Αν και ο άνδρας του είχε επιστρέψει με μεγάλο τόκο το ποσό που είχε δανειστεί, συνέχιζε να απαιτεί εκβιαστικά επιπλέον χρήματα
Μάνος Τσαγκαράκης
Περίσσευε το θράσος ενός τοκογλύφου που προκάλεσε έντονο επεισόδιο σε βάρος ενός άνδρα στον οποίο είχε δανείσει σημαντικό χρηματικό ποσό και μάλιστα μπροστά στους εμβρόντητους περαστικούς στην κεντρική πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα, το βράδυ της Δευτέρας.
Αν και ο δανειολήπτης του είχε επιστρέψει με μεγάλο τόκο το ποσό που είχε δανειστεί, το... αχόρταγο «κοράκι» απαιτούσε εκβιαστικά επιπλέον χρήματα με τον ισχυρισμό ότι δεν είχε αποπληρώσει το χρέος. Όμως, οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε και ενημέρωσαν αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαν και τους δυο στην Ασφάλεια.
Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του δανειστή, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί αν είχε «ξεζουμίσει» και άλλους πολίτες που βρέθηκαν στην ανάγκη να δανειστούν χρήματα.
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.