Κορωνοϊός - Κομοτηνή: Δεύτερο κρούσμα σε συνοριοφύλακα που εκπαιδεύεται στην Σχολή Αστυφυλάκων
Ο νεαρός αστυνομικός απομονώθηκε σε ειδικό χώρο, αφού το Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν νοσηλεύει άτομα που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα
Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε Συνοριακό Φύλακα που εκπαιδεύεται μαζί με τους υπόλοιπους για να αναλάβουν υπηρεσία στα νησιά, εντοπίστηκε στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr.
Το πρώτο κρούσμα σε συνοριοφύλακα, που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφορούσε σε έναν από τους νεοπροσληφθέντες συνοριακούς φρουρούς, προκάλεσε άμεση κινητοποίηση, με τον ΕΟΔΥ να στέλνει συνεργεία τα οποία πήραν δείγματα από όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Το θετικό ήταν ότι όλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.
Ο προβληματισμός όμως έγινε έντονος όταν άλλος συνοριοφύλακας παρουσίασε ήπια συμπτώματα και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για Covid-19βγήκε θετικό.
Ο νεαρός αστυνομικός απομονώθηκε σε ειδικό χώρο, αφού το Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου υπήρξε σκέψη να μεταφερθεί, δεν νοσηλεύει άτομα που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα και που μπορούν να περάσουν την ασθένεια στο σπίτι τους. Έτσι υπάρχει επικοινωνία με τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ, ώστε να παρθούν και άλλα δείγματα, αλλά και την Πολιτική Προστασία για τη διαχείριση του περιστατικού.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.