Karolina Kurkova: Το σούπερ μόντελ παραδίδει μαθήματα ευζωίας

Karolina Kurkova: Το σούπερ μόντελ παραδίδει μαθήματα ευζωίας

Το ξανθό μοντέλο που ξεκίνησε από τη μικρή τσεχική πόλη Ντετσίν για να κατακτήσει το σύμπαν της μόδας, στα 39 χρόνια της σήμερα, παραμένει μια καλλονή και δραστήρια επαγγελματίας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kurkova-art
Το ψιλόλιγνο ξανθό κορίτσι με τα φίνα χαρακτηριστικά και το δυναμικό παρουσιαστικό είναι από τα ελάχιστα μοντέλα που διατηρούν τη γοητεία τους συμφιλιωμένα με τον χρόνο που περνάει από πάνω τους. Το επιβεβαίωσε ξανά πρόσφατα, όταν η έκδοση της «Vogue» στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Τσεχία, την επέλεξε για το εξώφυλλο Ιουνίου με τίτλο «Super Boss - Το κορίτσι του wellbeing και τα μαθήματα ομορφιάς και μακροζωίας».
kurkova__2_
Πρέσβειρα του 39ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κάρλοβι Βάρι (2004)
kurkova__3_
Στους δρόμους του Βερολίνου (2019)

Η Καρολίνα Κούρκοβα εκπροσωπεί σήμερα τη γυναίκα που έζησε το αμερικανικό όνειρο σε όλο του το μεγαλείο, είδε τον κόσμο της να αλλάζει θεαματικά, μπήκε από το ξεκίνημα της καριέρας της στη λίστα του «Forbes» με τα πλουσιότερα μοντέλα παγκοσμίως (η περιουσία της σήμερα ανέρχεται σε πάνω από 15 εκατ. δολάρια) και αποχαιρετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής της παραμένοντας υγιής και καλλονή - διακηρύσσοντας, μάλιστα, ότι το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται στον ποιοτικό τρόπο ζωής και θεωρώντας την ευτυχισμένη προσωπική ζωή απαραίτητο συστατικό της.
Κλείσιμο
kurkova__4_
Στην πασαρέλα για το σόου υψηλής ραπτικής του Christian Dior (2005)
kurkova__5_
Ανοιξιάτικη επίδειξη του οίκου Max Mara (2001)

Ζώντας η ίδια μια αρμονική οικογενειακή ζωή, με τον Αμερικανό ηθοποιό και παραγωγό σύζυγό της Αρτσι Ντρούρι έχουν αποκτήσει δύο αγόρια, τον 13χρονο Τόμπιν Τζακ και τον 7χρονο Νόα Λι, αλλά και τη 2χρονη Λούνα Γκρέις, που η αφοσιωμένη μητέρα, όπως δηλώνει η Κούρκοβα, έφερε στον κόσμο το 2021, σε ηλικία 37 χρόνων.

Η εντυπωσιακή Τσέχα δεν επέτρεψε ποτέ φραγμούς στα όνειρά της. Κόρη μπασκετμπολίστα, ακολούθησε τις φιλοδοξίες της μητέρας της, η οποία όταν πλέον είχε χωρίσει και η Καρολίνα ήταν 15 ετών έστειλε φωτογραφίες της κόρης σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Στο πρόσωπο και τις τέλειες αναλογίες της οι ατζέντηδες αναγνώρισαν τη νέα μούσα τους. Λίγους μήνες αργότερα, το εκκολαπτόμενο μοντέλο μετακόμισε στην πόλη της μόδας, το Μιλάνο, υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με τον οίκο Prada -υπήρξε μάλιστα προσωπική επιλογή της Μιούτσια Πράντα- και έγινε το νεαρότερο κορίτσι που φιγούραρε ποτέ στο εξώφυλλο της αμερικανικής «Vogue».
kurkova__7_
Με τον ηθοποιό και παραγωγό σύζυγό της Αρτσι Ντρούρι έχουν αποκτήσει τρία παιδιά
kurkova__6_
Προβάροντας το Star of Victoria Bra στα παρασκήνια (2002)

Σύντομα μεταμορφώθηκε και σε έναν από τους πιο περιζήτητους «άγγελους» της Victoria’s Secret. Οίκοι και σχεδιαστές όπως οι Carolina Herrera, Yves Saint Laurent, Raph Lauren, Vera Wang, Stella McCartney, Christian Dior, Louis Vuitton, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Alberta Ferretti ή Karl Lagerfeld υποκλίνονται στα ψιλόλιγνα πόδια της και η ίδια μετατρέπεται στο πουλέν της εξαιρετικά επιλεκτικής Aννα Γουίντουρ, η οποία μόλις έχει ανακαλύψει τη δεύτερη γενιά των super models.

«Δεν ήταν απόμακρη», σχολίασε πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξή της για τη Γουίντουρ. «Με προστάτεψε κάτω από τη φτερούγα της. Περνούσα πολύ χρόνο στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη μαζί με τα παιδιά της, με τα οποία ήμασταν συνομήλικοι. Με τα χρόνια έγινα φίλη της οικογένειάς της». Οσο για τη φρενήρη πορεία της προς την επιτυχία και τη δημοσιότητα που γνώρισε: «Δεν ήμουν Αμερικανίδα, δεν πρωταγωνιστούσα σε κάποια ταινία, δεν έβγαινα με κανέναν ροκ σταρ. Δεν έχω ιδέα πώς έγινα τόσο διάσημη και γιατί, αλλά είμαι τόσο ευγνώμων απέναντι στο σύμπαν και για το πώς μου φέρθηκε η ζωή».
kurkova__10_
Με τον Κριστιάν Λουμπουτέν στο Μαϊάμι (2022)

Σήμερα, στα 39 της χρόνια, η Καρολίνα Κούρκοβα που δεν εγκατέλειψε ποτέ τον χώρο της μόδας, τους κοινωνικούς κύκλους, στους οποίους είναι ιδιαίτερα αγαπητή και το όραμα της δημιουργίας, εξακολουθεί να εργάζεται ως μοντέλο. Παράλληλα αποδεικνύεται υπερταλαντούχα και στις επιχειρήσεις, ως ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του Gryph & IvyRose, ενός brand εναλλακτικών προϊόντων ευεξίας και καλλυντικών για μητέρες και παιδιά.

Επίσης σχεδιάζει ρούχα για το fashion brand AboutYou, μια γνώριμη ασχολία αφού στο παρελθόν είχε ετοιμάσει μια συλλογή και για τον οίκο Bottega Veneta. Κυρίως, φροντίζει να παραμένει δραστήρια με ασχολίες που έχουν ουσία. «Εμείς οι γυναίκες οφείλουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να είμαστε ευτυχισμένες. Οταν είμαστε εμείς καλά, είναι και τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας», συνηθίζει να λέει. Γνωστή για τις κοινωνικές της ευαισθησίες και την ανθρωπιστική της δράση, η Κούρκοβα στηρίζει ποικιλοτρόπως τη γυναικεία ενδυνάμωση συνεισφέροντας σε οργανώσεις που βοηθούν γυναίκες να πατήσουν πιο γερά στα πόδια τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, αλλά και οργανισμούς που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών.
kurkova__8_
Ποζάροντας για τη Victoria's Secret σε ηλικία 17 χρόνων (2000)
kurkova__9_
Με τον μικρότερο γιο της, Νόα Λι

Το «χρυσό κορίτσι» της μόδας που μετρά 51 εξώφυλλα σε διάφορες «Vogue» του κόσμου και κατέκτησε τον τίτλο «Μοντέλο της χρονιάς» στα Vogue Fashion Awards το 2002, εκτός από αδιαμφισβήτητη ομορφιά διαθέτει και προσωπικότητα που τη βοήθησε να υπερπηδήσει ακόμη και τις αρκετά ατυχείς στιγμές της καριέρας της. Οπως όταν σκόνταψε και σωριάστηκε στο catwalk του σόου για τον οίκο Versace.

Ή το 2006, όταν ως «άγγελος» της Victoria’s Secret εμφανίστηκε στην πασαρέλα παρουσιάζοντας το αξίας 6,5 εκατ. δολαρίων σουτιέν «Hearts On Fire», διακοσμημένο με 2.000 διαμάντια 800 καρατίων, αλλά λόγω ενός σχεδιαστικού ελαττώματος στο δεξί παπούτσι της αναγκάστηκε να συνεχίσει να περπατά μόνο με το ένα - και μάλιστα με χάρη. Το βίντεο με το συγκεκριμένο στιγμιότυπο είχε εκατοντάδες χιλιάδες προβολές και θεωρήθηκε «θρυλική στιγμή» για τον οίκο, συμβάλλοντας στην περαιτέρω δημοφιλία της Τσέχας καλλονής που δοκίμασε τις ικανότητές της ακόμα και στη μεγάλη οθόνη.

Ακούραστη, δυναμική και αγέραστη, η Κούρκοβα έχει τον τρόπο να παραμένει στην επικαιρότητα χωρίς τις υπερβολές των εθισμένων στη δημοσιότητα σελέμπριτι. Αλλωστε έχει χορτάσει από λάμψη, δόξα και αναγνώριση. Σε ηλικία 24 ετών, το τηλεοπτικό κοινό του Ε! Entertainment την έχρισε «Πιο σέξι γυναίκα του πλανήτη», με αντιπάλους μάλιστα σούπερ σταρ της σόουμπιζ, όπως οι Αντζελίνα Τζολί, Σκάρλετ Γιόχανσον, Ζιζέλ, Χάιντι Κλουμ και Αντριάνα Λίμα. Σήμερα εξακολουθεί να κερδίζει θέσεις στα εξώφυλλα ως επιτυχημένη επαγγελματίας της μόδας και γκουρού της ευζωίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK