Ποιες μάσκες προφυλάσσουν καλύτερα από τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό
Ποιες μάσκες συνιστά και ποιες όχι ο διευθυντής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεόδωρος Βασιλακόπουλος - Τι πρέπει να κάνουμε με τις υφασμάτινες μάσκες
Υπάρχουν μάσκες «υψηλής προστασίας» που προτιμούν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες και που κρατούν το 95-99% των μικρών σωματιδίων, τη στιγμή που υπάρχουν και οι χειρουργικές μάσκες που συγκρατούν το 50%,ενώ οι υφασμάτινες όταν είναι στεγνές συγκρατούν μικρότερο ποσοστό, διευκρίνισε ο διευθυντής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Στις μάσκες που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να είμαστε πλήρως προστατευμένοι κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Τόνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ιατρικές μάσκες αυτές που έχουν φτιαχτεί για να προστατεύουν τον ασθενή και τον γιατρό είναι οι καταλληλότερες δυνατές».
«Είναι άλλο πράγμα η υφασμάτινη που αποτελείται από ένα ύφασμα μόνο και αν νοτίσει χάνει την αποτελεσματικότητά της κι άλλο η υφασμάτινη μάσκα που αποτελείται από τρία στρώματα διαφορετικά υφάσματα το καθένα, ώστε να έχουν διαφορετικές ιδιότητες που είναι πιο αποτελσματική. Αν έχω τη δυνατότητα να αγοράζω χειρουργικές ή ακόμα καλύτερα μάσκες υψηλής προστασίας ακόμα καλύτερα», σημείωσε.
Σε αντίθετη περίπτωση προέτρεψε οι πολίτες να έχουν 3-4 υφασμάτινες μάσκες να τις πλένουν και όταν νοτίζουν να αντικαθίστανται.
Παρακάλεσε μάλιστα να μην αγοράζουμε μάσκες με βαλβίδα: «Κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί αυτές τις μάσκες στον κορωνοϊό, είναι μάσκες επαγγελματικές για την σκόνη».
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο στην αρχή της πανδημίας υπήρχε έλλειψη χειρουργικών μασκών, αλλά πλέον υπάρχει μεγάλη παραγωγή.
Διευκρίνισε δε ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ο κόσμος στον τρόπο που χρησιμοποιεί τις μάσκες μιας χρήσης.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή