Μάρκος Μαχαιρόπουλος: Ο μάστερ του γιορτινού decor

Μάρκος Μαχαιρόπουλος: Ο μάστερ του γιορτινού decor

Από παραμυθένιους γάμους και πολυσυζητημένα εταιρικά events μέχρι τα πιο μαγικά χριστουγεννιάτικα σκηνικά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
maxairopoulos463
Είναι κοινό μυστικό στους κοσμικούς κύκλους ότι πίσω από μια επιτυχημένη εκδήλωση με θαυμαστό art de la table και ονειρικά στολισμένους χώρους βρίσκεται ο μετρ των glamorous events Μάρκος Μαχαιρόπουλος. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά projects που αναλαμβάνει, ο ίδιος επιμελείται τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια για ορισμένες από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας, επίσημα τραπέζια και décor σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης όπως τα «Electra Palace», «Βeef Bar» κ.ά.

«Οι γιορτές των Χριστουγέννων απαιτούν υψηλή αισθητική και λάμψη. Εχουμε ανάγκη από καλοστρωμένα τραπέζια που εκπέμπουν χαρά αλλά και αίγλη. Μετά από τόση ψυχολογική πίεση έφτασε ο καιρός της εξωστρέφειας. Η εποχή επιβάλλει ακόμη περισσότερο glam», επισημαίνει και εξηγεί: «Τα τραπεζομάντιλα αλλά και τα πιάτα μπορεί να είναι τυπωμένα με κάποιο μοτίβο ή στο τραπέζι να τοποθετηθούν ιδιαίτερα διακοσμητικά. Αγαπάμε τις custom made δημιουργίες που μπορεί να αγγίζουν από τις πετσέτες μέχρι το πιατάκι του ψωμιού. Ενα γιορτινό τραπέζι θέλει χρώμα και φαντασία. Το σημαντικό είναι ο σωστός συνδυασμός. Πρέπει η ομορφιά να συνδυάζεται και με τη χρηστικότητα, ιδιαίτερα στα καλέσματα με πολύ κόσμο».
maxairopoulos__8_

Κλείσιμο
Ο Μάρκος Μαχαιρόπουλος εγκατέλειψε την ενασχόληση με τη ζαχαροπλαστική, την τέχνη των γονιών του, για να ασχοληθεί με το event planning, διοργανώνοντας τα πιο επιτυχημένα καλέσματα τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Ο κόσμος πάντα ένιωθε την ανάγκη να περιποιηθεί τους φίλους του. Και αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο την περίοδο των γιορτών που τα καλέσματα είναι περισσότερα. Δεχόμαστε κόσμο και στολίζουμε τους χώρους δημιουργώντας σκηνικά που παλαιότερα θα συναντούσαμε μόνο στο εξωτερικό ή θα χαζεύαμε σε περιοδικά. Η Ελλάδα διαθέτει πλέον επαγγελματίες που ξέρουν να προσδίδουν αισθητική».
maxairopoulos__7_

Ανάμεσα στην πληθώρα πολυσυζητημένων καλεσμάτων που έχει αναλάβει ο Mάρκος Μαχαιρόπουλος σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεχωρίζουν και εταιρικά events, όπως της σαμπάνιας Moët & Chandon και της διαφημιστικής εταιρείας Orange, μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και κάποια για τα οποία δεν θα μάθουμε ποτέ λεπτομέρειες. «Για πολλά από τα events που αναλαμβάνουμε δεν μπορώ να μιλήσω αφού συνήθως ισχύει το σύμφωνο εχεμύθειας. Πρόκειται για καλέσματα σε αυστηρά ιδιωτικούς χώρους ή με ονόματα καλεσμένων που δεν πρέπει να διαρρεύσουν, κάτι που σεβόμαστε απόλυτα», διευκρινίζει.
maxairopoulos__6_

Ο Μάρκος Μαχαιρόπουλος διοργανώνει γάμους στους οποίους οι καλεσμένοι καταφτάνουν με έλκηθρα και οι μελλόνυμφοι θυμίζουν ήρωες παραμυθιού. Μαζί με την ομάδα του εμπνέεται concepts που τα υλοποιεί μέσα σε ελάχιστες ημέρες κι ας χρειάζεται κάποιες πρώτες ύλες να ταξιδέψουν από το εξωτερικό. Σταθερός στόχος του η δημιουργία άρτιων αισθητικά σκηνικών που αξίζουν μια θέση στις σελίδες upper class διεθνών εντύπων όπως τα «Vanity Fair» και «Tattler». Επισημαίνω ότι το φετινό γιορτινό κάλεσμα της Moët & Chandon στο ξενοδοχείο «Four Seasons» ήταν κάτι μαγικό, συνδυάζοντας ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο ντεκόρ με το elegant ποτό. «Ο ποιοτικός αφρώδης οίνος είναι πάντα καλή έμπνευση. Και είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για μένα κάθε χρόνο να μου δίνεται η δυνατότητα να διοργανώνω ένα glamorous Christmas dinner που γράφει τη δική του ιστορία όπως δείχνει η πληθώρα αναρτήσεων στα social media», αναφέρει.
maxairopoulos__5_

Για τον μετρ του art de la table το σωστό στρώσιμο του τραπεζιού απαιτεί φαντασία, χρώμα, πολλά φωτάκια και ειλικρινή διάθεση να περιποιηθούμε τους καλεσμένους μας. «Φέτος ας είμαστε τολμηροί με τα χρώματα. Ας ξεφύγουμε από το κλασικό κι ας πάμε σε κάτι πιο ευφάνταστο. Ας τολμήσουμε με το χρώμα στα τραπεζομάντιλα και στο ντεκόρ. Σημαντικά είναι τα καρτελάκια με τα ονόματα στο τραπέζι, καθώς ένα τέτοιο στήσιμο προσφέρει μια αίσθηση επισημότητας. Το όνομα του καλεσμένου δίνει ένα μοναδικό άγγιγμα στο τραπέζι. Από κει και πέρα ο οικοδεσπότης μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα παίζοντας με τον φωτισμό. Μια σειρά από σωστά στημένα αρωματικά κεριά θα χαρίσουν μία ακόμη πιο εορταστική χροιά στη βραδιά. Οπως και να ’χει, αυτά τα Χριστούγεννα ας τολμήσουμε την υπέρβαση, οι δυσκολίες της εποχής δείχνουν ότι το έχουμε ανάγκη». προτείνει.
maxairopoulos__3_
maxairopoulos__4_
Σύμφωνα με τον Μάρκο Μαχαιρόπουλο, τα Χριστούγεννα απαιτούν υψηλή αισθητική, λάμψη και καλοστρωμένα τραπέζια που εκπέμπουν χαρά αλλά και αίγλη
maxairopoulos__1_
maxairopoulos__2_
Ο Μάρκος Μαχαιρόπουλος και η ομάδα του αναλαμβάνουν τα πιο πολυσυζητημένα χριστουγεννιάτικα καλέσματα

Γνωρίζοντας πλέον ότι για ένα εντυπωσιακό κάλεσμα, εκτός από τα εδέσματα, σημαντική είναι η εικόνα του τραπεζιού αλλά και του περιβάλλοντος χώρου, ας δώσουμε όλη μας την προσοχή στο πώς θα δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα που θα κάνουν τις φετινές γιορτές μοναδικές και αξέχαστες για τα πρόσωπα που αγαπάμε. «Το κλειδί βρίσκεται στη διάθεση για δημιουργία και στον χρόνο που θα αφιερώσουμε στην προετοιμασία», καταλήγει ο Μάρκος Μαχαιρόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ