4 Hands Dinner στο Kensho

4 Hands Dinner στο Kensho

Ο Νίκος Κωνσταντίνου, executive chef του ultra-chic «Kensho Hotel» στη Μύκονο, υποδέχτηκε τον Γιάννη Σκοτίδα, executive chef του εστιατορίου μοντέρνας ελληνικής κουζίνας «Mazi» στο Λονδίνο και του νεοαφιχθέντος ελληνικού bistro «Suzi Tros» -επίσης στο Λονδίνο-, για να ετοιμάσουν δύο αξέχαστα δείπνα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
4 Hands Dinner στο Kensho
Το luxury resort στον Ορνό της Μυκόνου άνοιξε τις πόρτες του το 2016, ξεχωρίζοντας για την αισθητική και το ολοκληρωμένο σύνολο των πολυτελών παροχών του. Με βασικό μοτίβο τη γαλήνη του κυκλαδίτικου τοπίου, αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία ζεν φιλοξενίας στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η προσεγμένη γαστρονομική προσέγγιση του Νίκου Κωνσταντίνου, ο οποίος φέτος ανέλαβε χρέη executive chef. Το βασικό μενού του εστιατορίου είναι εμπνευσμένο από το παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι εμπλουτισμένο με έντονες νότες από τη διεθνή κουζίνα.

4 Hands Dinner στο Kensho
4 Hands Dinner στο Kensho

Δείπνο αξιώσεων

Τα δείπνα που ετοίμασε ο Νίκος Κωνσταντίνου σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Σκοτίδα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο «Kensho» ήταν αντιπροσωπευτικό του ταμπεραμέντου τους, ενώ το μενού 11 σταδίων που παρουσίασαν συνδύασε αρμονικά το οικείο και πιο «γήινο» ελληνικό στοιχείο με τη λατινοαμερικάνικη αψάδα και τις ασιατικές τεχνικές. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε στο πλαίσιο του event είχαν σωστή ροή, καθαρό γευστικό χαρακτήρα, ισορροπίες και εντάσεις, τρίπτυχο που εγγυάται την επιτυχία τέτοιου τύπου εκδηλώσεων, πόσο μάλλον όταν απευθύνονται σε ένα απαιτητικό κοινό. Οι σεφ μίλησαν στο «Gala» για το προσωπικό μαγειρικό τους στίγμα που αποτύπωσαν στο μενού αλλά και στα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζονται, καθώς και για το πώς ένας μάγειρας μπορεί να αντεπεξέλθει σε δεδομένα υψηλών προδιαγραφών.

4 Hands Dinner στο Kensho

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος, executive pasty chef του «Kensho», ανέλαβε τον γλυκό επίλογο των δείπνων

4 Hands Dinner στο Kensho

Νίκος Κωνσταντίνου
Πανταχου παρον το ελληνικό στοιχείο

O νέος executive chef του «Kensho» μετρά στον χώρο της εστίασης 25 και πλέον χρόνια προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εστιατόρια εντός και εκτός Ελλάδας. «Τη μεγαλύτερη επιρροή στην επαγγελματική μου πορεία την έχει ασκήσει ο πατέρας μου, ο οποίος ήταν τεχνολόγος τυποποίησης κρεάτων. Από εκείνον έμαθα να διατηρώ αδιαπραγμάτευτη την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιώ. Δεν εξειδικεύομαι σε συγκεκριμένο είδος κουζίνας, γι’ αυτό και ελίσσομαι στον χαρακτήρα των πιάτων που προτείνουμε στο εστιατόριο του “Kensho”, προκειμένου να καλύψουμε και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Βέβαια, ομολογώ ότι έχω μια αδυναμία στη Nikkei κουζίνα με στοιχεία της οποίας μπολιάζω τα πιάτα μας. Ομως, επειδή προφανώς και πρέπει να στηρίζουμε τον τόπο μας, δουλεύω και ελληνικά προϊόντα τα οποία προσαρμόζω στις συνταγές μας. Ψάχνω συνεχώς για νέα υλικά από κουζίνες του κόσμου για να αποδώσω στο έπακρο τις γεύσεις των υλικών που χρησιμοποιώ. Είναι πολύ δυνατή πρόκληση για έναν μάγειρα να μπορεί να ελίσσεται παρουσιάζοντας το ίδιο αποτελεσματικά την κουζίνα που κάθε φορά εκπροσωπεί και για εμάς τα δύο αυτά δείπνα που διοργανώσαμε ήταν ουσιαστικά μια παρουσίαση της δυναμικής της ομάδας της κουζίνας. Η συνεργασία με τον Γιάννη Σκοτίδα ήταν άψογη γιατί πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο μάγειρα που έχει πολλά να δώσει και ήταν κάτι παραπάνω από χαρά μας που δουλέψαμε μαζί. Το “Mazi” δεν είναι τυχαία ένα από τα καλύτερα εστιατόρια μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στο Λονδίνο».

Κλείσιμο
4 Hands Dinner στο Kensho

Οι σεφ Νίκος Κωνσταντίνου και Γιάννης Σκοτίδας παρουσίασαν πιάτα με μεσογειακές, λατινοαμερικάνικες και ασιατικές επιρροές

4 Hands Dinner στο Kensho

Γιάννης Σκοτίδας
«Mazi» και στο Αμπου Ντάμπι

Μόλις 29 ετών, αλλά συγκροτημένος και χαμηλών τόνων μάγειρας, γι’ αυτό και η χημεία του στην κουζίνα με τον Νίκο Κωνσταντινίδη που λειτουργεί με την ίδια φιλοσοφία ήταν εμφανής. «Ταξιδεύω πολύ γιατί η γνωριμία με τις κουζίνες του κόσμου και τις εκάστοτε γαστρονομικές τάσεις είναι πολύ σημαντικές για έναν μάγειρα που θέλει να είναι καλά ενημερωμένος. Αυτό που παρατηρώ τα τελευταία χρόνια είναι η σταδιακή υπεροχή της comfort και πιο casual κουζίνας έναντι του fine dining. Στο “Mazi” δίνουμε την εικόνα της απλότητας της ελληνικής κουζίνας στη μοντέρνα της εκδοχή και η ανταπόκριση των επισκεπτών μας είναι απίστευτη. Αυτό βέβαια είναι κάτι που όλη η ομάδα έχτισε με τα χρόνια και τη δουλειά που γίνεται επιβεβαιώνουν οι κριτικές από έγκριτα μέσα και η απόφασή μας να στήσουμε ένα ακόμα “Mazi” στο Αμπου Ντάμπι. Πρόσφατα, η Χριστίνα Μουράτογλου με τον Adrien Carre (ιδιοκτήτες του εστιατορίου) άνοιξαν και το “Suzi Tros”, ένα ελληνικό μπιστρό με κουζίνα εμπνευσμένη από τα 60s (εξ ου και το ατακαδόρικο όνομα), το οποίο ο κόσμος έχει ήδη αγκαλιάσει. Εχουμε δέσει ως ομάδα και σκοπός μας είναι να μυήσουμε τον κόσμο στην κουλτούρα της ελληνικής κουζίνας που πραγματικά έχει πολλά να πει».

4 Hands Dinner στο Kensho
4 Hands Dinner στο Kensho
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις