Kosta Boda: Διεκδικεί αποζημίωση 4,8 εκατ. ευρώ για το κατάστημα που έγινε στάχτη στα επεισόδια του 2012

1751823

Οι γνωστοί - άγνωστοι  πυρπόλησαν το ιστορικό νεοκλασικό του Τσίλερ, όπου στεγάζονταν και οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων» στη συμβολή των οδών Σταδίου και Λαδά 

Μέσα στις αίθουσες του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και με χρονοκαθυστέρηση έξι ετών, αναβίωσαν οι τραγικές εκείνες στιγμές της 12ης Φεβρουαρίου 2012 όπου το ιστορικό νεοκλασσικό κτίριο του Ερνέστου Τσίλερ στην συμβολή της Σταδίου με τη Χρήστου Λαδά, στο κέντρο της Αθήνας, από τους γνωστούς - άγνωστους παραδόθηκε στις φλόγες, κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, ενώ την ίδια στιγμή περιουσίες, όπως και το μέλλον τωνεργαζομένων και των οικογενειών τους, είχαν παραδοθεί στις φλόγες και μέσα σε λίγες ώρες έγιναν αποκαΐδια.

Ήταν μεσημέρι της 12ης Φεβρουαρίου 2012 και είχαν ξεκινήσει ήδη τα επεισόδια στο κέντρο της Πρωτεύουσας, μετά από διαδήλωση για τη ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και του PSI, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν το κτίριο που στεγαζότουσαν οι κινηματογράφου «Αττικόν» και «Απόλλων» καθώς και το κατάστημα της “Kosta Boda” στην οδό Σταδίου και Χρ. Λαδά.

Ακριβώς δυο καταστήματα δίπλα προς την πλατεία Κλαύθμωνος, δύο χρόνια πριν, το 2010, κάποιοι άλλοι γνωστοί-άγνωστοι έκαψαν το κτίριο που στεγαζόταν η Marfin και μαζί έκαψαν και ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα το πρωί συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο αγωγή της εταιρείας «Kosta Boda» κατά Ελληνικού Δημοσίου, της Αστυνομίας, της Νομαρχιακής Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την ολοσχερή καταστροφή του καταστήματός της στην οδό Σταδίου και Χρ. Λαδά.

1751912


Εκεί στεγαζόταν επί 40 χρόνια το κατάστημα της «Kosta Boda» που καταστράφηκε ολοσχερώς οδηγώντας την εταιρεία σε πτώχευση. Μαζί με την εταιρεία, εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο αφού δεν μπορούσαν να καταβληθούν αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών οι δικηγόροι της εν λόγω εταιρείας, Άθως Φαρδέλλος και Φώτης Χατζής, το οργανωμένο κράτος:

-Θα έπρεπε να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένο για την πρόκληση επεισοδίων στο σημείο και την αποτροπή τους, αφού 2 χρόνια πριν στο ίδιο σημείο είχε καεί η Μαρφίν.

-Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι επί μια-δύο ώρες προσπαθούσαν και τελικά κατάφεραν να σπάσουν τα σιδερένια προστατευτικά κιγκλιδώματα (ρολά) και τα αλεξίσφαιρα τζάμια που υπήρχαν στο κατάστημα και να ρίξουν μέσα δεκάδες μολότοφ, οι οποίες υπολογίζονται σε πάνω από 200.

Όπως χαρακτηρίστηκα αναφέρεται στην αγωγή «για ώρες πάλευαν ανενόχλητοι οι κουκουλοφόροι να το ανοίξουν και να το αλώσουν. Η θωράκισή του ήταν τέτοια που στα τόσα χρόνια με εκατομμύρια πορείες, φασαρίες και ζημιές στην Αθήνα δεν είχε ποτέ κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια και ποτέ δεν υπήρξε τέτοια μεγαλειώδης αδιαφορία για την προστασία του από το κράτος».

-Σε όλη τη διάρκεια της καταστροφής επίθεσης ουδείς τους εμπόδισε και ουδεμία δύναμη Αστυνομικής τάξης εμφανίστηκε, παρότι υπήρχε πολύ μεγάλη δύναμη αστυνομικών πέριξ της Βουλής.

-Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι δρούσαν ανενόχλητοι για ώρες και τελικά έκαψαν το κτίριο

-Η Πυροσβεστική έφθασε με μεγάλη καθυστέρηση και αφού είχε καταστραφεί το κτίριο και έτσι ασχολήθηκε με το να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα διπλανά κτίρια.

-Η καταστροφή του κτιρίου αλλά και της εταιρείας ήταν ολοκληρωτική.

Η εν λόγω εταιρεία ζητεί αποζημίωση 4,8 εκ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για την αδράνεια και την απουσία των αρμοδίων οργάνων του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή που οδήγησε την εταιρεία σε πτώχευση.

Η αποζημίωση που θα επιδικάσει το δικαστήριο, όπως ανέφερε η εταιρεία, θα διατεθεί για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων, που μετά την πυρκαγιά έμειναν χωρίς δουλειά και δεν πήραν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους, αφού η εταιρεία καταστράφηκε, αλλά και για καλυφθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Στο νεοκλασικό κτήριο του Ερνέστου Τσίλερ, στεγαζότουσαν επί δεκαετίες οι ιστορικοί κινηματογράφοι Αττικόν και Απόλλων, το πρώτο μικρό κατάστημα (σούπερ μάρκετ) του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και φυσικά το κατάστημα των Studio Kosta Boda.

Το κατάστημα αυτό, της Kosta Boda, ανακαινίστηκε πρώτη φορά το 1981, ενώ στα εγκαίνια του τον Νοέμβριο του 1981 την κορδέλα έκοψε ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Μπέης.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (12)

τα τσογλανια καιγανε ....

και ο παυλοπουλος κοιταγε αλλου ετσι εγινε προεδρος της κυβερνησης του βουνου τι δεν καταλαβατε ??

Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα

Φάε ραγια και άλλους φόρους για να κάνουν την επανάσταση τους τα καλόπαιδα του Βουτση

γεω

Ρε Κώστα ηρέμησε που θέλεις και αποζημίωση,τόσα έξοδα έχει ο Καρανίκας ,τωρα με της διακοπές του!

Citizen

Στην Ελλάδα υπάρχει ενας και μοναδικός φασισμός ο κοκκινος ακροαριστερος φασισμός και το ακροαριστερο παρακράτος που τον προστατεύει

Στο "ακροαριστερο" γιατί δεν βάζεις τόνο;!

Κάποιου είδους εγκεφαλική δυσλειτουργία είναι, γιατί το επανέλαβες 2 φορές. Ψάξτο, όπως φαίνεται δεν είναι η μόνη που έχεις.

Spinos

Να'τα αρχίσαμε. Οι μεγάλες εταιρίες λόγω του όγκου έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Βλέπουν 50 χρόνια μπροστά. Θα ακολουθήσουν και άλλα δικαστήρια και ευρωπαϊκά και σε 50-100 χρόνια (πχ) που εμείς δεν θα ζούμε ή δεν θα ξέρουμε, θα δικαιωθεί. Θα πάρει και την αποζημίωση και μάλιστα εντόκως και κανείς δεν θα μάθει τίποτα. Η "μεγάλη εταιρία" θα δικαιωθεί. Τώρα για κάποιον φουκαρά μικροεπαγγελματία άστα να πάνε.

Θαυμάστε τα έργα σας

Οι μεγάλοι θα τα πάρουν,οι μικροί πάνε χαμένοι,τι ωραίο τι καλό που είναι το κουμουνιστικό ποιηματάκι,έλα όμως που όλο αυτό το δημιουργεί κουμουνιστικό χεράκι!!!Εμ!Εμμ!Τι να σου κάνω;Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.Πάντα το έτρωγε.Και θα το τρώει για πάντα.

Ούτε στην Ουγκάντα

δεν γίνονται αυτά ! Γ Παπανδρέου και Τσιπρανδρέου ! Η καταστροφή της χώρας ! Οι σοσιαλφασίστες του λεφτά υπάρχουν !

οοο

Και πολύ άργησαν.

Κλεάνθης

Ο υπεύθυνος των καταστροφών ειναι ο τοτε υπουργός και σημερινος πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε αυτον πρεπει να γίνουν οι μηνύσεις

Αλ

Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2010 ως τις 7 Μαρτίου 2012 υπουργός προστασίας (!) του πολίτη ήταν ο Χρήστος Παπουτσής (ΠΑΣΟΚ).

@

Σιγά την διαφορά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lrezos0

Εγγύηση 50.000 ευρώ και όρος να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, επιβλήθηκαν στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο - Με απαγόρευση εξόδου ελεύθερος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος

14
cypruss_arthross1

Νέα στοιχεία για την υπόθεση από το γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας - Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια του Νίκου Μεταξά στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο να έχει σκοτώσει και εδώ - Ανατριχίλα για την δράση του 35χρονου λοχαγού Νίκου Μεταξά που στραγγάλιζε γυναίκες ενώ έκαναν σεξ - Δεν βρήκαν το πτώμα της 6χρονης εκεί που είχε πει ότι το είχε πετάξει - Σταμάτησαν οι έρευνες στο φρεάτιο

62
asoee

Ο κ.Στέλιος Μπεκίρος τονίζει  ότι ενώ ο πρύτανης έχει ενημερωθεί πολλάκις από καθηγητές και σπουδαστές δεν κάνει ενέργειες για να σταματήσει το παραεμπόριο και τις επιθέσεις  - Ο πολίτης συνοδευόταν από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον Κώστα Μπακογιάννη