Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Διαμαρτυρία με 57 άδειες καρέκλες έξω από το υπουργείο Μεταφορών
Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πειραιά από μαθητές και φοιτητές - Δείτε φωτογραφίες
Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησαν νωρίτερα φοιτητικοί σύλλογοι έξω από το υπουργείο Μεταφορών.
Εκεί, οι φοιτητές τοποθέτησαν 57 άδειες καρέκλες, όσοι και οι νεκροί από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημαστα Τέμπη, ενώ πάνω τους είχαν αφήσει και κόκκινα γαρύφαλλα.
Παράλληλα, κρατούσαν πλακάτ που ανέφεραν μεταξύ άλλων «Οι ζωές μας μετράνε» και «Ήταν φοιτητές, ποτέ ξανά!».
Νωρίτερα, το πρωί μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Πειραιά.
«Πάρε με όταν φτάσεις», «Ποτέ ξανά», «Δεν φτάνει το εθνικό πένθος, θέλουμε και εθνικά έργα» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας