Η bwin & η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσαν 3 νέα γήπεδα στη Σαμοθράκη! (vids & pics)!

Η bwin & η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσαν 3 νέα γήπεδα στη Σαμοθράκη! (vids & pics)!

Ένα έργο πνοής για τη Σαμοθράκη, χάρη στην πρωτοβουλία της bwin και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», σε μια συγκινητική εκδήλωση, γεμάτη παιδικά χαμόγελα και ελπίδα για το μέλλον!

bwin-cen1_2

Sponsored Content

Η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο αίτημα των κατοίκων της Σαμοθράκης προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο έγινε γνωστό μέσω της κυβέρνησης, με το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει όλους τους εμπλεκομένους και να σκορπά συγκίνηση στην τοπική κοινωνία. Παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, το κορυφαίο διεθνές στοιχηματικό brand και η Ένωση παρέδωσαν τα τρία γήπεδα που δημιούργησαν για τα παιδιά και την τοπική κοινωνία στη Σαμοθράκη.

H bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσαν 3 νέα γήπεδα στη Σαμοθράκη


Η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», κατανοώντας πλήρως τη σημασία του αθλητισμού για τους κατοίκους ενός ακριτικού νησιού, υλοποίησαν ένα έργο πνοής: Ανακατασκεύασαν πλήρως τρία γήπεδα και τους περιβάλλοντες χώρους στο Δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας, καθώς και στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Σαμοθράκης. Στα τρία τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 1.200 τ.μ, επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε τα γήπεδα να καταστούν χρηστικά. Παράλληλα, καλλωπίστηκε ο προαύλιος χώρος και οι περίπου 250 μαθητές (στο σύνολο των 320 του νησιού) που φοιτούν στα δύο σχολεία, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το παιχνίδι σε ολοκαίνουργια γήπεδα.

Παράλληλα, δεν ξέχασαν και τους υπόλοιπους 70 μαθητές του νησιού, στους οποίους πρόσφεραν μπάλες, τέρματα, στρώματα και υλικά προπόνησης διάφορων αθλημάτων, προκειμένου να αναβαθμίσουν την αθλητική τους καθημερινότητα.

Κλείσιμο
bwin-Σαμοθρακη-2


bwin και «Μαζί για το Παιδί»: Διαχρονικά στο πλευρό του αθλητισμού

Το μεγάλο έργο εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα την Τρίτη (12/10), σε μια πραγματική γιορτή για το νησί, με τον χώρο να λάμπει από τα χαμόγελα των μαθητών. Στα εγκαίνια εκτός από την Υφυπουργό και τους χαρούμενους μαθητές, παρευρέθηκαν βουλευτές του Νομού Έβρου, ο Δήμαρχος του νησιού Νικόλαος Γαλατούμος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Κωνσταντίνος Μπαντίκος και οι Διευθύντριες πρωτοβάθμιάς και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, το «παρών» έδωσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων, καθώς και ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας, ο οποίος έπαιξε φιλικό αγώνα με την ομάδα μπάσκετ του Γυμνασίου-Λυκείου, εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2020, η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», έχουν ανακατασκευάσει συνολικά πέντε γήπεδα συνολικού εμβαδού άνω των 1.800 τ.μ., στο Διδυμότειχο και τη Σαμοθράκη.

bwin-Σαμοθρακη-3


«Χτίζουμε γήπεδα, γκρεμίζουμε διακρίσεις»

Εκ μέρους της bwin, ο Ιωάννης Καποδίστριας, Managing Director, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε έναν ακόμα ακριτικό προορισμό, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας για υποστήριξη σε κοινωνικές ομάδες, σε κάθε γωνιά της χώρας. Η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δημιούργησαν με μεράκι, υπερηφάνεια και αγάπη τρία νέα γήπεδα και δώρισαν αθλητικό εξοπλισμό, κατανοώντας πλήρως τη σημασία του αθλητισμού για τον τόπο και θέλοντας να δώσουμε σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη του. Ευχαριστούμε πολύ τις Διευθύντριες των σχολείων και τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, που διοργάνωσαν αυτή τη συγκινητική εκδήλωση. Ο αθλητισμός αποτελεί κομμάτι του DNA της bwin και η στήριξή στο έργο της Ένωσης και τον τοπικών κοινωνιών θα συνεχιστεί, προκειμένου να χτίζουμε γήπεδα και να γκρεμίζουμε τις διακρίσεις».

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Σήμερα, εδώ στην ακριτική Σαμοθράκη, δίνουμε βαρύτητα στα παιδιά. Με σύμμαχο την bwin αναβαθμίζουμε τους χώρους άθλησης, κάνοντάς τους πιο φιλικούς και πιο ασφαλείς. Θέτουμε βάσεις για ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους σε κάθε γωνιά της χώρας μας και ειδικότερα στις ακριτικές περιοχές και χαιρόμαστε που η bwin είναι συνοδοιπόρος μας στο όραμα αυτό».

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ευχαρίστησε την Ένωση «Μαζί για το παιδί» και την bwin, που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών των σχολείων. Μια ανάγκη που ικανοποιήθηκε μέσω συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών, μόλις έναν χρόνο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο και τη δέσμευσή του για νέες αθλητικές υποδομές, που θα φιλοξενήσουν την καθημερινή αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, τη γνωριμία τους με τα αθλήματα, την ενδυνάμωση της αγάπης τους για την άσκηση. Μια κοινή προτεραιότητα που ανέδειξε και αυτή τη φορά, μέσα από την ανακατασκευή των τριών γηπέδων και την διάθεση αθλητικού υλικού σε τέσσερις σχολικές μονάδες και δύο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, την αξία του έργου και την πολύτιμη προσφορά όλων όσοι κάνουν τη διαφορά. Η προσφορά αυτή αποτελεί οδηγό για τα επόμενα βήματα, προς το όφελος και την ευημερία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος του νησιού, Νικόλαος Γαλατούμος, ευχαρίστησε τη Ένωση «Μαζί για το παιδί» και την bwin, οι οποίοι συντέλεσαν καθοριστικά ώστε να υλοποιηθούν αυτά τα έργα, ενώ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Μπαντίκος, τόνισε ότι η συνεισφορά ιδιωτικών εταιρών και συνεργασιών, όπως της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και της bwin, είναι πολύ σημαντική στην αναβάθμιση των υποδομών και δίνουν στις σχολικές μονάδες την ευκαιρία να επιτελέσουν καλύτερα το έργο τους.

bwin-Σαμοθρακη-4


Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τους φορείς που έφεραν εις πέρας το έργο να παρακολουθούν τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι, να αθλούνται στα νέα γήπεδα που κατασκευάστηκαν γι' αυτά. Και τα δικά τους χαμόγελα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή, το κίνητρο γι' ακόμα περισσότερα έργα, σε κοινωνίες του τόπου μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η βραβευμένη - στα Corporate Affairs Excellence Awards - πολυετής συνεργασία μεταξύ της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του κορυφαίου στοιχηματικού brand συμπληρώνει τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν υλοποιηθεί δεκάδες έργα καθοριστικής σημασίας και έχουν υποστηριχθεί χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους. Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω πρωτοβουλία της bwin εντάσσεται στους Στόχους 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Περισσότερα για κοινωνικό αποτύπωμα της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: bwincares.gr.

bwin-Σαμοθρακη-5


21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης