Δίκη Πισπιρίγκου: Απίστευτοι διάλογοι με Δασκαλάκη - «Ήθελε το σπέρμα μου για να κάνει μάγια»

Δίκη Πισπιρίγκου: Απίστευτοι διάλογοι με Δασκαλάκη - «Ήθελε το σπέρμα μου για να κάνει μάγια»

Σε κλοιό αστυνομικών η κατηγορούμενη, φώναζε «δώστε του χάπια για να θυμηθεί» - Ξέσπασε σε κλάματα ο Δασκαλάκης - Καταιγισμός ερωτήσεων από Κούγια

daskalakis_dikastirio_pispirigkoy_arthro
Μετά από τρεις μέρες καταιγισμού ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο της Ρούλα Πισπιρίγκου, ξέσπασε σε κλάματα ο Μάνος Δασκαλάκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζεται η υπόθεση για τη δολοφονία της κόρης του, Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη κατηγορουμένη, η οποία βρισκόταν σε κλοιό αστυνομικών, αντέδρασε λέγοντας «δώστε του χάπια να θυμηθεί», όταν ο εν διαστάσει σύζυγος, Μάνος Δασκαλάκης, απαντούσε στο συνήγορο της ότι δεν θυμάται κάποια συγκεκριμένα γεγονότα.

Οι χαρτορίχτρες

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατά την κατάθεσή του, αναφέρθηκε σε μηνύματα της κατηγορούμενης με φίλη της, τονίζοντας: «Υπάρχουν μηνύματα με την πιο επιστήθια φίλη της, που συνομιλεί με χαρτορίχτρες και ζητά τα λεφτά της πίσω γιατί εγώ έφυγα από το σπίτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανε».

Ακόμη ανέφερε: «Υπάρχουν μηνύματα με την ίδια φίλη... ντρέπομαι ειλικρινά ακόμα και να το πω... 5.2.2022, ενώ έχει φύγει το παιδί που η χαρτορίχτρα της έχει πει ένα τρόπο, φαίνεται από τα μηνύματα, τον τρόπο που επιχειρεί, ενώ εγώ τη στηρίζω με όλη μου τη δύναμη γιατί δεν ήθελε να τα πιστέψω, ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μαγιά. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της».

«Έχει σπουδάσει νοσηλευτική»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει επιλέξει τη στάση της απόλυτης άρνησης και ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκη, ξεκαθάρισε ότι «ο ισχυρισμός είναι πως ότι συνέβη οφείλεται σε παθολογικά αίτια» και με αλλεπάλληλες ερωτήσεις επιχείρησε να αποδομήσει την κατηγορία, εντοπίζοντας, κατά τον ίδιο, κενά και αντιφάσεις.

Πάντως, ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για «απλούστευση της κατηγορίας» σημειώνοντας ότι η εντολέας του δεν είχε τις ειδικές γνώσεις να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα». «Έχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο» ήταν το σχόλιο του Μάνου Δασκαλάκης με τον Αλέξη Κούγια να αναρωτιέται: «Διδάσκουν πως να προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο και να μην σας αποκαλύψουν;» και η πρόεδρος συμπληρώνει: «Αν διδάσκονται αυτά στις Σχολές πρέπει να τις κλείσουμε».

Κλείσιμο
Δεν παρέλειψε ο Αλέξης Κούγιας να επιδιώξει να αναδείξει ότι το επεισόδιο στο Καραμανδάνειο, που προκάλεσε την παραπληγία στην Τζωρτζίνα, ήταν όμοιο με μεταγενέστερο στο Ωνάσειο νοσοκομείο, στο οποίο δεν ήταν στο πλευρό της η κατηγορούμενη, ενώ επικαλέστηκε σχετικές αναφορές του μάρτυρα.

Πάντως, όταν ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε πως δεν επρόκειτο για «όμοιο επεισόδιο», ο συνήγορος της κατηγορούμενης αντέδρασε λέγοντας: «Σας έχουν δασκαλέψει».

Μάρτυρας: Δεν έχω δασκαλευτεί από κανέναν

Αλέξης Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεση;

Μάρτυρας: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση…

Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί…

Αλέξης Κούγιας: Άρα το επεισόδιο ήταν στη ΜΕΘ του Ωνασείου χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιο λόγο ενώ εκεί δεν ήταν η κατηγορούμενη, λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη. Γιατί το υιοθετήσατε;

Μάρτυρας: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί…

Αλέξης Κούγιας: Άρα και στις 29 Ιανουαρίου που έχασε τη ζωή του έπαθε κρίση…

Ακόμα, ο μάρτυρας είπε ότι η κατηγορούμενη «έκανε τα πάντα για το παιδί», ενώ συμφώνησε ότι δεν είχε διαπιστώσειπως επεδίωκε να είναι μόνη μαζί του.

Αλέξης Κούγιας: Πως εξηγείτε, με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα ένα για να σας κρατήσει;

Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί, αυτό της έδειχνα.

Αλέξης Κούγιας: Είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί. Είχε πειστεί για αυτό… Άρα δεν είχε λόγο να σκοτώσει. Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα, δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Αλέξης Κούγιας: Πώς δεν βρέθηκε η κεταμίνη... έγιναν τοξικολογικές.

Μάρτυρας: Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε.

Αλέξης Κούγιας: Στο πτυχίο ιατρικής κοπήκατε.

Σε άλλο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μάνος Δασκαλάκης όταν κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγα λεπτά μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας είπε πως ήταν «αμίλητη, με γουρλωμένα μάτια και δεν απαντούσε», ενώ στη συνέχεια «πήγε πάνω στο παιδί και έκλαιγε».

Αλέξης Κούγιας: Υποκρινόταν η κατηγορούμενη ;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Αλέξης Κούγιας: Εντάξει…

Μάρτυρας: Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα 10 χρόνια δεν ίσχυαν.

Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνη την ώρα;

Μάρτυρας: Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό (.…) Κανείς δεν μου μίλησε για εγκληματική ενέργεια.

«Αυτή είναι η εμμονή της»

Παράλληλα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε συνομιλίες που αφορούσαν στην περίοδο που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν από τις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται ξεκάθαρα ποιος θέλει το καλό του παιδιού και ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα».

«Στις 8.4 συγκεκριμένα υπάρχει ένα μήνυμα από την κατηγορούμενη στην αδερφή της, αν φοράω βέρα… Στις 9.4 στέλνει μήνυμα η αδερφή της στην κατηγορουμένη "μίλησα με τη μαμά και βρήκε το τηλέφωνο της παιδοψυχολόγου. Της είπε να έρθει ως εξωτερική" η κατηγορουμένη απαντά "άσε να δούμε πρώτα τι έχει το παιδί"…. Στις 9.4 παραδέχεται στην αδερφή της και λέει "Δεν αφήνω το παιδί μόνο του με το Μάνο για κανένα λόγο"» αναφέρει και συνεχίζει «Στις 10.4 της λέω μου είπαν ότι το παιδί θα το δει παιδοψυχολόγος και θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια. Τότε η κατηγορούμενη ωρυόταν, τι δουλειά έχεις εσύ, που τα ξέρεις αυτά, θα δεις τι έχει να γίνει αύριο. Στις 10.4 πάλι μιλά με την αδερφή της και λέει ότι το παιδί ζήτησε να με δει. Τότε με πήρε τηλέφωνο να πάω να δω το παιδί και αυτό έπαθε πτώση οξυγόνου» λέει ο μάρτυρας και με δάκρυα στα μάτια συμπληρώνει «Στις 11/4 και ενώ είμαι με το παιδί… συγνώμη.... (δακρύζει) η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της, από το κινητό μου, και της λέει κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα. Αυτή απαντά όχι θα έρθω κανονικά σε μια ώρα». Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται και σε μήνυμα στις 13.4 λέγοντας πως «ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, αυτή ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος. Τότε, έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε, αν μπορείς ξεμπλόκαρε με από το Facebook γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα. Αυτό την ένοιαζε τότε».


Ειδήσεις σήμερα:

Από το 2019 επιβάλαμε πρόστιμα, λέει η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά για το γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό

Έρχονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση της 12χρονης - Έξι άτομα στο στόχαστρο, ανάμεσά τους ένας οδοντοτεχνίτης

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στον Αγ. Στυλιανό - Είχε χρόνιο πρόβλημα υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης