Γιάνης Βαρουφάκης: Συνελήφθη ο 19χρονος για την επίθεση σε βάρος του

Γιάνης Βαρουφάκης: Συνελήφθη ο 19χρονος για την επίθεση σε βάρος του

Ο 19χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν – Είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια από το μεσημέρι

varoufakis123
Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 19χρονος που φέρεται ότι ταυτοποιήθηκε για την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια.

Ο 19χρονος είχε προσαχθεί το μεσημέρι στην Κρατική Ασφάλεια. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ωστόσο είχε λήξει το αυτόφωρο και αναμενόταν η απόφαση του εισαγγελέα για το εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή θα κρατηθεί. Τελικώς συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης, από τους αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά πληροφορίες όλα τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση κατά Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής έχουν ταυτοποιηθεί, όμως το αυτόφωρο έχει λήξει και γι' αυτό πλέον δεν συλλαμβάνονται αλλά προσαγάγονται με τον εισαγγελέα να αποφασίζει την ποινική τους μεταχείριση.

Στην πορεία των ερευνών για την υπόθεση αυτή είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε τονίσει ότι «η ΕΛΑΣ έχει ήδη συλλάβει έναν, έχει ταυτοποιήσει αρκετούς από τους δράστες της επίθεσης και να μην έχετε αμφιβολία θα τους συλλάβει τις επόμενες ημέρες».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε, επίσης, στη συνέντευξή του στο Action 24 ότι «ο κ. Βαρουφάκης έχει αστυνομική συνοδεία την οποία ο ίδιος επέλεξε να μην έχει μαζί του. Αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε μαζί του τους αστυνομικούς που το κράτος έχει στείλει για να τον φυλάνε δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό».

Αποκάλυψε, δε, ότι «ο κ. Βαρουφάκης δεν ήθελε τις πρώτες αρκετές ώρες να συνδράμει στις έρευνες της αστυνομίας, δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του να καταθέσουν και να έχει εικόνες η αστυνομία και παραπληροφορούσε τον κόσμο».

Κλείσιμο
Τ. Θεοδωρικάκος: Ο κ. Βαρουφάκης συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα | Πρωϊνή Ζώνη | ACTION 24


Βαρουφάκης: Λειτούργησαν ως μπράβοι

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την επίθεση, στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, υποστήριξε ότι τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν ακριβείας.

Οι νεαροί που του επιτέθηκαν, όπως είπε, εισέβαλαν στο εστιατόριο, με άγριες διαθέσεις την ώρα που ο ίδιος δειπνούσε με περισσότερους από 20 συνεργάτες του από το DIEM25.

Επειδή, όπως ισχυρίστηκε, φοβήθηκε μην υπάρξει μια γενικότερη σύρραξη, βγήκε έξω και τότε ο νεαρός άρχιζε να τον σπρώχνει με τον ίδιο να τον ρωτάει «αφού ήρθα σου μίλησα γιατί φέρεσαι έτσι;». Τότε, κατά τον Γιάνη Βαρουφάκη, δέχθηκε το πρώτο χτύπημα, το οποίο, όπως είπε, ήταν ακριβείας. Αφού δέχθηκε τις πρώτες μπουνιές, όταν έπεσε κάτω ο δράστης τον κλώτσησε με αγριότητα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα σε έξι διαφορετικά σημεία στη μύτη αλλά κακώσεις και στα ζυγωματικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr5wic49htgp)


Ο κ. Βαρουφάκης, δεν θέλησε να αναφερθεί με περισσότερες λεπτομέρειες στην επίθεση στα Εξάρχεια, εφόσον είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, είπε, όμως, ότι θυμάται τον δράστη, τον οποίο περιέγραψε ως περίπου 25 ετών, ενώ για τον 17χρονο συλληφθέντα είπε ότι είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Όσον αφορά την επιμονή του να χαρακτηρίζει τους δράστες «μπράβους», εξήγησε ότι όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα δεν θέλει να συζητά, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δαιμονοποιήσει συγκεκριμένο χώρο και επανέλαβε ότι δεν έχουν σημασία τα πολιτικά φρονήματα, λειτούργησαν όμως με όρους «μπράβων».

Σημείωσε, τέλος, ότι πλέον θα κυκλοφορεί με αστυνομικούς από εδώ και πέρα, αφού η σύζυγος του, Δανάη Στράτου, του «έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι». «Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, θα με κυνηγάει η Δανάη» είπε χαρακτηριστικά ενώ στο ερώτημα γιατί αν και πολιτικός αρχηγός κυκλοφορούσε χωρίς αστυνομική προστασία, σημείωσε ότι ένιωθε «φυλακισμένος» και το απέφευγε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης