Λιμενικό: Διασώθηκαν 29 μετανάστες από βάρκα στη Μήθυμνα Λέσβου - Δείτε βίντεο
Ένας εκ των αλλοδαπών επιβαινόντων στη βάρκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για παροχή πρώτων βοηθειών
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 29 αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην θαλάσσια περιοχή Λάμνας Μήθυμνας της Λέσβου.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό παρατηρητήριο, εντόπισε φουσκωτή ακυβέρνητη βάρκα με 29 επιβαίνοντες, τους οποίους περισυνέλεξε και μετέφερε αρχικά στο λιμένα Πέτρας και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου στον του Καρά Τεπέ.
Ένας εκ των αλλοδαπών, μεταφέρθηκε αρχικά στο Ιατρείο Πέτρας και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας ενώ η βάρκα καταστράφηκε.
Οι ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) προσφέρουν όλα τα εφόδια στους νέους που θέλουν να μπουν άμεσα στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία