Εγκαίνια για το «πολιτικό περίπτερο» του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πλατεία Εξαρχείων

Εγκαίνια για το «πολιτικό περίπτερο» του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πλατεία Εξαρχείων

Στις 5 το απόγευμα το κοντέινερ που στήθηκε στο κέντρο της πλατείας άνοιξε τις... πύλες του και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα

Εγκαίνια για το «πολιτικό περίπτερο» του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πλατεία Εξαρχείων
Κι όμως έγινε κι αυτό. Μπορεί πριν λίγες ημέρες στο κέντρο την πλατείας Εξαρχείων να στήθηκε από αναρχικούς ένα κοντέινερ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως «πολιτικό περίπτερο», ωστόσο για σήμερα το απόγευμα ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του. Έτσι και έγινε.

Από τις 8 Απριλίου στο κέντρο σχεδόν της πλατείας Εξαρχείων... φιγουράρει ένα κοντέινερ πάνω σε τέσσερις τσιμεντόλιθους. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, σκοπός του «πολιτικού περιπτέρου», όπως ονομάστηκε, είναι η ενημέρωση των πολιτών που δεν αναγνωρίζουν την πάσης φύσεως εξουσία. Σύμφωνα με τους αντιεξουσιαστές, το «περίπτερο» θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος ενημέρωσης «ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

Μετά απο εννέα ημέρες και χωρίς να έχει αντιδράσει κάνεις από τους αρμόδιους φορείς, καθώς για το συγκεκριμένο κοντέινερ δεν έχει παρθεί κάποια άδεια εγκατάστασης του σε μία από τις κεντρικότερες πλατείες της πρωτεύουσας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια! Οι κλειστές πόρτες του μεγάλου σιδερένιου κιβωτίου εδώ και λίγη ώρα άνοιξαν και μέλη των συλλογικοτήτων και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώνονται εκεί, προκειμένου να ακούσουν τις δράσεις του νέου εγχειρήματος των αναρχικών. Το ραντεβού για τα εγκαίνια δόθηκε μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου για σήμερα στις πέντε το απόγευμα. 

Αυτή τη στιγμή έξω από το κοντέινερ βρίσκονται μερικές δεκάδες άτομα, ενώ η κίνηση των οχημάτων στην πλατεία Εξαρχείων διεξάγεται κανονικά.

Κλείσιμο







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης