«'Αλλα λόγια» από το υπουργείο Υγείας στις κατηγορίες για τη στελέχωση ΜΕΘ

«'Αλλα λόγια» από το υπουργείο Υγείας στις κατηγορίες για τη στελέχωση ΜΕΘ

Βλέπει απλώς «κύκλους» που επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα με τον προσωρινό πίνακα επιτυχόντων αντί να απαντήσει επί της ουσίας

«'Αλλα λόγια» από το υπουργείο Υγείας στις κατηγορίες για τη στελέχωση ΜΕΘ
 «Κύκλους που επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα με τον προσωρινό πίνακα των επιτυχόντων γιατρών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
» βλέπει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντί να απαντά στην ερώτηση του βουλευτή κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου εάν «αληθεύουν οι καταγγελίες των ιατρών για παραποίηση των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων
Κλείσιμο
».
 
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γρηγοράκος με τίτλο «αλυσιτελής και αδιαφανής διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής ιατρών για στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας» επισημαίνεται ότι υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις σχετικά με τα αποτελέσματα και την εγκυρότητα του διαγωνισμού. Γιατροί που κατέθεσαν ενστάσεις καταγγέλλουν ότι παραποιήθηκαν οι πίνακες της βαθμολόγησης κριτηρίων. Αναφέρεται μάλιστα σε καταγγελίες ότι το αρχείο που ανέβηκε στον σχετικό ιστότοπο δείχνει ότι έχει υπάρξει επεξεργασία από μετακλητή συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργείου Υγείας!
 
Ωστόσο, και σε αυτήν περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντί να απαντήσει στις βαρύτατες καταγγελίες για παρέμβαση στη διαδικασία, επιλέγει να εκτοξεύσει τις συνήθεις αόριστες και γενικές κατηγορίες για «ένα αποδεδειγμένα αδιαφανές, πελατειακό και διαπλεκόμενο με συμφέροντα καθεστώς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ιδίως σε αυτή την περίοδο που προωθείται η εξυγίανσή του
».
 
Αντί να απαντήσει γιατί παρέλειψε να στελεχώσει εγκαίρως τις ΜΕΘ και αντί να εξηγήσει για ποιο λόγο άφησε έκθετους τους Έλληνες στην έξαρση της γρίπης η οποία σημειωτέον προκάλεσε χ νεκρούς, το υπουργείο Υγείας… σφυρίζει αδιάφορα δηλώνοντας ότι «όλες οι ενέργειες έγιναν προκειμένου να στελεχωθούν άμεσα οι ΜΕΘ με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».
 
Υπενθυμίζεται ότι για την άμεση στελέχωση ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε στην αρχή του έτους ότι θα προχωρήσει  στην πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών με προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Υποστήριξε μάλιστα ότι για λόγους διαφάνειας στη διαδικασία  η οποία θα γινόταν με κριτήρια ΑΣΕΠ, θα συμμετείχε εκτός από το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ).
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ο δειγματοληπτικός έλεγχο της μοριοδότησης των γιατρών που είχε γίνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ έδειξε λάθη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% και «ανάγκασε» το υπουργείο σε επανέλεγχο όλων των φακέλων των υποψηφίων προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η μοριοδότηση θα είναι απολύτως σύμφωνη με τα δημοσιευθέντα στην προκήρυξη κριτήρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης