Σύγκρουση τρένων: Η ευθύνη του σταθμάρχη αφορά ένα μικρό μέρος των εγκληματικών ελλείψεων, λέει ο δικηγόρος του

Σύγκρουση τρένων: Η ευθύνη του σταθμάρχη αφορά ένα μικρό μέρος των εγκληματικών ελλείψεων, λέει ο δικηγόρος του

«Ισχνότατα» τα στοιχεία της δικογραφίας μέχρι στιγμής, λέει ο κ. Χαραλαμπάκης 

tempi_trena3
«Η δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα» επισημαίνει ο Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του σταθμάρχη Λάρισας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χαραλαμπάκης ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή, «τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ακόμα ισχνότατα».

«Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες της ανάκρισης, της Εισαγγελίας αλλά και των λοιπών αρμοδίων οργάνων σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος αλλά κυρίως και με τις σοβαρές, όπως έχει ήδη καταδειχθεί, παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, οργάνωση και λειτουργία που είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία για ένα ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Χαραλαμπάκης ανέφερε ότι ο σταθμάρχης, κατά την προανακριτική του κατάθεση και απολογία δεν ακολούθησε κάποια επιτηδευμένη υπερασπιστική γραμμή, ενώ απάντησε με ευκρίνεια και ειλικρίνεια.

Αναλυτικά η δήλωση του Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη

Από τους συναδέλφους μου δικηγόρους Λάρισας κ. Στ. Παντζαρτζίδη και κ. Φ. Κωστούλη ζητήθηκε η συνδρομή μου στην υπεράσπιση του σταθμάρχη Λάρισας κ. Σαμαρά, κυρίως λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης σοβαρών νομικών ζητημάτων που άπτονται της υπόθεσης.

Οι ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την απολογία του κατηγορουμένου στα επ’ αυτοφώρω καταλαμβανόμενα κακουργήματα, όπως το προκείμενο, είναι προφανές ότι δεν αφήνουν αρκετό χρόνο για την οργάνωση μιας πλήρους και τεκμηριωμένης υπεράσπισης. Εξάλλου την παρούσα στιγμή τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ακόμα ισχνότατα.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες της ανάκρισης, της Εισαγγελίας αλλά και των λοιπών αρμοδίων οργάνων σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος αλλά κυρίως και με τις σοβαρές, όπως έχει ήδη καταδειχθεί, παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, οργάνωση και λειτουργία που είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία για ένα ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα.

Όπως θα διαπιστώσατε ήδη ο κ. Σαμαράς τόσο κατά την προανακριτική του κατάθεση όσο και κατά την απολογία του δεν ακολούθησε κάποια επιτηδευμένη υπερασπιστική γραμμή αλλά με αυθορμητισμό, ευθύτητα και συναίσθηση της ευθύνης του απάντησε με ευκρίνεια και ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι η δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα. Αυτά όμως θα αναδειχθούν τις επόμενες ημέρες μέσα από τις σχετικές έρευνες.

Αριστοτέλης Ι. Χαραλαμπάκης
Δικηγόρος



Ειδήσεις σήμερα:

Bασίλη... φεύγω - Οι τραγικές ιστορίες στα συντρίμμια των τρένων

Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη στη Λάρισα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον Ωρωπό - Υπάλληλος νοσοκομείου ο ένας διασώστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης