Συνολικά 70 ασυνόδευτα παιδιάθα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, όπως προέκυψε από τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Χρίστο Τερζίσκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, κατά την επικοινωνία, που έγινε με πρωτοβουλία της βουλγαρικής πλευράς, ο κ. Τερζίσκι δήλωσε την πρόθεση της Βουλγαρίας να υποδεχτεί επιπλέον 20 ασυνόδευτους πέραν των 50 για τους οποίους είχε δεσμευτεί.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τερζίσκι εξέφρασε την εκτίμησή του για την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης και τη συμπαράστασή του.
Τέλος, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας στο μεταναστευτικό ως κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, ενόψει της διαπραγμάτευσης για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.