Κύπρος: Βρέθηκε το φτερό της «Νοράτλας»

Κύπρος: Βρέθηκε το φτερό της «Νοράτλας»

Πρωταρχικός στόχος είναι ο εντοπισμός της ατράκτου του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974, μεταφέροντας καταδρομείς από τη Κρήτη στη Κύπρο

Κύπρος: Βρέθηκε το φτερό της «Νοράτλας»
Ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδριας για Ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου, ανέφερε πως τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους «Νοράτλας» στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Πρωταρχικός στόχος σημείωσε, είναι ο εντοπισμός της ατράκτου του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974 μεταφέροντας καταδρομείς από τη Κρήτη στη Κύπρο.

Ο κ. Φωτίου επιβεβαίωσε ότι «εντοπίστηκε το φτερό του αεροσκάφους και καθημερινά εντοπίζονται μικρά και μεγάλα κομμάτια και οι ερευνητές που εργάζονται στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να εντοπιστεί η άτρακτος. Τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστική σημασίας για τις έρευνες αλλά ο στόχος παραμένει να εντοπιστεί πρώτα η άτρακτος και αργότερα να βρεθούν και τα λείψανα των επιβαινόντων στο αεροσκάφος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φωτίου είπε πως «οι ανασκαφές γίνονται με κάθε προσοχή, γιατί πρέπει να υπάρχει ασφάλεια σε περίπτωση τυχόν εντοπισμού εκρηκτικών και πυρομαχικών. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της επιστημονικής ομάδας που εργάζεται καθημερινά στον Τύμβο Μακεδονίτισσας ».

Κλείσιμο
Σε άλλη ερώτηση ο Επίτροπος Προεδρίας είπε πως «θα πρέπει πρώτα να δούμε σε ποια κατάσταση θα εντοπιστούν τα κομμάτια του αεροσκάφους και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η αξιοποίηση του, δηλαδή είτε να εκτεθεί σε μουσείο, είτε εκεί όπου εντοπίστηκε, δηλαδή στον Τύμβο Μακεδονίτισσας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης