Κερατέα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια - Συμμετείχαν δυο ανήλικοι

Κερατέα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια - Συμμετείχαν δυο ανήλικοι

Στη σπείρα συμμετείχαν δυο ανήλικοι, 15 και 16 ετων, μια 28χρονη και μια 21χρονη - Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών στην Κερατέα, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ

klopi
Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις - κλοπές από σπίτια στην Κερατέα Αττικής, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες του Σαββάτου 26 Ιουνίου στην Κερατέα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερις ημεδαποί, δύο ανήλικα αγόρια 15 και 16 ετών και δύο γυναίκες 21 και 28 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία τουλάχιστον από τα μέσα του τρέχοντος μηνός, έχοντας μεθοδική δράση και διακριτούς ρόλους.

Τα μέλη επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 28χρονης, μετέβαιναν μεσημβρινές και βραδινές ώρες στην περιοχή της Κερατέας, αναζητώντας τις υποψήφιες οικίες προς διάρρηξη.

Ακολούθως οι ανήλικοι από κοινού με μια γυναίκα, εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες με διαρρηκτικά εργαλεία και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα. Η 21χρονη παρέμεινε σε κοντινή απόσταση σε ρόλο τσιλιαδόρου.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών στην Κερατέα, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο της συμμορίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι-σουγιάς, συσκευή αφαίρεσης αντικλεπτικού μαγνήτη ενδυμάτων και ρουχισμός που φορούσαν τα μέλη κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Ειδήσεις σήμερα:

Δεύτερο κύμα καύσωνα: Τους 41 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος - «Καμίνι» και η Αττική

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Το σχέδιο του 49χρονου για την «τέλεια αρπαγή» και πώς τελικά... ναυάγησε

Διευκολύνσεις εμβολιασμένων: Πώς θα λειτουργήσουν εστίαση, θέατρα, αθλητισμός από 1η Ιουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης