Ακόμα και βρέφη συνέλαβαν ως γκιουλενιστές στα κατεχόμενα - Ετοιμάζονταν να φύγουν στην Ελλάδα 45 άτομα

Ακόμα και βρέφη συνέλαβαν ως γκιουλενιστές στα κατεχόμενα - Ετοιμάζονταν να φύγουν στην Ελλάδα 45 άτομα

Στην Τουρκία μεταφέρθηκαν οι 19 πρώην στρατιωτικοί, οι 9 γυναίκες και τα 17 παιδιά που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή με την κατηγορία ότι συμμετέχουν στην οργάνωση Γκιουλέν

Turkey-police
Στην Τουρκία μεταφέρθηκαν οι 19 πρώην στρατιωτικοί, οι 9 γυναίκες και τα 17 παιδιά που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, στην κατεχόμενη Κερύνεια με την κατηγορία ότι συμμετέχουν στην οργάνωση Γκιουλέν.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, τα 45 άτομα μεταφέρθηκαν ήδη με πλοία από τα κατεχόμενα στην Τουρκία, στα πλαίσια της συμφωνίας Τουρκίας- ψευδοκράτους για τη μεταφορά φυλακισμένων, μετά από απόφαση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου».

Αναφέρεται ακόμα ότι ανάμεσα στα 17 παιδιά υπάρχουν και βρέφη έξι μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα αυτά, τα οποία βρίσκονται στη λίστα καταζητούμενων της Τουρκίας, εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Κερύνειας ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα.

«Δικαστήριο» στην κατεχόμενη Κερύνεια διέταξε την τριήμερη κράτηση των υπόπτων, διάταγμα το οποίο έληξε χθες, οπόταν και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

Κατά την επιχείρηση της «αστυνομίας» στα σπίτια όπου διέμεναν τα 45 άτομα δεν εντοπίστηκαν τα τηλέφωνά τους αφού οι ύποπτοι κατάφεραν να τα πετάξουν στη θάλασσα πριν τη σύλληψή τους.

Κλείσιμο
Οι ύποπτοι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με ισχυρή «αστυνομική» συνοδεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης