Βιασμός 12χρονης: Στο μικροσκόπιο ο σκοτεινός ρόλος που διαδραμάτισε ο «Μιχάλης»

Βιασμός 12χρονης: Στο μικροσκόπιο ο σκοτεινός ρόλος που διαδραμάτισε ο «Μιχάλης»

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης -Επιμένει ότι είναι αθώα η μητέρα της 12χρονης - Τρεις συλλήψεις σε 48 ώρες
- Προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ δύο άνδρες που συνομιλούσαν με το κοριτσάκι μέσω διαδικτύου

girl-12_2
Οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Αττικής συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να συλληφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί του ανηλίκων έχουν συλλάβει εξι άτομα - ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ηλίας Μίχος, ο Γιάννης Σοφιανίδης και η μητέρα του κοριτσιού, ενώ τις επόμενες ώρες ο κύκλος των συλλήψεων πρόκειται να διευρυνθεί. 

Το βράδυ της Κυριακής συνελήφθη ένας 34 χρονος ο οποίος είναι ο τέταρτος που συλλαμβάνεται για βιασμό, ενώ εκκρεμούν δύο εντάλματα επίσης για βιασμό - Ο Μίχος και η μητέρα της 12χρονης έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της μαστροπείας. 
Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκαν αυτοβούλως άλλοι δύο άνδρες που συνομιλούσαν με το θύμα, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι 

Τήν ίδια ώρα, σύμφωνα με το Mega υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που έχει κατονομαστεί από το 12χρονο κοριτσάκι και δεν έχει ακόμα συλληφθεί. Πρόκειται για τον «Μιχάλη» ο οποίος ήταν ένας άνδρας που τις έστελνε μηνύματα το καλοκαίρι στην εφαρμογή Messenger. Το κοριτσάκι του απάντησε μετά από προτροπή του Μίχου, ο οποίος στη συνέχεια υποδυόμενος την ανήλικη συνέχισε να συνομιλεί μαζί του. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η 12χρονη δεν συναντήθηκε ποτέ με τον «Μιχάλη, ωστόσο ο ίδιος έστελνε φίλους σε ραντεβού μαζί της. Υπενθυμίζεται ότι στα ραντεβού την έστελνε ο 53χρονος και  στη συνέχεια έπαιρνε τα χρήματα μετά τους βιασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Μιχάλης» είναι κάτοικος νοτίων προαστίων, εικάζεται πως δεν έχει οικογένεια και είναι περίπου 25 ετών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cnniomoqvli9)

Απόστολος Λύτρας: Επιμένει ότι είναι αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ο Απόστολος Λύτρας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 37χρονης μητέρας της ανήλικης μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι η ίδια αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται και επαναλαμβάνει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στη φρικιαστική υπόθεση.

Ακόμη ανέφερε ότι «απ’ όλη τη δικογραφία δεν υπάρχει τίποτα που να αναφέρεται στη μητέρα», προσθέτοντας ότι η 12χρονη δεν κατηγορεί πουθενά τη μητέρα της. «Στις καταθέσεις της η 12χρονη αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε απολύτως τίποτα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της 37χρονης. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να αντιληφθεί η θεία της 12χρονης τον εφιάλτη που βίωνε το κοριτσάκι, ενώ η μητέρα της όλο αυτό το διάστημα δεν είχε υποψιαστεί τίποτα, παρά το γεγονός ότι είδε την κόρη της να χρησιμοποιεί νέο κινητό τηλέφωνο», είπε ο κ. Λύτρας.

«Και η θεία έβλεπε το ακριβό κινητό, που το παιδί έχει δώσει εξήγηση γι’ αυτό. Η θεία κατάφερε και απέσπασε το κινητό της μικρής, το οποίο δεν ήταν κλειδωμένο. Με το που μπήκε στα μηνύματα έπεσε κατευθείαν σε αυτά», τόνισε ακόμη.

«Η μητέρα δεν το είχε δει. Επειδή το ακούω από πολλούς, πράγματι μου κάνει εντύπωση σαν γονιός, ότι μία μητέρα που έπρεπε να είναι δίπλα στο παιδί της, πώς είναι δυνατόν να μην πάρει είδηση τι συμβαίνει; Η μητέρα δεν κατηγορείται πως είναι σαν μητέρα, αυτό είναι άλλο θέμα από το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας», συνέχισε ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας.

Ακόμη υποστήριξε  ότι για να σταθεί το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας, που κατηγορείται η 37χρονη, θα πρέπει να υπάρχουν καταθέσεις και στοιχεία εναντίον της. Αντίθετα, τόνισε πως κανένα άτομο που έκλεινε ραντεβού με την 12χρονη δεν έχει αναφερθεί στη μητέρα, αλλά αναφέρονται στον 53χρονο κατηγορούμενο.

Τα ύποπτα εμβάσματα

Σχετικά με το πως βρέθηκαν τα εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας ο δικηγόρος εξήγησε πως «το παιδί κάποια στιγμή πήρε το ΙΒΑΝ, τον λογαριασμό της μητέρας, το έδωσε στον κατηγορούμενο και αυτός κανόνισε, προφανώς με κάποιους, οι οποίοι βίαζαν το παιδί και τους έδινε τον λογαριασμό για να βάζουν χρήματα».

«Δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ένα όνομα, δεν έχει συλληφθεί ένα πρόσωπο που έχει κάνει μια κατάθεση, ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζεται με την υπόθεση», επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας ότι «παράξενα είναι όλα και πιο παράξενο είναι ότι πραγματικά έχουμε αυτή τη φρικιαστική δικογραφία, ότι άνθρωποι της διπλανής πόρτας βίαζαν ένα 12χρονο παιδί. Δεν θα έχει σταματημό αυτή η διαδικασία. Κάθε λεπτό που περνάει ενημερώνομαι ότι υπάρχουν νέες συλλήψεις. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cnni4o63lrsh)

Τρεις συλλήψεις σε 48 ώρες

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή μέχρι και το βράδυ της Κυριακής οι άνδρες του Ανηλίκων συνέλαβαν τρία άτομα. Πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα, έναν 33χρονο από την Αγία Βαρβάρα και έναν 34χρονο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ο 36χρονος κατηγορείται  ότι τουλάχιστον μία φορά βίασε -μετά από ραντεβού- το ανήλικο παιδί. Όπως προέκυψε ο άνδρας απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες της 15-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα το πρωί της Κυριακής και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. 

Ο 36χρονος εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά ενώ μεταξύ άλλων τόνισε στον εισαγγελέα πως κατά την επικοινωνία που είχε με την ανήλικη, η 12χρονη του είπε πως είναι 17 ετών αλλά και ο ίδιος την πέρασε για ενήλικη. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι και αύριο Δευτέρα θα ζητήσει εκ νέου προθεσμία για την απολογία του. Σημειώνεται πως ο 36χρονος με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη τέθηκε σε διαθεσιμότητα. 

Τουλάχιστον δύο φορές την είχε βιάσει ο 33χρονος

Ο 33χρονος με το όνομα Αναστάσιος Λ. ο οποίος ταυτοποιήθηκε και, όπως προέκυψε από την έρευνα, συνομιλούσε με το κοριτσάκι μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και στη συνέχεια συναντήθηκε τουλάχιστον δύο φορές μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων.  

Ο άνδρας που εργαζόταν σε φαρμακαποθήκη στην Αγία Βαρβάρα έπεσε στα χέρια της αστυνομίας το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από ένταλμα σύλληψης, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Στο μεταξύ το απόγευμα της Κυριακής πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ ειδικός ψυχίατρος – πραγματογνώμονας που διόρισε η οικογένεια του 33χρόνου Αναστάσιου Λ., ο οποίος τον επισκέφτηκε μαζί με τον δικηγόρο του Γιάννη Μπαρκαγιάννη στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ και τον εξέτασε προκειμένου να διαπιστώσει την ψυχική του κατάσταση και αν ο συλληφθείς είναι σε θέση να διακρίνει το ηλικιακό φάσμα γυναικών.

Και αυτο γιατί, όπως τονίζει και ο συνήγορός του στο protothema.gr, ο εντολέας του «παρότι 33 ετών εμφανισιακά μοιάζει με 18 και πνευματικά με 15. Ο τεχνικός σύμβουλος διορίστηκε προκειμένου να αποδείξει ποια είναι η πνευματική του ικανότητα». Με απλά λόγια ο ειδικός καλείται να διαπιστώσει, αυτο που ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος, ότι δεν κατάλαβε ότι το κορίτσι ήταν 12 ετών καθώς η ίδια μέσω e-mail και συνομιλιών στη «ροζ» πλατφόρμα του είχε πει ότι ήταν 17.

Παράλληλα ο συλληφθείς ετοιμάζει την απολογία του η οποία θα στηρίζεται στους εξής άξονες: Ότι δεν γνώριζε ότι το παιδί ήταν ανήλικο, καθώς μέσω των συνομιλιών που προφανώς όπως ο ίδιος είπε διαχειριζόταν ο Μίχος τον είχε διαβεβαιώσει ότι ήταν 17 ετών, ενώ τα χρήματα που του ζήτησε και το IBAN προκειμένου να βάλει μέσω eBanking τα λεφτά λέει οτι ήταν αδύνατον να το κάνει ένα παιδί.
dikigoros34090_2
Ο δικηγόρος του 33χρονου Γιάννης Μπαρκαγιάννης
Κλείσιμο

Η τελευταία - χρονικά - σύλληψη, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τους άνδρες του ανηλίκων να συλλαμβάνουν έναν 34χρονο άνδρα. Πρόκειται για τον Ευθύμιο Κ., ένα πρόσωπο με πανεπιστημιακές σπουδές, σημαντική έπιχειρηματική δραστηριότητα, ταξιδια στη Μύκονο και χλιδάτη ζωή.

Όπως προέκυψε απο τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και τα αποτελέσματα απο τις αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να ανήκει στο «διαδικτυακό πελατολόγιο» του Μίχου και να είχε κλείσει ραντεβού με τη μικρή.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ..ΑΣ ο συλληφθείς απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της, τουλάχιστον δύο φορές στην περιοχή των Σεπολίων όπου και προέβη σε σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για γενετίσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής κατ' εξακολούθηση. 
Ο 34χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αυριο στον Εισαγγελέα προκειμένου να του ασκηθούν διώξεις και στη συνέχεια να απολογηθεί.

Δείτε φωτογραφίες του 34χρονου
34xronos__1_
34xronos__3_
34xronos__4_
34xronos__5_
34xronos__7_
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες της 16-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 34χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 34χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον (2) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες 39 και 55 ετών - Συνομιλούσαν διαδικτυακά με την 12χρονη και προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ

Δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 55 ετών, που συνομιλούσαν διαδικτυακά με την 12χρονη ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Και οι δύο προσήλθαν αυτοβούλως, την Κυριακή, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι το καλοκαίρι συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με γυναίκα που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη, η οποία έχει πέσει θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό.

Οι δύο άνδρες, αφού εξετάστηκαν ενόρκως από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αποχώρησαν στη συνέχεια από τη ΓΑΔΑ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Την έκρυβαν τα σκουπίδια, δεν φαινόταν» είπε συντετριμμένος ο σύζυγος της 49χρονης

Τζο Μπάιντεν: «Καμία σοβαρή σχέση μέχρι τα 30» - Viral το βίντεο με τις... συμβουλές του σε νεαρή κοπέλα

Πλεύρης: Περιμένουμε ένα κύμα κορωνοϊού που θα έρθει - Γιατί είμαστε σχετικά αισιόδοξοι







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης