Ρομά έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ - Επεισόδια για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά (φωτογραφίες και βίντεο)

Ρομά έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ - Επεισόδια για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά (φωτογραφίες και βίντεο)

Στη Θεσσαλονίκη αναρχικοί με πυρσούς πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς - Επεισόδια στο Μενίδι από Ρομά, έκλεισε η Μεσογείων στο Χαλάνδρι

epeisodia_thessaloniki_arthro_1
Νέος κύκλος επεισοδίων σημειώθηκε χθες στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, με ομάδα Ρομά να πετάει μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, αντιδρώντας για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυρά αστυνομικού.

Κλειστή παρέμεινε μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης η λεωφόρος ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω έως την οδό Αγίου Γεωργίου, καθώς και εκεί σημειώθηκαν και νωρίτερα επεισόδια από ομάδες Ρομά που άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα στην αστυνομία. 



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες έγιναν τέσσερις προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία κατά την διάρκεια συγκρούσεων στον Ασπρόπυργο.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν αναρχικοί στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία, από πυροβολισμό αστυνομικού, μετά από καταδίωξη.

Δεκάδες κουκουλοφοροι εισήλθαν στον χώρο του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιτέθηκαν με πυρσούς, ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Αγίου Δημητρίου, πίσω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απωθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα άτομα απομακρύνθηκαν γύρω στις 9:30 με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε προσαγωγές.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια















thessaloniki_epeisodia__3_
thessaloniki_epeisodia__2_
thessaloniki_epeisodia__1_
thessaloniki_epeisodia__4_


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης:


poreia_thessaloniki_17xronos__2_
poreia_thessaloniki_17xronos__3_
poreia_thessaloniki_17xronos__1_

Έκλεισε νωρίτερα η Μεσογείων, επεισόδια και στο Μενίδι

Στο μεταξύ, έκλεισε γύρω στις 8:30 και για περίπου μια ώρα η λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω των πυρκαγιών που άναψαν Ρομά, αντιδρώντας για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία. Διαμαρτυρίες σημειώθηκαν και αλλού, σε Μενίδι και Χαλκίδα.

Γύρω στους 50 Ρομά προκάλεσαν επεισόδια στη Μεσογείων με ορισμένους να βάζουν φωτιά σε κάδους στις δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στο Νομισματοκοπείο.

Την ίδια ώρα, επεισόδια ξέσπασαν και στο Μενίδι όπου περίπου 20 Ρομά πετούσαν πέτρες στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου έναντι δυνάμεων της αστυνομίας.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν νωρίτερα και στη Χαλκίδα.

επεισόδια Ρομά Χαλκίδα

Χαλκίδα - Επεισόδια Ρομά


Σύμφωνα με το eviaonline, Ρομά, κυρίως νεαρής ηλικίας, πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή που είναι οι Καμάρες.


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: «Μη φεύγεις, μη» - Ραντεβού Σβίγκου, Βασιλειάδη με Χαρίτση και Ηλιόπουλο για φρένο σε νέες αποχωρήσεις

Ισόβια στους 4 Βρετανούς για τα 300 κιλά κοκαΐνης που έκρυβαν σε φορτίο με μπανάνες στη Θεσσαλονίκη


«Τεχνάσματα του πατέρα Αντωνίου» λέει η μητέρα του 19χρονου για την «πλαστή επιστολή» του 16χρονου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης