Κάρα Ντελεβίν: Μια «διαφορετική» νεράιδα

Κάρα Ντελεβίν: Μια «διαφορετική» νεράιδα

Πρωταγωνιστεί στη νουάρ υπερπαραγωγή φαντασίας του Amazon Prime, «διδάσκει» πώς πρέπει να φοριούνται τα εσώρουχα της Ριάνα και ζει τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό μιας γυναίκας - Η Κάρα αγκαλιάζει -χωρίς να το κάνει θέμα- την πολύ προσωπική κανονικότητά της

spl931522_001
Η Κάρα Ντελεβίν έχει έναν μαστορικό τρόπο να ερεθίζει, χωρίς όμως να προκαλεί. Προ ημερών, λόγου χάρη, συμμετείχε -στην πραγματικότητα, πρωταγωνίστησε- στο fashion show για την παρουσίαση της νέας συλλογής εσωρούχων της Ριάνα Savage x Fenty, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Φυσικά και ήταν εκθαμβωτική, σαρωτική, σέξι, σχεδόν αποπλανητική στο catwalk. Αλλωστε η 27χρονη Βρετανή έχει συμπληρώσει προ πολλού τα ένσημά της ως it girl. Και ήξερε ακριβώς τι να κάνει, πώς να χορογραφήσει τον εαυτό της για να ικανοποιήσει την επιλογή της επιστήθιας φίλης της από τα Μπαρμπέιντος που κάνει δυναμικό μπάσιμο στον -προσοδοφόρο- κόσμο της μόδας. Ηξερε ακόμα τι να πει στους δημοσιογράφους για να γαργαλήσει τα χαμερπή ένστικτα του κοινού, χωρίς όμως να φανεί ούτε στιγμή φθηνή ή κυριευμένη από το κλισέ άγχος των διασημοτήτων να εκβιάσουν την προσοχή.
spl848480_001
Όπως τη γέννησε η μητέρα της για τις ανάγκες της καμπάνιας για σειρά κοσμημάτων του John Hardy
010_A7A12335_338
Στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την «Αννα Καρένινα» το 2012
GettyImages-516531638
Δέκα χρόνια μετά τη διάγνωση με κατάθλιψη έχει βρει τις ισορροπίες της σε έναν κόσμο που ακόμα αντιτίθεται στη διαφορετικότητα
Κλείσιμο
_Carnival-Row-Philo-Vignette
Η Ντελεβίν υποδύεται μια εκδιωγμένη νεράιδα στη σειρά επικής φαντασίας «Carnival Row» με συµπρωταγωνιστή τον Ορλάντο Μπλουµ
Οταν ρωτήθηκε, λοιπόν, στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης για τα πρώτα εσώρουχα που θυμάται τον εαυτό της να φορά, απάντησε ότι πιθανότατα είχαν πάνω τους ήρωες της Disney. Δήλωσε ακόμη αμήχανη γι’ αυτή την αποκάλυψη και φρόντισε να υπενθυμίσει ότι στην ενήλικη ζωή της τα εσώρουχα επέχουν μάλλον θέση πολυτέλειας, την οποία συνήθως προτιμά να μην απολαμβάνει. Λίγες ώρες νωρίτερα η Ντελεβίν είχε δώσει το «παρών» στον αγώνα της επίσης φίλης της Σερένα Γουίλιαμς στο US Open παρέα με τη σύντροφό της Ασλεϊ Μπένσον. Μπορεί τελικά να μην έφεραν γούρι στην Αμερικανίδα τενίστρια που ηττήθηκε από την Μπιάνκα Αντρέεσκου, ωστόσο υπενθύμισαν για μία ακόμα φορά τον απενοχοποιημένο, κανονικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη σχέση τους.
Τα φιλιά που αντάλλαξαν στις κερκίδες του σταδίου αποτυπώθηκαν σε φωτογραφικά στιγμιότυπα που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ποιος όμως θα τολμούσε να τις κατηγορήσει για προκλητικότητα ή για επαίσχυντη συμπεριφορά όταν δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να εξωτερικεύουν την αλήθεια τους;
Η βαφτισιμιά της Τζόαν Κόλινς και του Νίκολας Κόλριτζ, προέδρου του βρετανικού μιντιακού ομίλου Condé Nast, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της κατηγορώντας, αλλά ακόμα και κακοποιώντας τον εαυτό της για τη φύση του.

Πριν από δέκα χρόνια βρέθηκε σε οριακή υπαρξιακή περιδίνηση. Διαγνώστηκε με κατάθλιψη, σταμάτησε το σχολείο και αποφάσισε να παλέψει σαν άλλο θηρίο στο κλουβί με τα φαντάσματά της. Σε συνεντεύξεις της έχει παραδεχτεί ότι εκείνα τα σκοτεινά χρόνια είχε φτάσει στο σημείο να χτυπά το κεφάλι της σε κορμούς δέντρων, αφού δεν μπορούσε με τίποτα να κατανοήσει αυτό που πολλά χρόνια αργότερα κατονόμασε ως σεξουαλική ρευστότητα. Η δυσπραξία, ή αλλιώς το σύνδρομο του αδέξιου παιδιού με το οποίο είχε διαγνωστεί παιδιόθεν, μα κυρίως η απουσία της μητέρας της από τη ζωή της επιδείνωναν συντριπτικά την ψυχολογική κατάσταση του κοριτσιού με τη σχεδόν απόκοσμη ομορφιά. Η Πανδώρα Στίβενς υπήρξε αρχετυπικό it girl των λονδρέζικων κοσμικών κύκλων στα 70s και στα 80s. Ωστόσο η εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και οι συχνές περίοδοι αυτοεξορίας της σε ειδικά κέντρα αποτοξίνωσης στέρησαν από την Κάρα και τις αδελφές της Πόπι και Κλόε το μητρικό πρότυπο, την αγάπη και τη στοργή, τις παιδικές αναμνήσεις που όσα λεφτά κι αν έδινε ο ζάπλουτος πατέρας τους δεν μπορούσε να τους αγοράσει.

Μία δεκαετία μετά από εκείνο το κομβικό, όπως αποδείχτηκε, καταθλιπτικό επεισόδιο η Κάρα Ντελεβίν δεν είναι άλλος άνθρωπος. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, το κορίτσι εκείνο που γαλουχήθηκε σαν πριγκίπισσα σε έναν αφόρητα ροζ κόσμο τον οποίο κηλίδωναν τα ακατανόητα τότε εσωτερικά κελεύσματά της, μόνο που πια έχει αποφασίσει να κηρύξει ανακωχή με τον εαυτό της. Μπορεί στη διαδρομή για να φτάσει στην ισορροπία που φαίνεται να έχει κατακτήσει να σκανδάλισε πολλάκις με τις δηλώσεις της, όπως την περίοδο που διακήρυττε ότι της αρέσουν οι άνθρωποι που παρουσιάζονται σεμνότυφοι αλλά όταν συνευρίσκεσαι ερωτικά μαζί τους μεταμορφώνονται σε ζώα, ή να πέρασε από συμπληγάδες στα επαγγελματικά της -η ίδια έχει κατηγορήσει τον Χάρβι Γουάινστιν ότι της πρότεινε να συμμετάσχει σε σεξουαλικό τρίγωνο-, όμως η Ντελεβίν μοιάζει πια σίγουρη για τον εαυτό και τις επιλογές της, που πόρρω απέχουν από τα θέσφατα της πατριαρχίας και της ετεροκανονικότητας.
spl1185465_001
Με την Κέιτ Μος για τη διαφημιστική καμπάνια της Mango
GettyImages-919594308
Η οικογένεια Ντελεβίν: Η Κλόε, η Κάρα, η μαμά Πανδώρα, η γιαγιά Τζέιν Σέφιλντ, ο πατέρας Τσαρλς Ντελεβίν, η Πόπι
000_19Y927
Η πολυσυζητημένη εμφάνισή της με ανδρόγυνο look στον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας
SPL5114167_004
Το στιγμιότυπο από τις κερκίδες του US Open που έκανε τον γύρο του κόσμου
000_DV1736140
GettyImages-807453760
Αγαπημένη μούσα των εμβληματικών σχεδιαστών
GettyImages-459794592
Η Κάρα παρουσίασε τη συλλογή εσωρούχων της Ριάνα στη Νέα Υόρκη
GettyImages-161717916
Με την επίσης αντισυμβατική Μάιλι Σάιρους
Καθοριστική είναι το δίχως άλλο η σχέση της με τη συνάδελφό της ηθοποιό Ασλεϊ Μπένσον, η οποία ήδη διαρκεί κάτι περισσότερο από έναν χρόνο. «Είναι ένας από τους ανθρώπους που με βοηθούν να αγαπήσω τον εαυτό μου τώρα που το χρειάζομαι περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή. Μου έδειξε τι είναι η αληθινή αγάπη και πώς να την αποδεχτώ, κάτι που ήταν πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο είχα φανταστεί», έλεγε πριν από λίγους μήνες η Ντελεβίν από το βήμα του ετήσιου gala της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Trevor που ασχολείται με τη στήριξη LGBTQI+ εφήβων και την αποτροπή των αυτοκτονιών, του bullying και της απομόνωσής τους.

Η καλή συγκυρία στην ιδιωτική ζωή της φαίνεται ότι συμπίπτει περίφημα και με την καριέρα της ως ηθοποιού, η οποία όχι απλώς έχει μπει στις ράγες, αλλά και κυλά σαν ιαπωνικό μαγνητικό τρένο. Η Ντελεβίν υποδύεται μια εκδιωγμένη νεράιδα στο «Carnival Row», τη νέα πολυδάπανη -ποιος ο λόγος να κάνει τσιγκουνιές ο Τζεφ Μπέζος ή αλλιώς ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο;- σειρά επικής φαντασίας του Amazon Prime, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Ορλάντο Μπλουμ. Πολλοί μπορεί να θεωρούν το εν λόγω σίριαλ, που παρεμπιπτόντως έλαβε ήδη το πράσινο φως και για δεύτερη σεζόν, ως ένα χλιαρό και άνευρο αντι-«Games of Thrones» με βικτωριανά κοστούμια (η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας), όμως για την Ντελεβίν είναι ένας ακόμη τρόπος να εκπέμψει μηνύματα προς τους συμπολίτες της για την πατριαρχία, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία. Οχι για να συνταχθεί με τους σύγχρονους σταυροφόρους της πολιτικής ορθότητας.
Αλλά μάλλον για να υπενθυμίσει την υποκρισία τους. Αυτό, άλλωστε, δεν κάνει και με την ίδια τη ζωή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ