Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στο δάσος της Πρίνας στο Λασίθι - Δόθηκε εντολή να «σηκωθεί» ελικόπτερο
Η φωτιά εξαιτίας των ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθεί και ελικόπτερο το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού
Μεγάλη φωτιάβρίσκεται σε εξέλιξη στο δάσος Πρίνας στο Λασίθι, με το πύρινο μέτωπο να παίρνει γρήγορα διαστάσεις. Στην κατάσβεση επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε και πυροσβεστικό ελικόπτερο. Παράλληλα στο σημείο βρίσκονται εθελοντές καθώς υδροφόρες του δήμου Ιεράπετρας.
Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής ΠΥ Κρήτης, οι δυνάμεις θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φλόγες κάνουν… στάχτη την δασική έκταση της περιοχής ενώ δεν απειλούνται κατοικίες. Μάλιστα ο καπνός γίνεται αντιληπτός μέχρι και την νήσο Χρυσή. Το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται προς τις τοπικές κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Πρίνας, Αγίου Νικολάου Κρήτης. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.