NAFSA: Η Ελλάδα συμμετέχει στη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση για πρώτη φορά με 9 ΑΕΙ

NAFSA: Η Ελλάδα συμμετέχει στη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση για πρώτη φορά με 9 ΑΕΙ

Η καρδιά της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης χτυπά στη Νέα Ορλεάνη στις 28-31 Μαΐου

diethnes-panepistimio-ellados-dipae-oikonomologos_gr_
Μια σημαντική σελίδα στο κεφάλαιο της διεθνοποίησης των ελληνικών πανεπιστημίων θα γραφεί την επόμενη εβδομάδα, 28-31 Μαΐου, στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, όπου θα φιλοξενηθεί η περίφημη ετήσια έκθεση για τη διεθνή εκπαίδευση NAFSA 2024 Annual Conference & Expo.

Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τη χώρα μας καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα συμμετάσχουν στη NAFSA. Αποτελούμενη από είκοσι εκπροσώπους από εννέα πανεπιστήμια και μέλη της Study in Greece, η ελληνική ακαδημαϊκή αντιπροσωπεία είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ ταξιδέψει στις Η.Π.Α., γεγονός που αναδεικνύει την αυξημένη βαρύτητα της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών στο νευραλγικό τομέα της εκπαίδευσης.

Τα πανεπιστήμια, εκπρόσωποι των οποίων θα βρεθούν στην έκθεση της Νέα Ορλεάνης, είναι τα εξής:

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,
Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος,
Κλείσιμο
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο,
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
Πανεπιστήμιο Κρήτης,
Πανεπιστήμιο Πατρών,
Πολυτεχνείο Κρήτης,
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την ελληνική αποστολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α., κυρία Αικατερίνη Νασίκα και η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κυρία Shanna Dietz Surendra.

Η NAFSA αποτελεί, κάθε χρόνο, τόπο συνάντησης οργανισμών, φορέων και επαγγελματιών από όλο το φάσμα της διεθνούς εκπαίδευσης. Στην φετινή εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα από όλες τις γωνιές της υφηλίου, για να διαμορφώσουν το μωσαϊκό της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας που στοχάζεται τις προκλήσεις και οραματίζεται το μέλλον της. Το πολυπολιτισμικό αυτό οικοσύστημα, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις νέες τάσεις, να προβάλλουν τα ιδρύματα και τα προγράμματα σπουδών τους, να συνομιλήσουν με διεθνείς συναδέλφους τους και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

Η δυναμική ελληνική παρουσία στη NAFSA 2024 συνιστά μία από τις σημαντικότερες δράσεις διεθνοποίησης στην ιστορία της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ως τέτοια, υποστηρίζεται ένθερμα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την προώθηση της διεθνοποίησης και την τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων, και από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της κοινής δέσμευσης για περαιτέρω ενίσχυση των ακαδημαϊκών συνεργασιών και αύξηση των φοιτητικών ροών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α..

Τον συντονισμό και τη γενικότερη οργάνωση της δράσης έχει αναλάβει η εταιρεία των ελληνικών πανεπιστημίων Study in Greece.

Είναι βέβαιο ότι η πρώτη σημαντική συμμετοχή ελληνικών ΑΕΙ στην αμερικανική έκθεση θα αναβαθμίσει τόσο τις ελληνοαμερικανικές εκπαιδευτικές σχέσεις όσο και τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη, ενισχύοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για να καταστεί η χώρα μας διεθνής κόμβος εκπαίδευσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Εμφύλιος για τα αδέρφια Μαζωνάκη: Το μούδιασμα των συγγενών και η εγχείρηση της αδερφής του τραγουδιστή

Η υπόθεση Mondelez και το πρόστιμο των €337,5 εκατ. - Ελλάδα κι άλλες 7 χώρες ζητούν φρένο στους Γεωγραφικούς Περιορισμούς

«Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά»: Το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα απειλούσε τα θύματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης