαριές, άριστα κάνουν οι συγγενείς των θυμάτων να σύρουν στα δικαστήρια όλους τους εγκληματίες του σύριζα και τον ίδιο τον δολοφόνο τσίπρα για να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Μονο έτσι θα έλθει η κάθαρση και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Νοσοκομος Δρομοκαΐτειου

ελα να παρε το χαπι σου ! ειναι ωρα ! παλι θα σε κυνηγαμε ?

@Τρόλ και Τρελόλ

Απο το πρωϊ σε ψάχνουμε. Ο τρελός που νομίζει ότι ειναι Νοσοκόμος ! Και του είπαμε του Παπά, να μην σε βάλει για συριζοτρόλ, δεν κάνεις ! Χαμένα και τα 0,6 Ε ........

kk@

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΘΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΩΜΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ..... ΑΣ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΤΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!!!

Λούλης

Αντί να της εύχεστε να παντρευτεί γρήγορα και να ξαναφτιάξει την ζωή της, εσείς της εύχεστε να φάει τα χρόνια της στα δικαστήρια και στα εφετεία. Ωραίες ευχές της δίνετε, τι να πω..

τακιςςς

Εσύ την έφτιαξες την δική σου ζωή ή ακόμη χαραμίζεσαι στο διαδίκτυο?

kyriakos

Πες Λουλη στους άλλους σχολιαστές ότι είσαι σλαβος και θεωρείς ότι είσαι Μακεδόνας ενώ οι Έλληνες δεν έχουν το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες. Πες στον κόσμο ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδονες κι ότι οι Έλληνες δεν είναι Μακεδονες. Πεστα αυτά Λουλη, να καταλάβει ο κόσμος γιατί γράφεις αλλόκοτα κι είσαι συριζαιος.

Αδύνατον να την γλυτώσουν

Σωστη κίνηση απο τους συγγενείς των θυμάτων εναντίον του Τσίπρα και της κυβέρνησης. Παντού σε όλα τα ΜΜΕ οι ευθύνες ειναι βαρυτατες και συντριπτικές εναντίον του Τόσκα (Πυροσβεστική και Αστυνομία), του Σκουρλέτη, της Δούρου της Γαιδούρου που κοιμόταν, και όλων των κυβερνητικών στελεχών κλπ. Αρχίζουν και ανοίγουν πολλά στόματα. Δεν ειδαμε τίποτα ακόμα. Θα φαγωθούν άγρια μεταξύ τους οι άχρηστοι συριζαίοι και θα αλληλοκαρφωθούν. Το τελος όλων τους πλησιάζει.

Geopan

Κυρίες κ Κύριοι... Να σας υπενθυμήσω ότι υπήρχαν πολλαπλές εμπρηστικές εστίες και δεκάδες γκαζάκια εντός κατοικημένων περιοχών κάτω απο αυτοκίνητα. Εδώ υπάρχει σχεδιασμένο έγκλημα που αποσκοπεί στην αλλαγή χρήσης γής, και αυτό θα το δούμε απο τις επενδύσεις που θα αντικαταστήσουν τα "φονικά" αυθαίρετα και τους "φονικούς" φράχτες... Μας δουλεύουν ψιλό γαζί πάνω στις στάχτες νεκρών ανθρώπων.

Φτιάχνονται Νεες Πτερυγες στον Κορυδαλλό

Να δω τον Τσίπρα, τον Καμένο, τον Σκουρλετη, τον Τόσκα και τα άλλα καλόπαιδα με ριγέ στολή !!!!!!!!!!! Κουκλοι θα 'ναι !!!!!!

ΑΛΕΞΗΣ & ΣΙΑ = ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ

Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ. ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΌΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ. ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΕΠΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ. Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΥΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Q

Τι, μονο αυτοι οι 4? Εδω δεν εχει συλλογικη ευθυνη? Η ταμπελα της εγκληματικης οργανωσης δεν παιζει? Αυτου του ειδους οι πρακτικες εφαρμοζονται μονο εκει που σας ποναει ε? Για τα χαιδεμενα του συστηματος κλασσικα ασυλο κι ας ειναι και serial killers, ετσι?

isonomia-isopolitia

Μήπως θα ήθελε κάποιος να μας αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο που απαγορευόταν η προσπέλαση προς την παραλία του Σχοινιά τις επόμενες ημέρες της καταστροφής; Και για ποιο λόγο επίσης, η επιτήρηση δεν συνεχιζόταν και τις βραδυνές ώρες που ήταν πιθανότερη η εκδήλωση νέας πυρκαγιάς;

Μαρία

Εννοείται να τημωρηθουν αυτοί που φταίνε αλλά μην τα ρίχνουμε όλα σε αυτούς!! Ολοι οι προηγούμενοι φταίνε περισσότερο!!

Nik

Ναι μωρέ ας μηνύσουμε και όσους έχουν πεθάνει, μια ζωή φταίνε οι άλλοι. Φταίνε αλλά κάπου πρέπει να γίνει αρχή. Δε μπορείς να μηνύσεις όποιον είχε θέση ευθύνης τα τελευταία 45 χρονιά

Χρίστος 2

Η Χούντα φταίει. Το ξεχάσαμε αυτό.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Γιατι; Αυτοι εστειλαν τα αυτοκινητα στο Ματι απο την Μαραθωνος;

Κική

Οι προηγούμενοι ήταν αγγελούδια, μπροστά στα τέρατα των συριζανέλ. Τα εγκληματα που έκαναν επι 4 χρονια ο τσίπρας και η κυβερνηση του, ουτε με ισόβια δεν την γλυτώνουν. Ολοι οι συριζαίοι θα σαπίσουν στην φυλακή.

Τάσος

Εντάξει, ζώο, θα πέσουν κι άλλες μηνύσεις; Χάρηκες τώρα; Αντί να το παίζεις δίκαια, δώσε σ'αυτή τη γυναίκα που έχασε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ σε ενα διαλυμένο κράτος, τη συμπαράστασή σου.

23

ρε νουμερο οι προηγουμενοι εστειλαν τα αυτοκινητα απο τη μαραθωνος στο ματι,καλα τοσο ηλιθια,που αμεσως φταινε οι αλλοι,.ου να χαθεις βλακοσυριζαια,.

ταμίας

0,60 στον λογαριασμό σου

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kinisi_exodos

Διατηρούνται οι βοριάδες στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και θα έχουμε κάποιες συννεφιές μόνο, στα ανατολικά και τα βόρεια, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας