Κατασχέθηκαν 143,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2,4 γραμμάρια κοκαΐνης, όπως και ένας σουγιάς και διάφορα μικροαντικείμενα με υπολείμματα κοκαΐνης
Μάνος Τσαγκαράκης
Χρήστης κοκαΐνης ήταν επιβεβαιωμένα ένας 51χρονος στο σπίτι του οποίου σε περιοχή της Κοζάνης έκαναν έφοδο οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιάτιστας, αλλά αυτό που εξετάζουν είναι αν διακινούσε χασίς που επίσης βρέθηκε στην κατοχή του.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε κατασχέθηκαν 143,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2,4 γραμμάρια κοκαΐνης, όπως και ένας σουγιάς και διάφορα μικροαντικείμενα με υπολείμματα κοκαΐνης. Ο 51χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
*** Στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ένας 65χρονος αγρότης, όταν έγινε έρευνα στο αγρόκτημά του και βρέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε, ενώ κατασχέθηκε και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 114,3 γραμμαρίων. Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.