Δείτε την εισβολή Κύπριων χρυσαυγιτών σε εκδήλωση του Ταλάτ

Δείτε την εισβολή Κύπριων χρυσαυγιτών σε εκδήλωση του Ταλάτ

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μου τηλεφώνησε για να μου εκφράσει τη λύπη του, δηλώνοντας ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα» ανέφερε ο Τουρκοκύπριος πολιτικός



Δείτε την εισβολή Κύπριων χρυσαυγιτών σε εκδήλωση του Ταλάτ
Με τραμπουκισμούς και βανδαλισμούς μέλη του ακροδεξιού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος ΕΛΑΜ, το οποίο συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή, επεχείρησαν να ματαιώσουν χθες βράδυ συγκέντρωση στην Λεμεσό με ομιλητή τον Τουρκοκύπριο πολιτικό, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο μέλη του ΕΛΑΜ, που φορούσαν κράνη, εισέβαλαν στο δημοτικό πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης», σπάζοντας τις γυάλινες εισόδους, φωνάζοντας συνθήματα και ύβρεις , ενώ έριξαν κροτίδες και αναμμένο πυρσό. Αρχικά απώθησαν τους αστυνομικούς και μπήκαν στην αίθουσα, τραυματίζοντας ένα Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απομακρύνουν και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Η αστυνομία προέβη σε τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για δυο άντρες και μια γυναίκα.

Κλείσιμο


Ο κ. Ταλάτ αναφέρθηκε στα επεισόδια, λέγοντας πως παρά το ότι ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση, τα γεγονότα έδειξαν ότι υπήρχε μια φοβερή αδυναμία της αστυνομίας.

Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός είπε ότι δέχθηκε πολύ ωραίες ερωτήσεις, κάποιες ακραία ριζοσπαστικές, ενώ ταυτόχρονα έξω υπήρχε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που μετατράπηκε σε επεισόδια και όταν οι διαδηλωτές έσπρωξαν τις πόρτες και πέταξαν στο εσωτερικό εμπρηστικό υλικό η φρουρά του τον έβγαλε έξω. Δύο μέλη της φρουράς του έχουν ελαφρές εκδορές, σημείωσε. «Υπήρχε μια φοβερή αστυνομική αδυναμία. Ενός φίλου άρπαξαν την κάμερα και αυτό το γνωρίζει η αστυνομία».

«Πρέπει να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ειρήνης, μια αλληλοκατανόηση, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι να καταλάβουν ο ένας τον άλλο, ήταν μια μελέτη στο θέμα της επίδειξης ανοχής μεταξύ μας». Στην εκδήλωση, είπε, στάθηκαν σε αυτά που θα φέρει η λύση, τα οφέλη της.

Ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τού τηλεφώνησε για να του εκφράσει τη λύπη του, δηλώνοντας ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, και αυτή η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι θετική, όπως είπε.

«Θετικά, αρνητικά, με όλα όσα συνέβησαν ήταν μια εμπειρία η Λεμεσός. Εγώ είδα για μια ακόμη φορά πόσο χρειαζόμαστε μια κουλτούρα ειρήνης. Το ήξερα, αλλά το είδα ακόμη μια φορά». Το ζήσαμε όλοι μαζί, κατέληξε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης