Mega: Προφορική συμφωνία μετόχων-τραπεζών για την επαναλειτουργία του σταθμού

Mega: Προφορική συμφωνία μετόχων-τραπεζών για την επαναλειτουργία του σταθμού

Αναμένεται και η γραπτή απάντηση από την πλευρά των τραπεζών έτσι ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία - Αγώνας δρόμου για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Mega: Προφορική συμφωνία μετόχων-τραπεζών για την επαναλειτουργία του σταθμού
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την επαναλειτουργία του Mega. Αργά το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι επιτεύχθηκε καταρχήν προφορική συμφωνία μεταξύ των τραπεζών και των μετόχων του σταθμού. 

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος ο κ .Γιάννης Βαρδινογιάννης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τραπεζών προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που είχαν προκύψει στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης. 

Ωστόσο αναμένεται και η γραπτή απάντηση από την πλευρά των τραπεζών προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία και να αρχίσει ένας αγώνας δρόμου έτσι ώστε το Mega να μπει στη διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες είναι πλήρως καλυμμένες, καθώς οι μέτοχοι δέχθηκαν τα αιτήματά τους προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Μega.

Κλείσιμο
Οι τράπεζες πρέπει να στείλουν πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, καθαρογραμμένη τη συμφωνία, η οποία πρέπει να εγκριθεί και από τις ελεγκτικές επιτροπές.

Στη συνέχεια, με συμφωνία αυτή καθαρογραμμένη, οι μέτοχοιθα ιδρύσουν νέα εταιρεία η οποία θα πάρει μέρος στο διαγωνισμό για να αποκτήσει μία από τις επτά άδειες, προκειμένου στη συνέχεια να συγχωνευτεί με το Μega και έτσι το μεγάλο κανάλι να επανέλθει πλήρως την λειτουργία και στη ζωή.

Καλά είναι όμως και τα νέα σε ό,τι αφορά στο θέμα της μισθοδοσίας με τον κ. Βαρδινογιάννη να υπογραμμίζει ότι πως υπάρχει θετική διάθεση από τους μετόχους για την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων αλλά και ενός επιπλέον μισθού.

Για αύριο το μεσημέρι στη 1.30 έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Μega τόσο για να ενημερωθούν ως προς τις εξελίξεις όσο και για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και το μπλοκάρισμα των διαφημιστικών μηνυμάτων.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης