Παναττική στάση εργασίας 8.00-11.00 π.μ. και συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας, διοργανώνει για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με αίτημα την άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) με αναδρομική ισχύ όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των Υγειονομικών, Προνοιακών και υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.
«Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν μπορεί υπάλληλοι των ίδιων επαγγελμάτων να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο», σημειώνει η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι έχει καταθέσει προτάσεις στην αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου, αλλά «η κατάθεση δεν σημαίνει και την ένταξη στα ΒΑΕ».
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.