Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Bασίλη... φεύγω - Οι τραγικές ιστορίες στα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Bασίλη... φεύγω - Οι τραγικές ιστορίες στα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας

Σχεδόν 60 άνθρωποι, οι περισσότεροι νέοι, έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
thimata_istories_xr
Η Αναστασία που θα άνοιγε το δικό της οδοντιατρείο, ο ταλαντούχος Ιορδάνης που ονειρευόταν να παίξει μπάλα στο καμπιονάτο, ο Δημήτρης, «ο μηχανοδηγός της καρδιάς μας», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, τα χαμογελαστά κορίτσια, η Θώμη, η Χρύσα και η Αναστασία, ο Τάσος από την Καρδίτσα που προσπάθησε να καθησυχάσει τη μάνα του, η Αθηνά από την Κατερίνη που άφησε πίσω το δύο ετών παιδάκι της και πόσοι ακόμη νέοι άνθρωποι που μπήκαν στις λίστες των νεκρών και των αγνοουμένων της νέας αυτής τραγωδίας των Τεμπών. Οι ιστορίες τους μας σημάδεψαν ανεξίτηλα και ο απροσδόκητος χαμός τους, το δράμα των δικών τους ανθρώπων, έγινε οδύνη για όλους μας.

Δημήτρης Μασσάλης - Νίκος Ναλμπάντης: «Οι μηχανοδηγοί της καρδιάς μας»

Ο 32χρονος Δημήτρης Μασσάλης ήταν μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας και ένας από τους πρώτους που μοιραία ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο. Ο 32χρονος ήταν τελειόφοιτος της Σχολής Μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της κλάσης του 2019 και πτυχιούχος του ΤΕΙ Πειραιά στο Τμήμα Μηχανολογίας. Ζούσε με τους δικούς στην Αθήνα και ήταν, σύμφωνα με τους φίλους του, το παιδί της παρέας. Εκείνος που θα έδινε και την ψυχή του για τον διπλανό του, αλτρουιστής, ευαίσθητος, που είχε την ανάγκη να περιστοιχίζεται από πρόσωπα που έδειχναν έμπρακτα την αγάπη τους για εκείνον. Επίμονος και πεισματάρης με τη δουλειά του, έδειχνε μεγάλη αφοσίωση και προσήλωση στα καθήκοντά του, κάτι που τον έκανε να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλους συναδέλφους του.
masalis
Δημήτρης Μασσάλης 32 ετών, μηχανοδηγός - Ο μηχανοδηγός του εμπορικού τρένου Δ. Μασσάλης υπάκουσε στις οδηγίες του σταθμάρχη χωρίς να γνωρίζει ότι είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης με την επιβατική αμαξοστοιχία, στην οποία ήταν επιβάτης ο Ν. Ναλμπάντης

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του επιστήθιου φίλου του, Γιώργου Φουφλή, για εκείνον: «Δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια φιλία, μια διπλανή καρέκλα αρκεί, κάπως έτσι έγινε και με εμάς. 12 χρόνια πριν στη σχολή ήρθες και με ρώτησες κάτι για μια εργασία (με πέρασες για καλό φοιτητή, μου είπες χρόνια αργότερα και γελάσαμε μαζί). Αυτή η στιγμή ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί μια δυνατή φιλία, που αργότερα έγινε αδερφική. Λίγο αργότερα προστέθηκε και ο Αγγελος στην παρέα και γρήγορα πήραμε το παρατσούκλι τρίο Στούτζες, ήταν το σήμα κατατεθέν μας.

Από τότε γίναμε ένα και ήμασταν σε όλα μαζί, εκδρομές, γιορτές, χαρές και λύπες, όμως εγώ θα θυμάμαι μόνο τα καλά. Ησουν ένα παιδί που έτρεχε για όλους και κάθε φορά που γινόταν κάτι ήσουν εκεί, ακόμα και στα δύσκολα που τύχαιναν μου χαμογελούσες και μου έλεγες θα το περάσουμε μαζί, εδώ είμαι εγώ για σένα και το εννοούσες με πράξεις. Αδερφέ μας, βιάστηκες να φύγεις αφήνοντας πίσω οικογένεια, φίλους και ανθρώπους που σε αγαπούν πολύ και μια μεγάλη εκδρομή ανεκπλήρωτη, όμως εσύ επέλεξες να την κάνεις μόνος σου ρε μπαγάσα. Καλό πέρασμα αδερφέ μου στο παράδεισο, καλή αντάμωση μέχρι το τρίο Στούτζες να ενωθεί ξανά, άλλωστε μου χρωστάς μια καλή εκδρομή, μην το ξεχνας. Να μας προσέχεις όλους από εκεί ψηλά, όπως έκανες πάντα. Θα είσαι πάντα ο αδερφός μου και ο μηχανοδηγός της καρδιάς μας».
nalmpantis
Νίκος Ναλμπάντης 27 ετών, μηχανοδηγός
Κλείσιμο

Ενας δεύτερος μηχανοδηγός που έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών είναι ο Νίκος Ναλμπάντης, ο οποίος ήταν επιβάτης στην επιβατική αμαξοστοιχία. Ο άτυχος άνδρας έχασε ακαριαία τη ζωή του. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύντροφός του με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media. Η νεαρή γυναίκα είπε το τελευταίο αντίο στον επί χρόνια σύντροφό της με μία κοινή τους φωτογραφία την οποία συνόδευσε με την ακόλουθη λεζάντα: «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω...».

Ιορδάνης Αδαμάκης: Είχε όνειρο να παίξει μπάλα στο Καμπιονάτο

Ο Ιορδάνης Αδαμάκης επιβιβάστηκε στο τρένο από τον σταθμό της Θήβας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ο παλιός ποδοσφαιριστής Σάκης Γκόγκας και φίλος της οικογένειας Αδαμάκη μοιράζεται ένα ανατριχιαστικό στοιχείο. Οι γονείς του, πριν ταυτοποιηθεί η σορός του, αναζήτησαν το βιντεοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες του σταθμού και μάλιστα εντόπισαν ένα πλάνο στο οποίο διακρίνεται το παιδί τους τη στιγμή που επιβιβάζεται στο τρένο, χωρίς όμως να φαίνεται σε ποιο συγκεκριμένο βαγόνι.
Ιορδανης-Αδαμακης-1
Ιορδάνης Αδαμάκης 22 ετών, ποδοσφαιριστής - Επιβιβάστηκε στο μοιραίο τρένο από τον σταθμό της Θήβας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Αναστασία Αδαμίδου: Θα άνοιγε το δικό της οδοντιατρείο

Η 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου, απόφοιτη της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με καταγωγή από την Πάφο, βρισκόταν πιθανότατα στο τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Είχε κατέβει στην Αθήνα προκειμένου να περάσει το τριήμερο με τον σύντροφό της. Ταξίδευε μόνη της και θα επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη για το μεταπτυχιακό της. Ονειρό της ήταν να ανοίξει το δικό της οδοντιατρείο, κάτι που είχε σχεδιάσει να κάνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της. Πρόσωπα από το φιλικό της περιβάλλον λένε για την Αναστασία ότι ήταν ιδιαίτερα προσηλωμένη στις σπουδές της και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της τον αφιέρωνε στο αγόρι της που ζει στην πρωτεύουσα.
Αναστασια-Αδαμιδου
Αναστασία Αδαμίδου 24 ετών, οδοντίατρος - Η ατυχη κοπέλα από την Πάφο βρισκόταν πιθανότατα στο τρίτο βαγόνι και είχε κατέβει στην Αθήνα προκειμένου να περάσει το τριήμερο με τον σύντροφό της. Η σορός της ταυτοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής

Οι γονείς της ταξίδεψαν από την Κύπρο στην Ελλάδα και το επόμενο πρωινό της τραγωδίας βρέθηκαν έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ενας συγγενής της με μια φωτογραφία της Αναστασίας στα χέρια του έκανε έκκληση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. «Οποιος ήταν στο βαγόνι μαζί της, να μας ενημερώσει. Δεν είναι ούτε στους τραυματίες, ούτε στους νεκρούς», είπε με τρεμάμενη φωνή. Το πρωί της Παρασκευής μαζί με την Αναστασία ταυτοποιήθηκε και η σορός ενός ακόμα Κύπριου που επέβαινε στο τρένο, του 22χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου.

Αναστάσιος Κουτσόπουλος: «Μάνα, κοιμήσου, θα αργήσω»

Μια ακόμη τραγική ιστορία είναι αυτή του 20χρονου φοιτητή Γεωπονικής Αναστάσιου Κουτσόπουλου από την Καρδίτσα, ο οποίος επιβιβάστηκε στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Τρίτης στις 21.20. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι τη σύγκρουση δεν έδειξε να τον ανησυχεί κάτι ιδιαίτερα, τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πρόσωπο από το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον.
Αναστασιος-Κουτσοπουλος1
Αναστάσιος Κουτσόπουλος 20 ετών, φοιτητής Γεωπονικής - Επιβιβάστηκε στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Η μόνη του επικοινωνία ήταν με τη μητέρα του λίγο πριν από το δυστύχημα για να την ενημερώσει ότι θα καθυστερήσει

Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι, είπε η σύντροφός του Μαριέττα Αλεξανδρή. Τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του ήταν περίπου μισή ώρα πριν από το φρικτό δυστύχημα. Οι δικοί του άνθρωποι έψαξαν σε όλα τα νοσοκομεία, όμως δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Εψαξαν και στους επιβάτες του τρένου που βγήκαν σώοι και επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, όμως και πάλι οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες. Η τελευταία επικοινωνία του ήταν με τη μητέρα του στις 22.50 το ίδιο βράδυ.

Στη σύντομη στοιχομυθία που είχαν, της είπε «μάνα, κοιμήσου, γιατί θα αργήσω». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 20χρονος είπε στη μητέρα του ότι το τρένο είχε πολύ κόσμο και ότι θα υπάρξει πιθανή καθυστέρηση στην άφιξή τους στον τελικό προορισμό. Η μητέρα του, όμως, δεν κοιμήθηκε μετά το τηλεφώνημα και περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα προσπάθησε να επικοινωνήσει πάλι μαζί του, χωρίς όμως να τα καταφέρει. «Ημασταν δεμένοι και μου τον πήραν οι παλιοδολοφόνοι», ξέσπασε ο αδελφός του μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αθηνά Κατσάρα: Αφήνει πίσω της το δύο ετών παιδί της

Η 34χρονη, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, την Παρασκευή διαπιστώθηκε πως βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.
athina-katsara
Αθηνά Κατσάρα 34 ετών, μητέρα παιδιού δύο ετών - Είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, την Παρασκευή όμως διαπιστώθηκε πως βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας

Η Αθηνά, η οποία ήταν μητέρα ενός αγοριού μόλις δύο ετών, βρισκόταν στο μοιραίο δρομολόγιο μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το ζευγάρι είχε ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου από το 2019. Η Αθηνά ήταν αδελφή του ποδοσφαιριστή του Πιερικού Βασίλη Κατσάρα.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή ο αδελφός της αναζητούσε πληροφορίες για την 34χρονη κοπέλα από την Κατερίνη. Ο ίδιος ανακοίνωσε την απώλεια της αγαπημένης του αδελφής με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook. «Η αδερφούλα μου δεν ειναι πια κοντά μας...» έγραψε συγκλονισμένος ο νεαρός αθλητής. Η 34χρονη βρισκόταν στο βαγόνι 3 την ώρα της σύγκρουσης και ήταν αγνοούμενη από το βράδυ της Τρίτης, όσο ο σύζυγός της ανάρρωνε στο νοσοκομείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων: Μαραθώνια η απολογία του Σταθμάρχη Λάρισας - Τα κρίσιμα λεπτά και τα απανωτά λάθη


Αποχώρησε οικειοθελώς ο Στάθης Σχίζας από το Survivor, στον τάκο η Ελευθερία Ελευθερίου - Δείτε βίντεο

Το πένθος και η οδύνη των πολιτών κρατούν «παγωμένες» τις πολιτικές εξελίξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης