Αναγκαίες οι αλλαγές του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τονίζουν τα μέλη της επιτροπής αναθεώρησης

Αναγκαίες οι αλλαγές του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τονίζουν τα μέλη της επιτροπής αναθεώρησης

Η όλη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων υπήρξε κατατοπιστική και δημιουργική και έγινε με πνεύμα αδελφικό και εποικοδομητικό

epitropi_3
Την αναγκαιότητα τροποποιήσεων στο κείμενο του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πνευματικών αναγκών του ορθόδοξου ποιμνίου στις ΗΠΑ και με στόχο την ενίσχυση της ενότητας εντός της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του κανονικού δεσμού της με τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, αναγνώρισαν όλα τα μέλη της δεκαμελούς Μικτής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Ισχύοντος Συντάγματος, που συνεστήθη με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Μικτή Επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη φορά στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Όπως τονίζεται σε ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η όλη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων υπήρξε κατατοπιστική και δημιουργική και έγινε με πνεύμα αδελφικό και εποικοδομητικό. Αποφασίστηκε, μάλιστα, το έργο της Επιτροπής, που έχει επιπρόσθετο στόχο και την ευθυγράμμιση της λειτουργικής πράξης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς την τυπική τάξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να συνεχιστεί στις 8 Μαρτίου στη Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Στη Μικτή Επιτροπή συμμετέχουν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ που προεδρεύει, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, ο διευθυντής του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου Μέγας Εκκλησιάρχης Αέτιος και ο διευθυντής του Α' Πατριαρχικού Γραφείου, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, συμμετέχουν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Μερκάντο, ο πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Καπλάνης, ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100, Δημήτριος Λογοθέτης, και η αντιπρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου, Αννίτα Καρταλοπούλου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μοσχάτο: Πώς έγινε το έγκλημα - Βίντεο με τη δράστη, που έψαχνε τον λογιστή για να τον σκοτώσει

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για την οικογένειά του - Δείτε φωτογραφίες

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Αθώα για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης