Ελπίδες για την επαναλειτουργία του Mega από την συμφωνία μετόχων-τραπεζών

Ελπίδες για την επαναλειτουργία του Mega από την συμφωνία μετόχων-τραπεζών

Για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας απαιτείται γραπτή απάντηση των τραπεζών, ώστε να αρχίσει η διαδικασία τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων και το κανάλι να προλάβει τις προθεσμίες του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών

Ελπίδες για την επαναλειτουργία του Mega από την συμφωνία μετόχων-τραπεζών
Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων φάνηκε φως στο τούνελ για την επαναλειτουργία του Mega. Αν και προφορικά, στην παρούσα φάση, υπήρξε μία πρώτη συμφωνία μεταξύ των μετόχων του καναλιού και των τραπεζών
. Την συμφωνία ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους το μεσημέρι της Τρίτης.

Ωστόσο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας του σταθμού θα πρέπει να υπάρξει γραπτή απάντηση των τραπεζών που να επικυρώνει τη συμφωνία. Στη συνέχεια θα πρέπει τάχιστα να αρχίσει η διαδικασία τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων  έτσι ώστε το Mega να προλάβει τις προθεσμίες προκειμένου να μπει στη διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.  

Κλείσιμο
Μία συμφωνία η οποία μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές, όμως θα πρέπει να καθαρογραφεί ως τις 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να εγκριθεί από τις ελεγκτικές επιτροπές. Θα ακολουθήσει η ίδρυση της νέας εταιρείας η οποία θα συγχωνευθεί με τον Τηλέτυπο προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Εν συνεχεία θα πρέπει να ετοιμαστεί ο φάκελος υποψηφιότητας ο οποίος θα πρέπει να υποβληθεί ως τις 11 Ιανουαρίου του 2018.

Μεταξύ των ειδήσεων που αφορούν το μέλλον της λειτουργίας του σταθμού υπήρξαν και κάποια νεότερα που αφορούν τους εργαζόμενους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.  Συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε ο κ. Βαρδινογιάννης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους ενημέρωσε πως υπάρχει θετική διάθεση από τους μετόχους για την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων αλλά και ενός επιπλέον μισθού.

Σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι στις 13.30 έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Μega προκειμένου να ενημερωθούν ως προς τις εξελίξεις όσο και για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και το μπλοκάρισμα των διαφημιστικών μηνυμάτων.

Μέχρι στιγμής υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των εργαζομένων οι οποίοι μέχρι να δουν την συμφωνία γραπτή διατηρούν επιφυλάξεις. Δεδομένου ότι όλους αυτούς τους μήνες πολλές φορές βρέθηκαν ένα βήμα πριν την λύση του προβλήματος προτιμούν να περιμένουν μέχρι να οριστικοποιηθεί η όποια συμφωνία Τραπεζών και μετόχων.

Στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι η γρήγορη αντίδραση και ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος που θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη του καναλιού. Αλλωστε μετά την δημοσίευση της προκήρυξης για τον διαγωνισμό των επτά τηλεοπτικών αδειών τα χρονικά περιθώρια δε στένεψαν απλά. Είναι πλέον ασφυκτικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης