Ακόμα δεν είναι γνωστά τα αίτια του θανάτου της 68χρονης από την Πέλλα, η οποία έχασε τη ζωή της μια ημέρα μετά τον εμβολιασμό της με την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς της.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Ξυλουργίδη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναπάντητα ερωτήματα έχει ακόμα και το νοσοκομείο.
Ο δικηγόρος της οικογένειας συγκεκριμένα είπε: «Στις 4 Μαΐου εμβολιάστηκε, στις 5 έφυγε από τη ζωή. Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκαν συμπτώματα σκοτοδίνης, εμετού και σφιξίματος στο στέρνο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για 3-4 ώρες, όπου της έγιναν όλες οι εξετάσεις. Στη συνέχεια υποχώρησαν τα συμπτώματα και της έδωσαν εξιτήριο. Το ίδιο βράδυ τα συμπτώματα επανήλθαν, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αδύναμο σφυγμό και κατέληξε», είπε και πρόσθεσε: «το οξύμωρο είναι ότι έχει ζητηθεί και από το νοσοκομείο νεκροψία-νεκροτομή διότι και οι ίδιοι έχουν ερωτηματικά από το ποια αιτία έφυγε η γυναίκα. Πρέπει να βρούμε τις αιτίες θανάτου. Προφορικά καθησυχάστηκε η οικογένεια ότι είναι προσωρινές οι παρενέργειες και δεν θα επανέλθουν. Οι άνθρωποι της οικογένειας δεν επιρρίπτουν ευθύνες ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στο εμβόλιο. Τους ενδιαφέρει μόνο η αλήθεια. Αιτία θανάτου ακόμα δεν γνωρίζουμε, δεν υπέστη ανακοπή. Δεν υπάρχει σημείωμα με αιτία θανάτου».
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.