Τον εφιάλτη που βίωσαν στη Βηρυτό περιέγραψαν Έλληνες, κάτοικοι του Λιβάνου, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα με το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που ταξίδεψε στον Λίβανο για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών.
«Ήταν πολυ επικίνδυνα. Άνθρωποι χάνονταν γυρω μας, σπίτια, περιουσίες. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε άλλο. Κινδυνεύαμε ανά πάσα στιγμή ακόμη και κατά τη μετάβασή μας στο αεροδρόμιο» λέει η Αθηνά Πατέλη, η οποία κατάφερε να επιστρέψει με την οικογένεια της.
«Νιώθαμε άσχημα συνεχώς. Τα βράδια ήταν τραγικά» αναφέρει η Σιμόνα ενώ η κόρη της που εργαζόταν σε νοσοκομείο δήλωσε πως η πρόσβαση, τις περισσοτερες φορές, ήταν ανέφικτη.
Το χρονικό του επαναπατρισμού
Κλείσιμο
«Με χαρά ενημερώθηκα ότι η αποστολή την οποία ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να μεταφέρουμε με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, ολοκληρώθηκε, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε θέση να μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές, όπου χρειαστεί, και πάνω απ’ όλα να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας, Έλληνες και Κύπριους» τόνισε ο πρωθυπουργός από την Ορεστιάδα όπου βρίσκεται.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
Όπως σημείωσε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, η επιχείρηση ήταν επιτυχής και οδήγησε στον απεγκλωβισμό 22 Ελλήνων και 38 Κυπρίων από τη Βηρυτό.
Ο κ. Δένδιας έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών ολοκληρώθηκε με ασφάλεια σήμερα Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, η επιχείρηση επαναπατρισμού 60 πολιτών της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας και μελών των οικογενειών τους.
Η Πρεσβεία μας στη Βηρυτό παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες που διαβιούν στον Λίβανο.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Νέες σειρές, μεγάλες κινηματογραφικές επιστροφές, podcasts που μας βάζουν στα παρασκήνια αγαπημένων ιστοριών και, φυσικά, τα 78α Emmy Awards συνθέτουν έναν Σεπτέμβριο γεμάτο επιλογές στο Vodafone TV