Ενισχύει το Σύστημα Ελέγχου και Επιτήρησης των συνόρων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ενισχύει το Σύστημα Ελέγχου και Επιτήρησης των συνόρων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σε φάση υλοποίησης το φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών από την Space Hellas – Ολοκληρώθηκε ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός – Το έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού

sistima_sinoron
Με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων, και κατ’ επέκταση της ασφάλειας της χώρας μας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με τις σχετικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για το έργο : «Ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την ενίσχυση της εθνικής ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης εξωτερικών συνόρων» (29.313.169,72€).

Το έργο αφορά την προμήθεια εξοπλισμού, συνοδευόμενου από το αναγκαίο λογισμικό, το οποίο θα επιτρέπει να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες εργασίες από τις αστυνομικές Υπηρεσίες, κυρίως κατά τη διενέργεια διαβατηριακού ελέγχου, ενώ περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού σ’ όλα τα σημεία συνοριακής διέλευσης της χώρας.

Στο πλαίσιο επίσης του ίδιου έργου, εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος εξοπλισμός που θα επιτρέπει άμεση ενημέρωση και πρόσβαση των αρμοδίων αστυνομικών Υπηρεσιών, σε πληροφορίες που σχετίζονται με τη χορήγηση παράτασης του χρόνου βραχείας διαμονής, για τον έλεγχο του νόμιμου ή του παράνομου της διαμονής αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών. Επίσης και των αστυνομικών Υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την πρόληψη, την εξακρίβωση και τη διερεύνηση τρομοκρατικών εγκλημάτων ή άλλων σοβαρών αξιόποινων πράξεων.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τη διαμόρφωση Κέντρου Δεδομένων (Data Center) και εφεδρικού (DRS), κεντρικό ΙΤ εξοπλισμό (servers, switches, routers, firewalls), storage, περιφερειακό εξοπλισμό H/Y σταθεροί και φορητοί, λογισμικά εικονοποίησης βάσεων δεδομένων, σταθερά και κινητά συστήματα λήψης βιομετρικών δεδομένων, συστήματα αυτοεξυπηρέτησης (Self Service Systems), έξυπνες πύλες (e-Gates) και Automated Border Control Systems (ABCS).

Το φιλόδοξο project θα υλοποιήσει η εταιρεία Space Hellas, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Ασφάλειας, έχοντας στο ενεργητικό της μεγάλα έργα στη χώρα με άρτιες τεχνολογικές λύσεις.

Κλείσιμο
Η συνολική αξία της σύμβασης είναι 29.313.169,72€ συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων κρατήσεων, δαπανών και Φ.Π.Α.Ειδήσεις σήμερα:

Πολάκης: Δεν θα μου μάθει ιατρική ο Τσιόδρας – Πλεύρης: Εισηγηθήκατε προμήθεια επικίνδυνου φαρμάκου


Γιάννης Καλλιάνος: «Προσοχή στους ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο» - Ασθενείς βροχές στα βόρεια της Κρήτης


ΗΠΑ: Λείπουν από τις επίσημες στατιστικές πάνω από τους μισούς θανάτους λόγω αστυνομικής βίας το διάστημα 1980-2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης