Next Top Models: Οι «μούσες» της νέας εποχής

Next Top Models: Οι «μούσες» της νέας εποχής

Αυτά είναι τα νέα αγαπημένα μοντέλα των σχεδιαστών μόδας, που έρχονται να αναθεωρήσουν τα... ιερά και τα όσια και να «μπολιάσουν» diversity τα catwalks και τις καμπάνιες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
top-models0
Εχουμε λιώσει τακούνια κι έχουμε κοντέψει να πάθουμε δερματικό έγκαυμα από τα φλας -όχι εμείς δηλαδή, αλλά γενιές και γενιές μοντέλων- για να ξεκολλήσουμε τον νου μας από την «τέλεια ομορφιά» των διαστάσεων 90-60-90 (στήθος, μέση, περιφέρεια), του εκτυφλωτικού ξανθού, της κλισέ αναπαράστασης της γυναίκας από τη βιομηχανία της μόδας.

Οι κόποι φαίνεται πως έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Η διαφορετικότητα έχει γίνει η νέα αγαπημένη λέξη των παροικούντων την Ιερουσαλήμ της μόδας, ενώ πλέον τα μοντέλα δεν αντιμετωπίζονται -ως επί το πλείστον- σαν κρεμάστρες δειγματισμού haute couture ιματίων. Φυσικά και ο δρόμος είναι μακρύς και μάλλον κακοτράχαλος. Ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψη τη βράβευση της Μπέλα Χαντίντ ως Μοντέλου της Χρονιάς για το 2022 από τα βρετανικά Fashion Awards. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ακόμα συναδέλφισσές της που μπορεί να μην είναι ακραία διαφορετικές ή παρεκκλίνουσες του mainstream, αλλά από την άλλη υπάρχουν ως εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
top-models__11_
Λίλα Μος: Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά
top-models__1_
Στάινμπεργκ: Από τη Ρωσία με αγάπη

Κλείσιμο
Οπως η περσινή κάτοχος του τίτλου Μοντέλο της Χρονιάς, η Ρωσίδα Σοφία Στάινμπεργκ, γνωστή κατά κύριο λόγο μόνο με το επώνυμό της. Ντεμπούταρε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το 2018 σε ηλικία μόλις 16 ετών, περπατώντας για τους οίκους Prada, Givenchy και Louis Vuitton και σκανδαλίζοντας τα χρηστά ήθη λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Προφανώς οι καιροί είχαν αλλάξει από την εποχή που η Κέιτ Μος έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός στα 14 της. Γι’ αυτό και μάλλον ξεπέρασε τις όποιες αναστολές είχε όταν άκουσε την κόρη της Λίλα να ζητά την άδειά της στα 16 της χρόνια για να ιχνηλατήσει στα βήματα της μητέρας της. Ξεκίνησε ως μοντέλο σε beauty καμπάνια του Marc Jacobs, ενώ έκανε τα πρώτα της βήματα στην πασαρέλα για τον οίκο Miu Miu στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το φθινόπωρο του 2021. Φυσικά εκπροσωπείται από το πρακτορείο της μητέρας της, η οποία ως άλλη Κρις Τζένερ δηλώνει πλέον περήφανη momager.
top-models__10_
Μπάρμπαρα Βαλέντε: Συνεχίζοντας την ένδοξη παράδοση των Βραζιλιάνων
top-models__9_
Γκρέτα Χόφερ: Το κορίτσι από το Ινσμπρουκ

Για τη Βραζιλιάνα Μπάρμπαρα Βαλέντε το μόντελινγκ ήταν επίσης ζήτημα γονιδίων. Οχι οικογενειακών αλλά φυλετικών, αν λάβει κανείς υπόψη τη δυσθεώρητη καριέρα που έχουν διαγράψει στον κόσμο της μόδας στρατιές από συμπατριώτισσές της. Η ίδια δεν φανταζόταν ποτέ τον εαυτό της μοντέλο. Αντιθέτως, ήταν βέβαιη ότι θα ασχολούνταν με τις πολεμικές τέχνες που της δίδασκε ο πατέρας της. Η ζωή και η Bottega Veneta, της οποίας υπήρξε μούσα, τα έφεραν αλλιώς. Στο μεροκάματο της ανωτάτης μοντελικής εδώ και επτά χρόνια, η Βαλέντε θεωρείται διαρκώς ανερχόμενη αξία στη μόδα. Μάρτυς μας οι δέκα καμπάνιες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει: από Mugler μέχρι Fendi.
top-models__8_
Αντούτ Ακέτς: Η Νοτιοσουδανή που λάτρεψε Ο Saint Laurent
top-models__7_
Γιαν μπαϊμπούν: Η απάντηση στο diversity

Νεότερη και συνεπώς ακόμα πιο «καυτή» είναι η Αυστριακή Γκρέτα Χόφερ. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο για εκείνη αν στα 17 της δεν είχε αποφασίσει να κόψει κοντά τα μαλλιά της. Η Χόφερ είναι η γυναίκα που αποκλείεται να μην εντυπώθηκε σε όσους παρακολούθησαν το πρόσφατο σόου του Dior στο Παρίσι. Αγαπημένη άλλου εμβληματικού γαλλικού οίκου, συγκεκριμένα του Saint Laurent, είναι η Αντούτ Ακέτς. Γεννημένη στο Νότιο Σουδάν, μεγαλωμένη αρχικά στην Κένυα και κατόπιν στην Αυστραλία όπου έφτασε με τη μητέρα της ως πρόσφυγας, η 23χρονη αναδείχτηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές Μοντέλο της Χρονιάς από το Models.com και φυσικά ήταν κι αυτή ανάμεσα στα μοντέλα που επέλεξε το περιοδικό «W» για την 50ή επέτειό του.
top-models__6_
Μπλεσνια Minερ: Από την Αγκόλα στο catwalk του Valentino
top-models__5_
Λόλι Μπάχια: Αυτό είναι το πρόσωπο του μόντελινγκ τώρα

Τις καυκάσιες προδιαγραφές στη μόδα έκανε τους σχεδιαστές να αναθεωρήσουν η Ταϊλανδή Γιαν Μπαϊμπούν. Ξεκίνησε το 2020 με πασαρέλα για τον οίκο Burberry κι έγινε το απόλυτο θέμα συζήτησης όταν ένα χρόνο μετά επελέγη για το ρόστερ των επιδείξεων της Chanel. Για τον ίδιο οίκο περπάτησε πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι η Μπλέσνια Μίνερ. Η καλλονή από την Αγκόλα βάζει το δικό της λιθαράκι για το diversity από το 2017, όταν μοιράστηκε την ίδια πασαρέλα με την Κρίστι Τέρλιγκτον για σόου του Valentino. Αν βέβαια το 2023 είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν της Λόλι Μπάχια. Φυσικά τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει λάθος σε μια καριέρα που ξεκίνησε μόλις το 2021 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού με επιδείξεις για Fendi, Alaia και Valentino.
top-models__4_
Τζόρτζια Πάλμερ: Το πιο εξωφυλλικό πρόσωπο του γυναικείου Τύπου
top-models__2_
Κουάνα Τσάσινγκορς: Η ιθαγενής Αμερικανή που αποθεώθηκε στο MET Gala
top-models__3_
Λούσι Ρόσικ: Πώς ήταν η μόδα πριν από το Instagram

Σταθερά περιζήτητη είναι και η Βρετανή Τζόρτζια Πάλμερ, η οποία αλλάζει τα εξώφυλλα των πιο βαρύτιμων περιοδικών τίτλων σαν τα πουκάμισα και πρακτορεύεται από την Κέιτ Μος. Από την άλλη άκρη της Γης, συγκεκριμένα από τη Νέα Ζηλανδία, έρχεται ένα νέο ακόμα υπερόπλο του παγκόσμιου μόντελινγκ. Η Λούσι Ρόσικ, η οποία σε πολλούς θυμίζει τις παλιές, αγνές, προ-ινσταγκραμικές εποχές του μόντελινγκ.

Φυσικά, καμία λίστα με νέα, πολλά υποσχόμενα και περιζήτητα μοντέλα δεν θα μπορούσε να είναι πλήρης χωρίς την Κουάνα Τσάσινγκορς. Ή αλλιώς την ιθαγενή Αμερικάνα που με μία από τις πρώτες εμφανίσεις της (βλ. περσινό MET Gala) κατάφερε να γίνει το απόλυτο θέμα συζήτησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Σβεν Μαρί κατά Βέλγων δικαστών - «Τρόπαιο η Καϊλή, έκαναν... Ευαγγέλιο τα λόγια του Παντσέρι»

Τραγωδία με το νεκρό κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη: «Δεν τους νοιάζει η ζωή των μαύρων» - Κραυγή της μάνας για τον θάνατό της

Δίκη Πισπιρίγκου: Απίστευτοι διάλογοι με Δασκαλάκη - «Ήθελε το σπέρμα μου για να κάνει μάγια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ