Από την 1η Σεπτεμβρίου είχαν χαθεί τα ίχνη ενός ερασιτέχνη ψαρά που είχε πήγε για ψάρεμα με τη βάρκα του στην περιοχή Σαχάρα Νέας Καλλικράτειας Θερμαϊκού.
Μάλιστα για το περιστατικό ενημερώθηκαν και κινητοποιήθηκαν οι αρχές από τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέων Μουδανιών, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Κατερίνης και για την περιοχή απέπλευσαν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού, ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) και ένα αλιευτικό σκάφος.
Αλλά ο 62χρονος ερασιτέχνης αλιέας βγήκε σήμερα το πρωί στην παραλία της Βελίκας με τη μικρή του βάρκα, παρασυρόμενος μάλλον από τον αέρα ή και τα θαλάσσια ρεύματα, όντας καλά στην υγεία του, αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένος.
Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του λιμενικού αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Αγιάς για εξετάσεις.
Δείτε τι έγραψε σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς κ. Νίκος Ντάγκας:
Βγήκε σώος μετά από 5 ημέρες στην θάλασσα της Βελίκας.
Οι ψυχικές και σωματικές δυνάμεις που έχουμε είναι πολλές...
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.